r
Nosalty Logó

Zöldséges pizza ahogy Koi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldséges pizza ahogy Koi készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az alaphoz

A feltéthez

Összesen 999 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az alaphoz

A feltéthez

Összesen 1997 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az alaphoz

A feltéthez

Összesen 240 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3416.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    2284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    880 micro
Összesen 999 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    107 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6833.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1093 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    933 mg
  • Nátrium
    4568 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    670 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    582 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    893 micro
  • β-crypt
    197 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1759 micro
Összesen 1997 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A feltéthez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A lisztet kissé megmelegítjük, a tejet egy lábasban felmelegítjük, épp csak annyira, hogy kellemes meleg legyen az ujjunknak. Az élesztőt egy tálban elmorzsoljuk 1 ek porcukorral, s ráöntjük a tej felét, kissé elkeverjük. A liszt közepében mélyedést képzünk, ide öntjük a kovászt, kevés liszttel elkeverjük, majd a tetejére is szórunk egy keveset. Konyharuhával lefedve, meleg helyen érleljük.
  2. Közben a maradék tejhez adjuk az olajat, a maradék porcukrot, a tojássárgáját, a sót és a fűszereket.
  3. Ha a kovász megérett (megrepedezik a liszt a tetején, nő a térfogata), ráöntjük a tojásos részt, és begyúrjuk.
  4. Ezt addig csináljuk, amíg el nem válik az edény falától. Kevés lisztet szórunk alá a tálba, a tetejét lekenjük olajjal, és egy konyharuhával lefedve pihentetjük.
  5. 20 perc után átgyúrjuk, és még egyszer ennyi időre pihentetjük.
  6. Lisztezett gyúródeszkán kör alakúra nyújtjuk. Vajjal kikent, liszttel megszórt pizzaformába tesszük, és 15 percet állni hagyjuk, addig elkészítjük a szószt.
  7. A tejfölt kikeverjük, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. A kukoricát lecsöpögtetjük, a brokkolit rózsáira szedjük, a lilahagymát felkarikázzuk, és a sajtot lereszeljük.
  8. Megkenjük a pizzatésztát a szósszal, és megszórjuk a feltétekkel.
  9. 200 C-os sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1248
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vigyázzunk, hogy ne legyen forró a tej, mert akkor leforrázzuk az élesztőt, és akkor nem fog a tésztánk megkelni!

Hozzávalók

Az alaphoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...