r
Nosalty Logó

Fűszeres gyöngybableves kolbásszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Fűszeres gyöngybableves kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 424 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3382 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    991.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    460.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2955 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 424 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    163.4 g

Zsír

  • Összesen
    129 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7931 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    1661 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    1113 mg
  • Foszfor
    1954 mg
  • Nátrium
    3024 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    98 mg

VÍZ

  • Összesen
    3684.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2576 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2181 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23637 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 3382 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    217 micro
  • β-karotin
    519 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot pár órára beáztatjuk.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a sárga- és fehérrépát egyforma hasábokra vágjuk.
  3. Egy nagyobb fazékban kevés olajat/zsírt hevítünk, majd a hagymát elkezdjük pirítani. Mikor a hagyma elkezd üvegesedni, hozzátesszük a felaprított gyökérzöldségeket, és 3-4 percig együtt dinszteljük őket.
  4. A babról leöntjük az áztatóvizet.
  5. A kolbászt 0,5 cm vastag karikákra vágju,k és a zöldségekhez tesszük. Kissé átpirítjuk, majd ráöntjük a babot. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepjen mindent, kissé megsózzuk, fűszerezzük kakukkfűvel és borsikafűvel, majd közepes lángon elkezdjük puhára főzni a zöldségeket. Pótoljuk az elfőtt levet. Ha szükséges, még sózzuk.
  6. Mikor a bab megpuhult, elkészítjük a rántást. Egy kisebb lábasban kevés olajat/zsírt hevítünk. Belehintjük a lisztet, belereszeljük a fokhagymát, és átpirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, gyorsan átforgatjuk, majd felengedjük a leves levével. Csomómentesre keverjük, majd állandó keverés mellet besűrítjük vele a levest. 2-3 perc alatt összeforraljuk.
  7. Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 629
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 68
  • Össznézettség: 49328
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ahhoz képest, hogy nem vagyunk nagy "levesevők", egy jó kis bableves bármikor jöhet.:) Főleg, ha már hűl az idő, és az ember egyre tartalmasabb ételekre vágyik. Ez az a fajta leves, ami nálunk inkább egytálétel. Kis tejföllel megbolondítva, egy szép szelet friss kenyérrel nagyon finom. Ilyenkor nem is csinálok második fogást, mert ezzel aztán tényleg jól lehet lakni.:) A bab főzési ideje változó lehet, fajtától vagy "kortól" függően.:) Az enyém lehet, hogy már kicsit öregecske volt, ezért kellett a hosszabb főzési idő. További képek itt: http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/2013/03/fuszeres-gyongybableves-kolbasszal.html

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...