r
Nosalty Logó

Pácolt sült tarja Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Katharosz
Pácolt sült tarja Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 945 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3777 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    945.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 945 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.5 g

Zsír

  • Összesen
    324.9 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3781.7 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    2013 mg
  • Nátrium
    951 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    854.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    504 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    854 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 3777 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szeletek széleit néhány helyen bevagdossuk. Nem kell kiverni!
  2. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, kevés köménnyel megszórjuk, majd vékonyan mustárral megkenjük.
  3. A szeleteket egymásra rakva egy jénai tálba lefedjük, és egy éjszakára hidegre tesszük.
  4. Másnap, az elkészítése előtt legalább 1-2 órával szobahőmérsékletre rakjuk.
  5. Egy serpenyőbe kb. 5 dkg zsírt hevítünk, és hirtelen elősütjük a hússzeletek mindkét oldalát.
  6. Áttesszük egy sütőtepsibe, köré rakjuk a kétféle hagymát, a zsírt, a maradék pecsenyeszaftot, 1 dl vizet, ezután alufóliával szorosan lefedjük.
  7. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 1,5 óráig pároljuk. Ezután kitakarva megpirítjuk, közben egyszer megfordítjuk a szeleteket és locsolgatjuk, kb. 30 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki a húsokat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15919
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 26.

Ajánló

Én egy zománcozott kacsasütő tálat használtam, fóliával lefedve. Köret ajánlatomat megtalálod a receptjeim között.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pácolt sült tarja Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Isteni finom, omlós lesz a hús ezzel az elkészítési móddal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...