Pácolt sült tarja Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
250g mangalicatarja465 kcal
-
38g vöröshagyma14 kcal
-
8g fokhagyma10 kcal
-
50g mangalica zsír451 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
8g mustár5 kcal
Összesen
945
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
1000g mangalicatarja1860 kcal
-
150g vöröshagyma55 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
200g mangalica zsír1804 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
30g mustár18 kcal
Összesen
3777
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
70.9g mangalicatarja132 kcal
-
10.6g vöröshagyma4 kcal
-
2.1g fokhagyma3 kcal
-
14.2g mangalica zsír128 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
2.1g mustár1 kcal
Összesen
268
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.6 g
Zsír
-
Összesen 81.2 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 203 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 945.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 503 mg
-
Nátrium 238 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 213.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 126 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 213 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
945
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 178.5 g
Zsír
-
Összesen 324.9 g
-
Telített zsírsav 122 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 143 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 810 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3781.7 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 277 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 2013 mg
-
Nátrium 951 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 854.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 504 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 854 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
3777
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 268.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 60.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
268
kcal
Hozzávalók
-
3 kis db vöröshagyma
-
10 gerezd fokhagyma
-
20 dkg mangalica zsír
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
3 ek mustár
Elkészítés
- A szeletek széleit néhány helyen bevagdossuk. Nem kell kiverni!
- Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, kevés köménnyel megszórjuk, majd vékonyan mustárral megkenjük.
- A szeleteket egymásra rakva egy jénai tálba lefedjük, és egy éjszakára hidegre tesszük.
- Másnap, az elkészítése előtt legalább 1-2 órával szobahőmérsékletre rakjuk.
- Egy serpenyőbe kb. 5 dkg zsírt hevítünk, és hirtelen elősütjük a hússzeletek mindkét oldalát.
- Áttesszük egy sütőtepsibe, köré rakjuk a kétféle hagymát, a zsírt, a maradék pecsenyeszaftot, 1 dl vizet, ezután alufóliával szorosan lefedjük.
- 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 1,5 óráig pároljuk. Ezután kitakarva megpirítjuk, közben egyszer megfordítjuk a szeleteket és locsolgatjuk, kb. 30 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki a húsokat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 108
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 15911
- Feltöltés dátuma: 2013. október 26.
Ajánló
Én egy zománcozott kacsasütő tálat használtam, fóliával lefedve. Köret ajánlatomat megtalálod a receptjeim között.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Isteni finom, omlós lesz a hús ezzel az elkészítési móddal.