r
Nosalty Logó

Babgulyás pulykából gyöngybabbal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Babgulyás pulykából gyöngybabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 528 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 4225 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1231.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    550.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    657 micro
  • β-karotin
    1913 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 528 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    354.5 g

Zsír

  • Összesen
    103.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9854.7 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    406 mg
  • Kálcium
    1834 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    1409 mg
  • Foszfor
    4249 mg
  • Nátrium
    1803 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    106 mg

VÍZ

  • Összesen
    4406.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1685 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    293 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2346 micro
  • Kolin:
    725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    5253 micro
  • β-karotin
    15303 micro
  • β-crypt
    521 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    3479 micro
Összesen 4225 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    92 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot előző este beáztatjuk.
  2. A zsírban megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, rádobjuk a felaprított bacont, a feldarabolt paprikát és fokhagymát. Pár percig együtt pirítjuk.
  3. Ha kész, rászórjuk a pirospaprikát és borsot, őrölt köményt, elkeverjük, majd rátesszük a kockára vágott húst, beleaprítjuk a paradicsomot, sózzuk, és a hús fehéredéséig pároljuk. Néha megkeverjük, az elfőtt vizet pótoljuk.
  4. Ezután felöntjük 2,5 liter vízzel, hozzáadjuk a babot (amiről leöntöttük az áztatóvizet), a megtisztított és feldarabolt zellert, a babérlevelet, az erős paprikát. Ha szükséges sózzuk, és 1,5 órát főzzük.
  5. Közben megtisztítjuk a répákat, kockára vágjuk, és a főzés első órájának végén a leveshez adjuk.
  6. A tojásból, lisztből, csipet sóval, közepes lágyságú tésztát gyúrunk, amit a levesbe csipkedünk. Még 10 percet főzzük, majd tálalás előtt pihentetjük.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7684
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 19.

Ajánló

Friss kenyeret kínálunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Babgulyás pulykából gyöngybabbal
Ligeti Károly 129 recept

Én a szárnyasból készített babgulyást apró szemű, fehér gyöngybabból szeretem. Így egy könnyedebb, nyáron is szívesen fogyasztható leves készíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...