r
Nosalty Logó

Rakott gyöngybab

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
huzsi
Rakott gyöngybab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 354 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2117 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1005.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    114 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4794 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 354 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.6 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6032.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1770 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    745 mg
  • Foszfor
    2279 mg
  • Nátrium
    1027 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1288 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    945 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 2117 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2436 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is beáztajuk a babot. Közben a hagymát apró kockákra vágjuk, és kevés zsíradékon megpároljuk.
  2. Majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott csirkemellett, és megpirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszereket., majd a gombát.
  4. A bab minimum 1 órán át ázott, majd leöntjük róla a vizet, és feltesszük friss sós vízbe főzni mindaddig, amíg meg nem puhul.
  5. Ha megfőtt a bab, leöntjük róla a vizet, és egy tepsibe öntjük, majd rátesszük a husis mártást, és a tetejére reszeljük a sajtot.
  6. Addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3825
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy könnyen elkészíthető ebéd vagy vacsora. Próbáld ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...