Babgulyás pulykából gyöngybabbal
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Ligeti Károly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
125g pulykafelsőcomb180 kcal
-
63g gyöngybab208 kcal
-
2g kacsazsír0 kcal
-
6g bacon25 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
38g paprika6 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
33g zeller12 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
11g rétesliszt41 kcal
-
313g víz0 kcal
Összesen
528
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1000g pulykafelsőcomb1440 kcal
-
500g gyöngybab1665 kcal
-
15g kacsazsír0 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
300g paprika49 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
23 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
90g rétesliszt328 kcal
-
2500g víz0 kcal
Összesen
4225
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
18g pulykafelsőcomb26 kcal
-
9g gyöngybab30 kcal
-
0.3g kacsazsír0 kcal
-
0.9g bacon4 kcal
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
5.4g paprika1 kcal
-
3.6g paradicsom1 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4.7g zeller2 kcal
-
2.9g sárgarépa1 kcal
-
3.2g fehérrépa2 kcal
-
2g tojás2 kcal
-
1.6g rétesliszt6 kcal
-
44.9g víz0 kcal
Összesen
76
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.3 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1231.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 531 mg
-
Nátrium 225 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 550.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 293 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 657 micro
-
β-karotin 1913 micro
-
β-crypt 65 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 435 micro
Összesen
528
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 354.5 g
Zsír
-
Összesen 103.6 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 1103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9854.7 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 406 mg
-
Kálcium 1834 mg
-
Vas 79 mg
-
Magnézium 1409 mg
-
Foszfor 4249 mg
-
Nátrium 1803 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 474.8 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 106 mg
VÍZ
-
Összesen 4406.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1685 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 293 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 215 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2346 micro
-
Kolin: 725 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 5253 micro
-
β-karotin 15303 micro
-
β-crypt 521 micro
-
Likopin 5147 micro
-
Lut-zea 3479 micro
Összesen
4225
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 79.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 94 micro
-
β-karotin 275 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 92 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
76
kcal
Hozzávalók
-
1 kg pulykafelsőcomb
-
50 dkg gyöngybab
-
5 dkg bacon
-
2 közepes db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
3 közepes db paprika
-
2 közepes db paradicsom
-
2 ek fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
3 db babérlevél
-
1 közepes db zeller
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
2 db tojás
-
6 evőkanál rétesliszt
-
2.5 l víz
Elkészítés
- A babot előző este beáztatjuk.
- A zsírban megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, rádobjuk a felaprított bacont, a feldarabolt paprikát és fokhagymát. Pár percig együtt pirítjuk.
- Ha kész, rászórjuk a pirospaprikát és borsot, őrölt köményt, elkeverjük, majd rátesszük a kockára vágott húst, beleaprítjuk a paradicsomot, sózzuk, és a hús fehéredéséig pároljuk. Néha megkeverjük, az elfőtt vizet pótoljuk.
- Ezután felöntjük 2,5 liter vízzel, hozzáadjuk a babot (amiről leöntöttük az áztatóvizet), a megtisztított és feldarabolt zellert, a babérlevelet, az erős paprikát. Ha szükséges sózzuk, és 1,5 órát főzzük.
- Közben megtisztítjuk a répákat, kockára vágjuk, és a főzés első órájának végén a leveshez adjuk.
- A tojásból, lisztből, csipet sóval, közepes lágyságú tésztát gyúrunk, amit a levesbe csipkedünk. Még 10 percet főzzük, majd tálalás előtt pihentetjük.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7684
- Feltöltés dátuma: 2014. július 19.
Ajánló
Friss kenyeret kínálunk mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ligeti Károly
129 recept
Én a szárnyasból készített babgulyást apró szemű, fehér gyöngybabból szeretem. Így egy könnyedebb, nyáron is szívesen fogyasztható leves készíthető.