Finom halászlé Évibabától
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Évi baba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
150g ponty114 kcal
-
33g keszeg25 kcal
-
33g kárász25 kcal
-
42g hal24 kcal
-
42g pontyfej0 kcal
-
33g ponty25 kcal
-
8g paprika1 kcal
-
8g paradicsom2 kcal
-
7g sárgarépa2 kcal
-
75g vöröshagyma27 kcal
-
22 kcal
-
1g sertészsír11 kcal
-
2 kcal
-
1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g paprikakrém0 kcal
-
583g víz0 kcal
Összesen
281
kcal
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
1800g ponty1372 kcal
-
400g keszeg305 kcal
-
400g kárász305 kcal
-
500g hal288 kcal
-
500g pontyfej0 kcal
-
400g ponty305 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
900g vöröshagyma328 kcal
-
60g halászlékocka264 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
10g fűszerpaprika28 kcal
-
12 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g paprikakrém0 kcal
-
7000g víz0 kcal
Összesen
3405
kcal
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
14.6g ponty11 kcal
-
3.2g keszeg2 kcal
-
3.2g kárász2 kcal
-
4.1g hal2 kcal
-
4.1g pontyfej0 kcal
-
3.2g ponty2 kcal
-
0.8g paprika0 kcal
-
0.8g paradicsom0 kcal
-
0.6g sárgarépa0 kcal
-
7.3g vöröshagyma3 kcal
-
0.5g halászlékocka2 kcal
-
0.1g sertészsír1 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0.4g hegyes erős paprika0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g paprikakrém0 kcal
-
56.8g víz0 kcal
Összesen
25
kcal
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.5 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1497.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 694 mg
-
Nátrium 598 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 800.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 1514 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 223 micro
-
β-karotin 769 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 214 micro
-
Lut-zea 209 micro
Összesen
281
kcal
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 402.4 g
Zsír
-
Összesen 143.5 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 1352 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17975.1 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 357 mg
-
Kálcium 1237 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 808 mg
-
Foszfor 8328 mg
-
Nátrium 7180 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.6 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 9606.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1067 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 32 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 210 mg
-
D vitamin: 18171 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 552 micro
-
Kolin: 1381 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 2671 micro
-
β-karotin 9224 micro
-
β-crypt 624 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 2512 micro
Összesen
3405
kcal
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 78 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 147 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 21 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
25
kcal
Hozzávalók
-
1.8 kg ponty
-
40 dkg keszeg
-
40 dkg kárász
-
50 dkg pontyfej
-
1 db paprika
-
1 db paradicsom
-
1 db sárgarépa
-
10 közepes fej vöröshagyma
-
6 db halászlékocka
-
1 ek sertészsír
-
2.5 ek fűszerpaprika
-
1 db hegyes erős paprika
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 ek paprikakrém
-
7 l víz
Elkészítés
- A halszeleteket jól megmossuk, besózzuk, és félrerakjuk.
- A hagymákat megpucoljuk, és nagyobb kockára felvágjuk.
- Egy nagyobb bográcsban, legalább 6-7 liter vízben odarakjuk főzni a hal aprólékot, a hagymát, a zöldségeket, a halászlékockákat. Erős lángnál kb. 2 órát főzzük.
- Ezután a tűzről lehúzzuk a bográcsot, és a hallevet egy nagy edénybe átpasszírozzuk (ettől lesz jó sűrű a leves).
- A sűrű alaplevet visszarakjuk a bográcsba főzni. Ha nagyon sűrű lenne a leve, hígítsuk tetszés szerint hideg vízzel.
- Ameddig felforr, elkészítjük a paprikás mártást: (A konyhában szoktam elkészíteni). A zsírt felolvasztjuk, elzárjuk a tüzet, és hozzákeverjük a pirospaprikát, a borsot és a piros aranyat.
- Ha a bográcsban felforrt az alaplé, hozzáadjuk a paprikás mártást (kis forró levest öntünk a mártáshoz, jól kikeverjük) a levest megkeverjük.
- Mehetnek bele a sózott halszeletek. Most már nem keverjük, csak rázogatjuk a bográcsot, a tüzet is mérsékeljük. Fontos a kóstolás, ha sótlan most sózunk, ha véletlenül sós lenne, egy kis vizet öntünk hozzá. 8-10 percig főzzük, és kész.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 20594
- Feltöltés dátuma: 2012. július 08.
Ajánló
A halászlé szabadtűznél bográcsban a legfinomabb, de konyhában elkészítve is kiváló. Az alaplevet minél több hal aprólékából főzzük, annál finomabb. (De ha apróléknak, csak ponty fejek és farkak vannak, úgy is jó lesz).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi baba
38 recept
A halászlét a férjemmel közösen szoktuk főzni, de fontos megjegyeznem, a férjem a főszakács. Nagyobb összejöveteleknél, pl szülinapokon készítjük el ezt a nagyon ízletes levest. A hallevet le is lehet fagyasztani és karácsonykor elővenni! A halászlevet, ahogy mi készítjük, nagyon szeretik a barátaink. Csak ajánlani tudom mindenkinek. A képen az alaplé (pont felforrt) állapot látható.