Halászlé ahogy Katharosz készíti
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 6% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
375g ponty286 kcal
-
125g kárász95 kcal
-
15g halászlékocka66 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
4g ketchup4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
482
kcal
- 6% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1500g ponty1143 kcal
-
500g kárász381 kcal
-
60g halászlékocka264 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
5g paprikakrém0 kcal
-
15g ketchup15 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
1928
kcal
- 6% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
33.6g ponty26 kcal
-
11.2g kárász9 kcal
-
1.3g halászlékocka6 kcal
-
2g vöröshagyma1 kcal
-
2.2g burgonya1 kcal
-
2.2g zöldpaprika0 kcal
-
2.2g paradicsom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
0.3g ketchup0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
44.7g víz0 kcal
Összesen
43
kcal
- 6% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.5 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3218.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 1273 mg
-
Nátrium 1645 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 807 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 2964 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 202 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 167 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1096 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
482
kcal
- 6% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 225.9 g
Zsír
-
Összesen 87.5 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 792 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12873.9 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 600 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 415 mg
-
Foszfor 5091 mg
-
Nátrium 6579 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 3227.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 11856 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 231 micro
-
Kolin: 807 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 669 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 4382 micro
-
Lut-zea 437 micro
Összesen
1928
kcal
- 6% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 72.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 265 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 98 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
43
kcal
Hozzávalók
-
6 db halászlékocka
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db burgonya
-
1 közepes db zöldpaprika
-
1 közepes db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 ek paprikakrém
-
1 ek ketchup
-
bors ízlés szerint
-
2 l víz
Elkészítés
- A megtisztított és darabolt halakat besózzuk, külön választjuk a passzírozni kívánt szeleteket (fej, farok, egyéb halak).
- Felteszünk kb. 2 l vizet a tűzre, semmiféle egyéb zsiradékot nem használunk!
- A halászlékockákat, félbevágott paprikát, paradicsomot, valamint a kockákra vágott hagymát és burgonyát a vízbe tesszük, ízesítjük 2-3 csipet borssal, 1-1 evőkanál piros arannyal és ketchuppal. Kb. 15 perc forrás után beletesszük a passzírozásra szánt haldarabokat, és 30 percig forraljuk.
- Az alaplevet levesszük a tűzről, és miután feljött a zsiradék a víz tetejére rászórjuk az őrölt pirospaprikát, visszahelyezzük a tűzre, és átforraljuk.
- Ezután az alaplevet átpasszírozzuk tésztaszűrőn. Ismét tűzre tesszük, forrás közben beletesszük a halszeleteket és a belsőségeket (halikra, haltej), egyet rottyan (5-10 perc), és kész. Bográcsban az eljárás ugyanez, de természetesen az az igazi! Az erős paprikát egyedileg a tálalásnál kínáljuk.
- Elkészítettem: 70 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 16103
- Feltöltés dátuma: 2013. december 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Így az ünnepi tervezgetésben biztos, hogy sok család asztalára kerül ilyenkor halászlé, habár az év bármelyik napján megtehetjük ezt. Ezért gondoltam, hogy megosztom a családi receptünket. Nálunk ez a Férjem specialitása a kezdetek óta, természetesen a halpucolással együtt!