Hallé - halászlé
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Halászlé
-
500g ponty381 kcal
-
250g kárász191 kcal
-
500g törpeharcsa595 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
17g zöldpaprika3 kcal
-
8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
6 kcal
Tészta
-
37g tojás46 kcal
-
67g finomliszt243 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1490
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Halászlé
-
3000g ponty2286 kcal
-
1500g kárász1143 kcal
-
3000g törpeharcsa3570 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
216g hegyes erős paprika48 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
12g fűszerpaprika34 kcal
Tészta
-
220g tojás277 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
8936
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Halászlé
-
34.4g ponty26 kcal
-
17.2g kárász13 kcal
-
34.4g törpeharcsa41 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.1g zöldpaprika0 kcal
-
2.5g hegyes erős paprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
Tészta
-
2.5g tojás3 kcal
-
4.6g finomliszt17 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
102
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 168.7 g
Zsír
-
Összesen 59.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 692 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4503.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 274 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 258 mg
-
Foszfor 3055 mg
-
Nátrium 765 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 848.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 4517 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 169 micro
-
Kolin: 726 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 606 micro
-
β-crypt 128 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 602 micro
Összesen
1490
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1012.3 g
Zsír
-
Összesen 354.5 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 148 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 4152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 27020.2 g
-
Cink 61 mg
-
Szelén 785 mg
-
Kálcium 1642 mg
-
Vas 53 mg
-
Magnézium 1550 mg
-
Foszfor 18331 mg
-
Nátrium 4590 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 351.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 5090.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 893 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 129 micro
-
E vitamin: 49 mg
-
C vitamin: 276 mg
-
D vitamin: 27105 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 117 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1012 micro
-
Kolin: 4355 mg
-
Retinol - A vitamin: 553 micro
-
α-karotin 158 micro
-
β-karotin 3639 micro
-
β-crypt 765 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3609 micro
Összesen
8936
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 58.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 311 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
Halászlé
-
3 db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db zöldpaprika
-
só ízlés szerint
-
8 szem fekete bors
Tészta
-
4 db tojás
-
400 g finomliszt
-
3 csipet só
Elkészítés
Halászlé
- Megtisztítjuk a halakat. A törpeharcsákat egy edénybe tesszük, és ráborítunk kb. 30 dkg sót. Akkor tiszta, amikor már nem sikamlós, kibelezzük, kimossuk.
- Az élő pontyot (pontyokat) klopfolóval kupán vágjuk, majd a munkaasztalon újságpapírra tesszük, és a farkától a feje felé egy életlen késsel lepikkelyezzük, leöblítjük. Hátát az asztalhoz kocogtatjuk, fenékrészét ék alakban kivágjuk, és éles késsel a kivágástól a szájáig felvágjuk. Szétfeszítjük, és a kezünkből kanalat formálva, a hashártya mentén ÓVATOSAN a feje felé haladva kibelezzük. (Ügyeljünk arra, hogy az epét ne fakasszuk szét.) A tejet vagy ikrát óvatosan lefejtjük. A halat beirdaljuk, felszeleteljük. A pontyok feje és a gerinc kezdete között van egy szív alakú porc (farkasfog vagy keserűcsont), azt ki kell pattintani és kidobni! A tejet, ikrát megmossuk, a halat már nem! Őrizzük meg a vérét!
- Az apró halat hasonlóan tisztítjuk, azokat kimoshatjuk.
- A megtisztított, felszeletelt, beirdalt halakat előző nap lesózzuk.
- A vöröshagymát apróra vágjuk, és a főzőedénybe tesszük a hallal együtt. A pontynak a fejét rakjuk legelőször úgy, hogy a bőre legyen felül, majd a többit. Ahány kiló a hal, annyi liter hideg vizet öntünk rá (plusz 1/2 vizet hozzá kell adni, amit elforr), majd az összes fűszert beletesszük az őrölt pirospaprika kivételével.
- Feltesszük főni, amint felforrt, beletesszük a pirospaprikát. (Lassan adagolva, különben kifut.)
- A forrástól számított 45 percig intenzíven főzzük, kb. 30 perc után beletesszük a haltejet vagy ikrát. (is- is) (Ha a tenyerünket fölé tartva, majd összecsukva ragad, akkor kész!) A tűzről levéve, 3-5 percig pihentetjük.
Tészta
- Amíg a hal fő, addig elkészítjük a tésztát.
- A tésztához a tojásokat beleütjük a lisztbe, hozzáadjuk a sót, pár csepp vizet, és alaposan összegyúrjuk, majd 3 mm vastagra nyújuk. Ezután 4-5 cm-s csíkokra vágjuk, lisztezve egymásra fektetjük, és 3-4 mm-esre metéljük. Forró vízben kifőzzük, leszűrjük.
- Elkészítettem: 128 alkalommal
- Receptkönyvben: 2
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 43
- Össznézettség: 16414
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 10.
Ajánló
A tányérokba először a tésztát, majd a levet szedjük, s rátesszük a főtt halat. Erőset mindenki ízlés szerint tehet hozzá. Jó étvágyat kívánok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A népi bölcsesség szerint, a hal az "R" betűs hónapokban a legfinomabb. Itt egy hallé (halászlé)recept, ami már több százszor jelesre vizsgázott! Nagyon régen egy gerjeni öreghalásztól tanultam, természetesen ő tészta nélkül, kenyérrel kínálta.