r
Nosalty Logó

Hallé - halászlé

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Hallé - halászlé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Halászlé

Tészta

Összesen 1490 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Halászlé

Tészta

Összesen 8936 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Halászlé

Tészta

Összesen 102 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    692 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4503.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    3055 mg
  • Nátrium
    765 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    848.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    4517 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    726 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    606 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    602 micro
Összesen 1490 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1012.3 g

Zsír

  • Összesen
    354.5 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    4152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27020.2 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    785 mg
  • Kálcium
    1642 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    1550 mg
  • Foszfor
    18331 mg
  • Nátrium
    4590 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    5090.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    129 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    27105 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    117 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1012 micro
  • Kolin:
    4355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    553 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    3639 micro
  • β-crypt
    765 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3609 micro
Összesen 8936 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    311 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Halászlé

Tészta

Elkészítés

Halászlé

  1. Megtisztítjuk a halakat. A törpeharcsákat egy edénybe tesszük, és ráborítunk kb. 30 dkg sót. Akkor tiszta, amikor már nem sikamlós, kibelezzük, kimossuk.
  2. Az élő pontyot (pontyokat) klopfolóval kupán vágjuk, majd a munkaasztalon újságpapírra tesszük, és a farkától a feje felé egy életlen késsel lepikkelyezzük, leöblítjük. Hátát az asztalhoz kocogtatjuk, fenékrészét ék alakban kivágjuk, és éles késsel a kivágástól a szájáig felvágjuk. Szétfeszítjük, és a kezünkből kanalat formálva, a hashártya mentén ÓVATOSAN a feje felé haladva kibelezzük. (Ügyeljünk arra, hogy az epét ne fakasszuk szét.) A tejet vagy ikrát óvatosan lefejtjük. A halat beirdaljuk, felszeleteljük. A pontyok feje és a gerinc kezdete között van egy szív alakú porc (farkasfog vagy keserűcsont), azt ki kell pattintani és kidobni! A tejet, ikrát megmossuk, a halat már nem! Őrizzük meg a vérét!
  3. Az apró halat hasonlóan tisztítjuk, azokat kimoshatjuk.
  4. A megtisztított, felszeletelt, beirdalt halakat előző nap lesózzuk.
  5. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a főzőedénybe tesszük a hallal együtt. A pontynak a fejét rakjuk legelőször úgy, hogy a bőre legyen felül, majd a többit. Ahány kiló a hal, annyi liter hideg vizet öntünk rá (plusz 1/2 vizet hozzá kell adni, amit elforr), majd az összes fűszert beletesszük az őrölt pirospaprika kivételével.
  6. Feltesszük főni, amint felforrt, beletesszük a pirospaprikát. (Lassan adagolva, különben kifut.)
  7. A forrástól számított 45 percig intenzíven főzzük, kb. 30 perc után beletesszük a haltejet vagy ikrát. (is- is) (Ha a tenyerünket fölé tartva, majd összecsukva ragad, akkor kész!) A tűzről levéve, 3-5 percig pihentetjük.

Tészta

  1. Amíg a hal fő, addig elkészítjük a tésztát.
  2. A tésztához a tojásokat beleütjük a lisztbe, hozzáadjuk a sót, pár csepp vizet, és alaposan összegyúrjuk, majd 3 mm vastagra nyújuk. Ezután 4-5 cm-s csíkokra vágjuk, lisztezve egymásra fektetjük, és 3-4 mm-esre metéljük. Forró vízben kifőzzük, leszűrjük.
  • Elkészítettem: 128 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 16308
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 10.

Ajánló

A tányérokba először a tésztát, majd a levet szedjük, s rátesszük a főtt halat. Erőset mindenki ízlés szerint tehet hozzá. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A népi bölcsesség szerint, a hal az "R" betűs hónapokban a legfinomabb. Itt egy hallé (halászlé)recept, ami már több százszor jelesre vizsgázott! Nagyon régen egy gerjeni öreghalásztól tanultam, természetesen ő tészta nélkül, kenyérrel kínálta.

Hozzávalók

Halászlé

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...