Erős pontyhalászlé
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
400g ponty305 kcal
-
100g pontyfej0 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
5 kcal
-
5 kcal
-
26 kcal
-
28 kcal
-
0g só0 kcal
-
34 kcal
-
700g víz0 kcal
Összesen
428
kcal
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
2000g ponty1524 kcal
-
500g pontyfej0 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
108g hegyes erős paprika24 kcal
-
23 kcal
-
30g halászlékocka132 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g félszáraz fehérbor168 kcal
-
3500g víz0 kcal
Összesen
2136
kcal
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
29.8g ponty23 kcal
-
7.5g pontyfej0 kcal
-
5.1g vöröshagyma2 kcal
-
1.6g hegyes erős paprika0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0.4g halászlékocka2 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
0g só0 kcal
-
3 kcal
-
52.2g víz0 kcal
Összesen
32
kcal
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.8 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2036.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 1032 mg
-
Nátrium 729 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 988.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 2371 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 452 micro
-
β-crypt 99 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 306 micro
Összesen
428
kcal
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 224 g
Zsír
-
Összesen 94.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 792 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10180.6 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 717 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 463 mg
-
Foszfor 5159 mg
-
Nátrium 3647 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 4943.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 320 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 11856 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 270 micro
-
Kolin: 810 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 82 micro
-
β-karotin 2259 micro
-
β-crypt 495 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1528 micro
Összesen
2136
kcal
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 73.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 177 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
32
kcal
Hozzávalók
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
2 közepes db hegyes erős paprika
-
2 ek fűszerpaprika
-
3 db halászlékocka
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
2 dl félszáraz fehérbor
-
3.5 l víz
Elkészítés
- A hagymákat apróra kockázzuk, és az olajon megdinszteljük.
- A fűszer-pirospaprika felével megszórjuk. 3 l vízzel felöntjük, és a 2 dl borral. Beletesszük a fejeket, a farokrészt, 8 pontyszeletet, a halászlékockákat, sót, majd legalább 1,5 órát lassú tűzön főzzük.
- Ha megfőtt, a fejeket és a farokrészt, az uszonyt kidobjuk, és a lefőtt húst átpasszírozzuk.
- A kapott sűrű levet egy másik fazékba tesszük, és a többi előzőleg megsózott halszeletet belerakjuk, a karikára szeletelt hegyes erős paprikát, a fűszer pirospaprika másik felét, és az elfőtt levet pótoljuk.
- Forrástól számítva még kb.15-20 percig főzzük, amíg a halszeletek meg nem főnek.
- Melegen, fehér kenyérrel tálaljuk.
- Elkészítettem: 80 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 20127
- Feltöltés dátuma: 2014. július 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Smaragd konyha
149 recept
Hétvégére wellnessezni mentünk a családdal. Ebédre halászlét kértem, de hiányoltam, hogy nem volt erős-csípős a halászlé, ezért otthon elkészítettem. Számomra így igazi a halászlé.