r
Nosalty Logó

Zöldséges-húsos pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a séf macskája
Zöldséges-húsos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

A töltelékhez (ízlés szerint)

Összesen 1210 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

A töltelékhez (ízlés szerint)

Összesen 4840 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

A töltelékhez (ízlés szerint)

Összesen 216 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.2 g

Zsír

  • Összesen
    70.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1704.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    817 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    701 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    631 micro
  • β-karotin
    1851 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 1210 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    224.9 g

Zsír

  • Összesen
    282.2 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6817.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    322 mg
  • Kálcium
    1516 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    3269 mg
  • Nátrium
    1291 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1269.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2805 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    1048 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    2525 micro
  • β-karotin
    7403 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3123 micro
Összesen 4840 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

Tészta

A töltelékhez (ízlés szerint)

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, a sütőport és egy csipet sót összekeverjük, majd belemorzsoljuk a margarint. Hozzáadunk 2 nagy ek tejfölt és 1 tojássárgáját. Jól összegyúrjuk a tésztát. Ezután folpackba csomagolva 30-60 percre hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát két részre szedjük. Az egyiket kilisztezett deszkán kinyújtjuk egész vékonyra; fél centinél ne legyen vastagabb! Felcsavarjuk a nyújtófára, és a kimargarinozott formába belelapogatjuk, a kilógó részeket lecsipegetjük. Jól nyomkodjunk el minden részét. Villával megszurkáljuk.
  3. Ezután beletesszük a tölteléket, amit egyenletesen elosztunk a felületen. Trappista és füstölt sajtot reszelünk rá.
  4. Kinyújtjuk a tészta másik felét – kicsivel vastagabbra, mint a tetejét; majd lezárjuk vele a pite tetejét. A fölös részeket leszedjük, és félretesszük díszítésnek.
  5. Mintát vágunk a felső tésztalapba, majd bekenjük tojássárgájával. A maradék tésztából vékony csíkokat vágunk. Kettesével összecsavarjuk őket, ezekből lesz a fonottas minta a pite szélén. A pite közepére pedig változatos alakzatokat és motívumokat alkotunk a csíkokból. Ezeket óvatosan megkenjük tojássárgájával. Akinek nincs ideje a díszítésre - mivelhogy elég babra munka - el is hagyhatja.
  6. Előmelegített sütőben, lassú tűzön 50-60 percig sütjük. Akkor jó, ha már szépen megpirult a teteje.

A töltelékhez (ízlés szerint)

  1. A töltelékbe való répát, gombát – ha friss – felkarikázzuk; a brokkolit kisebb részekre szedjük. A tepsi mérete szerint 2-3 marék elég az összes zöldségféléből, ami bele megy. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, és olajon megpirítjuk, fokozatosan hozzáadva a zöldségeket (borsó, kukorica, brokkoli, gomba, répa). Sózzuk, fűszerezzük. Nyakon öntjük egy kis fehérborral, és pároljuk. Nem szabad teljesen készre csinálni, hiszen még a sütőben is sülnie kell! Mikor a bor egy része már elpárolgott, levesszük a tűzről, és belekeverjük a tejföl megmaradt részét. A keveréket liszttel besűrítjük. Sűrű szószt kell kapnunk a végére.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 14632
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 17.

Ajánló

A zöldségeket ízlés szerint lehet válogatni. Lehet még beletenni zöld és fehér spárgát vagy babot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a séf macskája 12 recept

Szerettem volna egy sós pitét enni, így született meg ez a recept.

Hozzávalók

Tészta

A töltelékhez (ízlés szerint)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...