r
Nosalty Logó

Zöldséges pásztorpite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Vegetáriánus pásztorpite: zöldségragus egytálétel burgonyapürével
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A raguhoz

A burgonyapüréhez

266
Kalória
8.6g
Fehérje
29.9g
Szénhidrátok
12.9g
Zsír
142.9g
Víz
21.5g
Koleszterin
5.9g
Rost
5.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A raguhoz

A burgonyapüréhez

Összesen 266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A raguhoz

A burgonyapüréhez

Összesen 2133 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A raguhoz

A burgonyapüréhez

Összesen 93 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    142.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    933 micro
  • β-karotin
    2416 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1399 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    68.6 g

Zsír

  • Összesen
    103.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4168.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1164 mg
  • Nátrium
    2154 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    1142.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2457 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    987 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    7463 micro
  • β-karotin
    19325 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    11192 micro
  • Lut-zea
    4515 micro
Összesen 2133 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    320 micro
  • β-karotin
    829 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    480 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 93 kcal

Elkészítés

A raguhoz

  1. A hagymát megpucoljuk, majd kockákra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk, a gombafejeket felezzük, majd vékony szeletekre vágjuk. A répát meghámozzuk és közepes méretű kockákra vágjuk. A konzerv paradicsomot leturmixoljuk.
  2. Egy nagyobb fazékban vagy serpenyőben üvegesre dinszteljük a hagymát az olajon. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd 1-2 perc alatt megpirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és közepes lángon, kevergetve, alaposan lepirítjuk.
  3. A hagymás-paradicsomos alaphoz adjuk a gombát, amit addig pirítunk, míg ki nem adja magából az összes nedvességet. Ekkor jöhet a répa, a lencse és a fűszerek. A zöldségeket felöntjük a leturmixolt paradicsommal és alaplével. Sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a Worcestershire-szószt, majd közepes lángon, fedő alatt puhára főzzük a zöldségeket. A végén hozzáadjuk a mirelit zöldborsót, elkeverjük a ragut és lehúzzuk a tűzről.

A burgonyapüréhez

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd bő, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd a szűrőben, fedő alatt hagyjuk gőzölődni 5 percig. A még meleg krumplit visszatesszük a fazékba, hozzáadjuk a vajat, és hagyjuk, hogy elolvadjon. Robotgéppel elkezdjük felverni a vajas krumplit, majd fokozatosan hozzácsorgatjuk a langyos tejet, míg sűrűbb, de kenhető állagú pürét nem kapunk. Ízlés szerint fűszerezzük.
  2. A zöldséges ragut egy kerámiatálba vagy jénaiba öntjük, majd elegyengetjük a tetején a pürét. Egy villával barázdásra formázzuk a tetejét, majd betoljuk a sütőbe, ahol 200 fokon 20-25 perc alatt összesütjük. Azon melegében, frissen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A britek közkedvelt komfortétele általában jó sok darált hússal készül, azonban ha vegetáriánus diétát követünk, vagy épp nem kívánjuk a marhát, sertést, főzzük meg az alábbi húsmentes verziót. Ugyanannyi íz, ugyanannyi szaft: ezek terén egyszerűen nem szabad kompromisszumot kötni!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!