r
Nosalty Logó

Sólet kemencében sütve

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Sólet kemencében sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
római tál
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1116 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 8932 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    75.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1242.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 1116 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    335 g

Zsír

  • Összesen
    605.9 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    281 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    2348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9939.4 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    344 mg
  • Kálcium
    2102 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    1585 mg
  • Foszfor
    4483 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    121 mg

VÍZ

  • Összesen
    1599.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    992 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    505 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3081 micro
  • Kolin:
    1868 mg
  • Retinol - A vitamin:
    992 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2051 micro
Összesen 8932 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apró szemű fehér babot előző este beáztatjuk.
  2. Másnap a megfelelő méretű cserépedényt beáztatjuk. A tojásokat keményre főzzük, ha kész megpucoljuk.
  3. A kacsacombokat kicsontozzuk, a nagyobb zsíros részeket levágjuk, a húst bőrrel együtt kisebb darabokra vágjuk, megsózzuk, és állni hagyjuk.
  4. Ezalatt a zsíros részeket felaprítjuk, és kisütjük, a kisült töpörtyűt szűrőkanállal kiszedjük. A kacsazsíron megdinszteljük a félfőre vágott vöröshagymát, majd az egészet a cserépedény aljára öntjük.
  5. Meghintjük 1 ek liszttel, rászórjuk a bab 1/3-át, ezt is meghintjük 1 ek liszttel. Erre halmozzuk a besózott kacsahúst, és befedjük a bab 1/3-val, majd ezt is meghintjük 1 ek liszttel.
  6. Erre rakjuk a felszeletelt kolozsvári szalonnát és a tojásokat. Ráöntjük a maradék babot, elrendezzük, meghintjük 1 ek liszttel, rászórjuk az árpagyöngyöt, és felöntjük annyi vízzel hogy 1 cm-re ellepje.
  7. Rátesszük a cserépedény fedelét, betoljuk a kemencébe, és 2 óra alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 21617
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 12.

Ajánló

Friss kenyérrel tálalom. Gázsütőben is elkészíthetjük, 220 fokon, 2,5 óra alatt készül el.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sólet kemencében sütve
Ligeti Károly 129 recept

Tavaly, amikor elkészült a kemence, ez az étel is az elsők között volt amivel kipróbáltuk a kemencét. A kemence jól vizsgázott, a sólet pedig az utolsó falatig elfogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...