r
Nosalty Logó

Rakott karfiol sajtos tarjával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Rakott karfiol sajtos tarjával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 538 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1052.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 538 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.6 g

Zsír

  • Összesen
    142.7 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    877 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4211.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1735 mg
  • Nátrium
    1129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1133.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    648 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    286 mg
  • D vitamin:
    207 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    913 mg
  • Retinol - A vitamin:
    634 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 2156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt megtisztítjuk, kivágjuk a torzsáját, majd pároló edényben megpároljuk. A tarját sózzuk, borsozzuk, bekenjük mustárral, majd kontakt grillen megsütjük, alufóliába tekerve pihentetjük.
  2. A krumplit meghámozzuk, és karikákra vágjuk (kb. 0.5 cm), és megfőzzük sós (1 l) vízben. Ne használjunk lisztes krumplit! Ha készen van, 1 ek vajban pirítsuk meg zsemleszínűre. A sonkát vágjuk fel nagyobb darabokra.
  3. A hozzávalókat rakjuk le egy nagyobb jénaiba: alulra a krumplit, erre sonkakockák, erre a reszelt sajt fele, majd a karfiol, nagyobb rózsákra törve. Sózzuk, borsozzuk. Az egészet leöntjük a hollandi szósszal (v. lásd ajánlat!), a maradék reszelt sajtot rászórjuk, és előmelegített sütőben 220 fokon addig sütjük, amíg zsemleszínű lesz a teteje.
  4. Ekkor az egészre rátesszük a grillezett tarját, 1-1 szelet racelett sajttal, és meg ca. 10 percre visszatoljuk a sütőbe 250 fokon.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2141
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 28.

Ajánló

Ha nem lehet készen (tasakos vagy dobozos) hollandi mártást ( 2 dl) kapni, akkor készítsünk házilag besamelt vagy tejföl-tojássárgája-reszelt sajt keveréket azonos  mennyiségben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott karfiol sajtos tarjával
Marti48 317 recept

Gyakran készítek karfiolt, ám ezúttal nem éppen diétás változatát csináltam meg - nagyon finom volt,  megéri olykor beiktatni a téli ebédek-vacsorák sorába!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...