r
Nosalty Logó

Fűszeres sült kárász

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
TBetty
Fűszeres sült kárász
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A hal előkészítéséhez

A fűszeres masszához

A sütéshez

Összesen 230 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A hal előkészítéséhez

A fűszeres masszához

A sütéshez

Összesen 921 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A hal előkészítéséhez

A fűszeres masszához

A sütéshez

Összesen 117 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1265.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    667 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    527 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 230 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5061.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1313 mg
  • Nátrium
    3252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    2668 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    2108 micro
  • β-crypt
    513 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1568 micro
Összesen 921 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    338 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

A hal előkészítéséhez

A fűszeres masszához

A sütéshez

Elkészítés

A hal előkészítéséhez

  1. A megtisztított halakat szeletekre vágjuk.
  2. 1 citrom levével meglocsoljuk őket, pici sót szórunk rájuk, s állni hagyjuk 1 órát.
  3. Ezalatt 2 citrom héját lereszeljük, a fej fokhagymát áttörjük, s a fűszerekkel, 1 citrom levével összekeverjük a masszát.
  4. Ha letelt az egy óra, a halszeleteket bevagdossuk kockásra, s beledörzsöljük a fűszeres masszánkat.
  5. A lisztet és a pirospaprikát összekeverjük, s a halszeleteket megforgatjuk benne.
  6. Olajozott tepsibe tesszük a halakat, a tetejükre is locsolunk egy kis olajat, s vágunk rá citromkarikákat.
  7. 180 °C-on sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 46972
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy nagyon ízletes fűszerezés, pontyhoz is kíváló recept!

Hozzávalók

A hal előkészítéséhez

A fűszeres masszához

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...