Nyers céklasaláta sült kárásszal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Marcsisef
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
A céklasalátához
-
120g cékla35 kcal
-
100g alma47 kcal
-
5g fekete retek1 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
4g méz11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A sült kárászhoz
Összesen
321
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 824.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 543 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 361.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 1186 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
321
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.1 g
Zsír
-
Összesen 30.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1649.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 1085 mg
-
Nátrium 257 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 722.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 2371 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
640
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 213 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
57
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A céklasalátához
- A céklasalátát érdemes előző nap elkészíteni! Az ízek így jobban összeérnek.
- A nyers céklát, almát, fekete retket alaposan megmossuk, megtisztítjuk, és zöldségreszelőn lereszeljük. Ízesítjük sóval, borssal, mézzel, citrom levével, alaposan összekeverjük, és hűtőbe tesszük.
- A megtisztított, megmosott, beirdalt kárászokat kívül, belül bedörzsöljük a halfűszer keverékkel.
- Roston sütő tepsi rácsára tesszük, olívaolajjal a tetejét megkenjük, a tepsi aljára 2 dl vizet öntünk, és készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 53 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 12440
- Feltöltés dátuma: 2011. november 25.
Ajánló
A forró halat hideg salátával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Marcsisef
217 recept
A cékla azonkívül hogy, egészséges, finom is. Elkészítési módja sokféle lehet, én most az egyik nyers változatot készítettem el, és osztom meg veletek.