Bajai halászlé BackerMan konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
BackerMan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
618
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1500g ponty1143 kcal
-
600g pontyfej0 kcal
-
16g fűszerpaprika45 kcal
-
1500g víz0 kcal
-
0 kcal
-
10g halászlékocka44 kcal
-
500g tészta1855 kcal
Összesen
3087
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
36.4g ponty28 kcal
-
14.5g pontyfej0 kcal
-
0.4g fűszerpaprika1 kcal
-
36.4g víz0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g halászlékocka1 kcal
-
12.1g tészta45 kcal
Összesen
75
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.8 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1569.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 946 mg
-
Nátrium 300 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 447.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1778 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 266 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 837 micro
-
β-crypt 198 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 624 micro
Összesen
618
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 229.2 g
Zsír
-
Összesen 63.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 594 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7847.3 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 430 mg
-
Kálcium 556 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 569 mg
-
Foszfor 4730 mg
-
Nátrium 1502 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 383.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 2236.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 475 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 8892 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1328 micro
-
Kolin: 669 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 95 micro
-
β-karotin 4186 micro
-
β-crypt 990 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3121 micro
Összesen
3087
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 216 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
75
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg ponty
-
1.5 l víz
-
csípős fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 db halászlékocka
Elkészítés
- Vöröshagymát apróra vágjuk. Felteszük főni annyi vízben, hogy ellepje.
- Ha megpuhult a hagyma, akkor belerakjuk a halat, és annyi vizet teszünk hozzá, hogy az egészet ellepje.
- Lassan felforraljuk. Mikor már forr, belekerül a pirospaprika, hahászlékocka. Elfőzzük a pirospaprikát benne.
- A forrástol számítva fél óra múlvamehet bele az erős paprika, és ha van, tej vagy ikra. 10 percig főzzük még.
- A tésztát kifőzzük, és tálalhatunk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 18970
- Feltöltés dátuma: 2012. október 23.
Ajánló
Érdemes kipróbálni mindenkinek!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
BackerMan
39 recept
A halárusnál érdemes venni a halat, és ne fagyasztottat vegyünk a hipermarketekben. Az tuti, hogy friss, és ha megkérjük, akkor fel is vágja nekünk. Akkor nem kell othon vele bajlódnunk. De ha vagyunk olyan ügyesek, akkor neki is vághatunk. Az egész család szereti a halat. Egészséges és finom! Be kell vallanom, hogy ezt nem én főztem, hanem a feleségem.:) Ő bajai, ezért rábíztam ennek az elkészítését.