Fűszeres sült keszeg sonkakrémes krumplicsónakkal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
A fűszeres halhoz
-
200g keszeg152 kcal
-
0 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
6 kcal
-
10g olívaolaj88 kcal
A sonkakrémes krumplicsónakhoz
-
125g burgonya72 kcal
-
38g sonka52 kcal
-
25g tömlős krémsajt45 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
25g tejföl50 kcal
Összesen
659
kcal
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
A fűszeres halhoz
-
800g keszeg610 kcal
-
0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
23 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
A sonkakrémes krumplicsónakhoz
-
500g burgonya289 kcal
-
150g sonka207 kcal
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
100g tejföl198 kcal
Összesen
2635
kcal
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
A fűszeres halhoz
-
41.7g keszeg32 kcal
-
0 kcal
-
7.8g finomliszt28 kcal
-
0.4g fűszerpaprika1 kcal
-
2.1g olívaolaj18 kcal
A sonkakrémes krumplicsónakhoz
-
26.1g burgonya15 kcal
-
7.8g sonka11 kcal
-
5.2g tömlős krémsajt9 kcal
-
2.3g petrezselyem1 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
1.3g olívaolaj11 kcal
-
5.2g tejföl10 kcal
Összesen
136
kcal
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.5 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1341.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 624 mg
-
Nátrium 493 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 198.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 1186 micro
-
K vitamin: 198 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 1099 micro
-
β-crypt 124 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1021 micro
Összesen
659
kcal
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 150.2 g
Zsír
-
Összesen 132.4 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 376 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5366.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 446 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 305 mg
-
Foszfor 2495 mg
-
Nátrium 1974 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 197.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 794.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 554 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 142 mg
-
D vitamin: 4742 micro
-
K vitamin: 793 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 246 micro
-
Kolin: 402 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 4396 micro
-
β-crypt 496 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4083 micro
Összesen
2635
kcal
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 279.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 247 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 229 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 213 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
A fűszeres halhoz
-
80 dkg keszeg
-
hal fűszerkeverék ízlés szerint
-
15 dkg finomliszt
-
2 ek fűszerpaprika
-
5 ek olívaolaj
A sonkakrémes krumplicsónakhoz
-
5 db burgonya
-
15 dkg sonka
-
10 dkg tömlős krémsajt
-
1 csokor petrezselyem
-
1 teáskanál paprikakrém
-
3 ek olívaolaj
-
5 ek tejföl
Elkészítés
A fűszeres halhoz
- A halakat befűszerezzük a halfűszerrel, és pár órára állni hagyjuk.
- Addig előkészítjük a krumplicsónakhoz szükséges tölteléket.
- Egy darabban lévő sonkát ledaráljuk, és összekeverjük a tömlős/nyomós sajttal, szárított petrezselyemmel, a pirosarannyal, melyből egy masszát kapunk.
- A krumplikat héjában előfőzzük (félfövés).
- Mikor a krumplik kihűltek, meghámozzuk őket, és félbe vágjuk, belsejüket óvatosan kikaparjuk, majd enyhén megsózzuk, és beletöltjük a masszánkat.
- A lisztet a pirospaprikával kikeverjük, és a halakat beleforgatjuk.
- Egy tepsibe olívaolajat öntünk, és belefektetjük a halszeleteket.
- Egy másik tepsibe a krumplikat tesszük, szintén egy kis olívaolajat öntünk alá.
- Először a krumplikat tesszük be az előmelegített sütőbe, a tepsit alufóliával letakarjuk, mikor már úgy érezzük, hogy a krumpli teljesen megsült, kivesszük, és mindegyik tetejére egy kis tejfölt kenünk, majd visszatesszük még picit fólia nélkül.
- Ezt követően sütjük meg a halat, szintén alufóliával letakart tepsiben, sülés közben párszor megforgatjuk, a végén az alufóliát levesszük róla, és úgy is sütjük még pirosra egy kicsit.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9808
- Feltöltés dátuma: 2010. december 21.
Ajánló
A krumpliba töltendő masszát variálhatjuk, tehetünk még hozzá sajtot is (füstölt sajt) csak nekem aznap épp nem volt otthon.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Először csak a töltött krumplicsónakokat akartam elkészíteni, úgy jött mellé a keszeg. Jó párosítás.