r
Nosalty Logó

Babfőzelék szárított vargányával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
ZilkaZil
Babfőzelék szárított vargányával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1083 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2166 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2407.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    808 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    517 mg
  • Foszfor
    904 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    301 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1069 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    879 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1573 micro
Összesen 1083 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    128.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4815.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    1615 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    1033 mg
  • Foszfor
    1807 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    84 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    602 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2138 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1758 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3147 micro
Összesen 2166 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot éjszakára beáztatjuk.
  2. Másnap annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, feltesszükfőni. Amikor forrni kezd, leszedjüka hirtelen keletkezett habot. Beletesszüka babérlevelet, reszelt fokhagymát, kakukkfüvet ésaz apróra vágott vargányát, és fedő alatt puhára főzzük. Csak akkor sózzuk, amikor már félig megfőtt a bab.(Ha még keletkezik hab a tetején, leszedjük.)
  3. Kiszedünkegy merőkanálnyi adagot, leturmixoljuka tejföllel, és ezzel sűrítjük.
  4. Belekeverjüka friss hagymát, és kész.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6920
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Babfőzelék szárított vargányával
ZilkaZil 127 recept

Hüvelyesek főzésekor mindig a főzési idő vége felé tegyük a sót az ételbe, mert az amúgy lassítja a folyamatot. Ne tegyünk szódabikarbónát a vízbe, mert bár gyorsabban megfő az étel, a lúgosítás miatt sok értékes vitamin elpusztul.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...