r
Nosalty Logó

Pácolt sült tarja Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Katharosz
Pácolt sült tarja Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 945 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3777 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    945.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 945 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.5 g

Zsír

  • Összesen
    324.9 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3781.7 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    2013 mg
  • Nátrium
    951 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    854.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    504 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    854 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 3777 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szeletek széleit néhány helyen bevagdossuk. Nem kell kiverni!
  2. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, kevés köménnyel megszórjuk, majd vékonyan mustárral megkenjük.
  3. A szeleteket egymásra rakva egy jénai tálba lefedjük, és egy éjszakára hidegre tesszük.
  4. Másnap, az elkészítése előtt legalább 1-2 órával szobahőmérsékletre rakjuk.
  5. Egy serpenyőbe kb. 5 dkg zsírt hevítünk, és hirtelen elősütjük a hússzeletek mindkét oldalát.
  6. Áttesszük egy sütőtepsibe, köré rakjuk a kétféle hagymát, a zsírt, a maradék pecsenyeszaftot, 1 dl vizet, ezután alufóliával szorosan lefedjük.
  7. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 1,5 óráig pároljuk. Ezután kitakarva megpirítjuk, közben egyszer megfordítjuk a szeleteket és locsolgatjuk, kb. 30 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki a húsokat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 15911
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 26.

Ajánló

Én egy zománcozott kacsasütő tálat használtam, fóliával lefedve. Köret ajánlatomat megtalálod a receptjeim között.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pácolt sült tarja Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Isteni finom, omlós lesz a hús ezzel az elkészítési móddal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk