Gyöngybab
Leírás
Apró szemű fehérbab. A bab fehérjében, rostokban és keményítőben gazdag, de zsírszegény zöldségféle, tápértéke azonban magas. Fehérbabból főzhetünk levest, főzeléket, alkalmas saláták készítésére is. Gyöngybabot vásárolhatunk száraz vagy konzerv formában, de paradicsomos szószban is.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Száraz, hűvös helyen.
100g Gyöngybab
fehérjetartalom
23.36 g
zsírtartalom
0.657 g
szénhidráttartalom
60.27 g
víztartalom
11.32 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
301 mg
Kalcium
240 mg
Magnézium
190 mg
Nátrium
16 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.318 g
Kolin
66.2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.732 mg
Niacin - B3 vitamin
0.479 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
23.36 g
Zsír
telített zsírsav
0.219 g
egyszeresen telített zsírsav
0.074 g
többszörösen telített zsírsav
0.364 g
ásványi anyagok
Kalcium
240 mg
Vas
10.44 mg
Magnézium
190 mg
Foszfor
301 mg
Nátrium
16 mg
Cink
3.67 mg
Réz
0.984 mg
Mangán
1.796 mg
Szelén
12.8 µg
szénhidrát
rost
15.2 g
cukor
2.11 g
víz
11.32 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.437 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.146 mg
Niacin - B3 vitamin
0.479 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.732 mg
Folát
388 µg
Kolin
66.2 mg
E vitamin
0.21 mg
K vitamin
5.6 µg
B6 vitamin
0.318 g