r
Nosalty Logó

Babos lecsó tejföllel bolondítva

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petter
Babos lecsó tejföllel bolondítva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 850 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1696 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1196.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    658 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    603 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    563 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    217 micro
  • β-karotin
    5637 micro
  • β-crypt
    1406 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1233 micro
Összesen 850 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    82.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2393.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    641 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    533 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    1316.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1127 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1205 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1126 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    434 micro
  • β-karotin
    11273 micro
  • β-crypt
    2812 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2466 micro
Összesen 1696 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    587 micro
  • β-crypt
    146 micro
  • Likopin
    268 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés olajon, mivel úgy is enged, megpirítjuk a szalonnát (személy szerint jó alaposan, de ki hogy szereti).
  2. Amíg a szalonna pirul, felkockázzuk a paradicsomot és a paprikát, jó rusztikusra, persze ezt is mindenki ízlés szerint. Közben a szalonna is megpirult, és zutty, már mehetnek is bele, egy kis bors kíséretében.
  3. Fedő alatt hagyjuk rotyogni, majd mikor már majdnem kész, rakjuk bele a babot, mivel konzerv, így sok idő nem kell neki. Végül a tejföllel még összerottyantjuk, és tádáámm lehet is fogyasztani!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1358
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 22.

Ajánló

Sót inkább utólag ajánlom beletenni, mert a szalonna elég sós volt az én esetemben! Valamint, aki szereti, csempészhet bele egy kis hegyes, vagy chili paprikát! Jobb szerettem volna vörös babbal csinálni, mert nagyobb, rusztikusabb, de most ez volt itthon!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Találtam a hűtőben sürgősen felhasználandó paprikát, és a főzelékből megmaradt bab is sikítozott, hogy olyan árva, így hát összehoztam őket egy helyen! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...