r
Nosalty Logó

Tárkonyos-gerslis gyöngybableves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Brigi
Tárkonyos-gerslis gyöngybableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Előkészületek

Leves készítése

Összesen 272 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Előkészületek

Leves készítése

Összesen 2175 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Előkészületek

Leves készítése

Összesen 45 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    522 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    936 micro
  • β-karotin
    2258 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    161 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 272 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5492 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1119 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    711 mg
  • Foszfor
    1462 mg
  • Nátrium
    2050 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    4175.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2034 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1147 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    7486 micro
  • β-karotin
    18064 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1289 micro
  • Lut-zea
    927 micro
Összesen 2175 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 45 kcal

Hozzávalók

Előkészületek

Leves készítése

Elkészítés

Előkészületek

  1. Áztassuk be a babot legalább 3-4 órával a leves elkészítése előtt, vagy előző nap.
  2. Egy külön tálban tegyük ugyanezt a gerslivel, ezt azonban elég beáztatni a leves elkészítése előtt kb. 1 órával.

Leves készítése

  1. Cseréljük le a gerslin a vizet, de ezúttal meleg vízzel öntsük fel, ettől kicsit megduzzad és könnyebben megfő.
  2. Az olívaolajon kezdjük el pirítani a kockára vágott vöröshagymát, ha üvegesre pirult, tegyük bele a a fűszerpaprikát, paradicsomot, tv paprikát, öntsük fel kevés vízzel (1-2 bögre), majd tegyük bele a babot, és főzzük 30-40 percig. Ha szükséges, a vizet pótoljuk (elég annyi víz, ami épp ellepi).
  3. Tegyük bele a sót, borsot, babérlevelet, leveskockát és a felaprított zöldségeket, a zellerlevéllel együtt, azonban a paprikát és a paradicsom héját ennél a fázisnál szedjük ki. Főzzük további 20 percen át.
  4. Majd tegyük hozzá a leszűrt gerslit, öntsük fel 2-2.5 liter vízzel, ha szükséges, sózzunk utána, majd újraforrástól számítva 15 percig főzzük a gerslivel együtt.
  5. Tegyük egy tálba a tejfölt, a 2 ek lisztet, habverővel keverjük el kevés víz hozzáadásával, keverjük csomómentesre. A levesből apránként kivett lével hígítsuk (2-3 merőkanál), keverjük el alaposan, majd öntsük a levesbe.
  6. Tegyük bele a tárkonyt, majd gyakori kevergetés mellett forraljuk fel újra. Vegyük ki a babérlevelet a végén.
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4342
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 12.

Ajánló

Tálaláskor egy kevés tejfölt tehetünk még frissen a levesre. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös pörköltre emlékeztető, lágy ízű levest szerettem volna készíteni. Ezért is indítottam az alapját pörkölt jellegűen. Gerslit eddig még nem használtam, de a legtöbb esetben babos ételekhez, levesbetétként vagy rizst helyettesítő alapanyagként szerepelt. Kellemes, enyhe ízű leves, érdemes kipróbálni. 

Hozzávalók

Előkészületek

Leves készítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...