r
Nosalty Logó

Halászlé ahogy Katharosz készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Katharosz
Halászlé ahogy Katharosz készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 482 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1928 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 43 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3218.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1273 mg
  • Nátrium
    1645 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    807 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    2964 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1096 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 482 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.9 g

Zsír

  • Összesen
    87.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12873.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    5091 mg
  • Nátrium
    6579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    3227.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    11856 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    807 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    669 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4382 micro
  • Lut-zea
    437 micro
Összesen 1928 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    265 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    98 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 43 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított és darabolt halakat besózzuk, külön választjuk a passzírozni kívánt szeleteket (fej, farok, egyéb halak).
  2. Felteszünk kb. 2 l vizet a tűzre, semmiféle egyéb zsiradékot nem használunk!
  3. A halászlékockákat, félbevágott paprikát, paradicsomot, valamint a kockákra vágott hagymát és burgonyát a vízbe tesszük, ízesítjük 2-3 csipet borssal, 1-1 evőkanál piros arannyal és ketchuppal. Kb. 15 perc forrás után beletesszük a passzírozásra szánt haldarabokat, és 30 percig forraljuk.
  4. Az alaplevet levesszük a tűzről, és miután feljött a zsiradék a víz tetejére rászórjuk az őrölt pirospaprikát, visszahelyezzük a tűzre, és átforraljuk.
  5. Ezután az alaplevet átpasszírozzuk tésztaszűrőn. Ismét tűzre tesszük, forrás közben beletesszük a halszeleteket és a belsőségeket (halikra, haltej), egyet rottyan (5-10 perc), és kész. Bográcsban az eljárás ugyanez, de természetesen az az igazi! Az erős paprikát egyedileg a tálalásnál kínáljuk.
  • Elkészítettem: 70 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16055
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Halászlé ahogy Katharosz készíti
Katharosz 499 recept

Így az ünnepi tervezgetésben biztos, hogy sok család asztalára kerül ilyenkor halászlé, habár az év bármelyik napján megtehetjük ezt. Ezért gondoltam, hogy megosztom a családi receptünket. Nálunk ez a Férjem specialitása a kezdetek óta, természetesen a halpucolással együtt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...