Zöldséges pásztorpite
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A raguhoz
-
4 ek olívaolaj
-
1 db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 ek sűrített paradicsom
-
200 g csiperkegomba
-
3 db sárgarépa
-
150 g zöldborsó
-
150 g lencse
-
500 ml zöldség alaplé
-
1 teáskanál rozmaring
-
1 teáskanál kakukkfű
-
2 ek worcestershire-szósz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A burgonyapüréhez
-
500 g burgonya
-
80 g vaj
-
szerecsendió ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
266
Kalória
8.6g
Fehérje
29.9g
Szénhidrátok
12.9g
Zsír
142.9g
Víz
21.5g
Koleszterin
5.9g
Rost
5.8g
Cukor
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
A raguhoz
-
4g olívaolaj35 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
2 kcal
-
25g csiperkegomba5 kcal
-
30g sárgarépa11 kcal
-
19g zöldborsó15 kcal
-
19g lencse66 kcal
-
5 kcal
-
63g zöldség alaplé4 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A burgonyapüréhez
Összesen
266
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
A raguhoz
-
32g olívaolaj283 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
13 kcal
-
200g csiperkegomba43 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
150g lencse528 kcal
-
240g konzerv paradicsom38 kcal
-
500g zöldség alaplé35 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A burgonyapüréhez
Összesen
2133
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
A raguhoz
-
1.4g olívaolaj12 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.7g sűrített paradicsom1 kcal
-
8.6g csiperkegomba2 kcal
-
10.3g sárgarépa4 kcal
-
6.4g zöldborsó5 kcal
-
6.4g lencse23 kcal
-
10.3g konzerv paradicsom2 kcal
-
21.5g zöldség alaplé2 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.9g worcestershire-szósz1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A burgonyapüréhez
Összesen
93
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 521.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 269 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 142.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 307 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 933 micro
-
β-karotin 2416 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1399 micro
-
Lut-zea 564 micro
Összesen
266
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 68.6 g
Zsír
-
Összesen 103.4 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4168.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 490 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 295 mg
-
Foszfor 1164 mg
-
Nátrium 2154 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 239.5 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 47 mg
Víz
-
Összesen 1142.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2457 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 203 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 115 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 987 micro
-
Kolin: 331 mg
-
Retinol - A vitamin: 537 micro
-
α-karotin 7463 micro
-
β-karotin 19325 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 11192 micro
-
Lut-zea 4515 micro
Összesen
2133
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 49.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 320 micro
-
β-karotin 829 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 480 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
93
kcal
Elkészítés
A raguhoz
- A hagymát megpucoljuk, majd kockákra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk, a gombafejeket felezzük, majd vékony szeletekre vágjuk. A répát meghámozzuk és közepes méretű kockákra vágjuk. A konzerv paradicsomot leturmixoljuk.
- Egy nagyobb fazékban vagy serpenyőben üvegesre dinszteljük a hagymát az olajon. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd 1-2 perc alatt megpirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és közepes lángon, kevergetve, alaposan lepirítjuk.
- A hagymás-paradicsomos alaphoz adjuk a gombát, amit addig pirítunk, míg ki nem adja magából az összes nedvességet. Ekkor jöhet a répa, a lencse és a fűszerek. A zöldségeket felöntjük a leturmixolt paradicsommal és alaplével. Sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a Worcestershire-szószt, majd közepes lángon, fedő alatt puhára főzzük a zöldségeket. A végén hozzáadjuk a mirelit zöldborsót, elkeverjük a ragut és lehúzzuk a tűzről.
A burgonyapüréhez
- A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd bő, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd a szűrőben, fedő alatt hagyjuk gőzölődni 5 percig. A még meleg krumplit visszatesszük a fazékba, hozzáadjuk a vajat, és hagyjuk, hogy elolvadjon. Robotgéppel elkezdjük felverni a vajas krumplit, majd fokozatosan hozzácsorgatjuk a langyos tejet, míg sűrűbb, de kenhető állagú pürét nem kapunk. Ízlés szerint fűszerezzük.
- A zöldséges ragut egy kerámiatálba vagy jénaiba öntjük, majd elegyengetjük a tetején a pürét. Egy villával barázdásra formázzuk a tetejét, majd betoljuk a sütőbe, ahol 200 fokon 20-25 perc alatt összesütjük. Azon melegében, frissen tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 35 perc
- Sütés ideje: 25 perc
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
A britek közkedvelt komfortétele általában jó sok darált hússal készül, azonban ha vegetáriánus diétát követünk, vagy épp nem kívánjuk a marhát, sertést, főzzük meg az alábbi húsmentes verziót. Ugyanannyi íz, ugyanannyi szaft: ezek terén egyszerűen nem szabad kompromisszumot kötni!
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!