r
Nosalty Logó

Weelington csirkejava diós kéksajt gombóccal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gasztro hedonista
Weelington csirkejava diós kéksajt gombóccal
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csirkéhez

A diós-kéksajt gombóchoz

1163
Kalória
68.5g
Fehérje
47.9g
Szénhidrátok
76.7g
Zsír
299.6g
Víz
418.4g
Koleszterin
3.4g
Rost
4.1g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A csirkéhez

A diós-kéksajt gombóchoz

Összesen 1163 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A csirkéhez

A diós-kéksajt gombóchoz

Összesen 5806 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A csirkéhez

A diós-kéksajt gombóchoz

Összesen 216 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2977.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    922 mg
  • Nátrium
    1296 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    299.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1553 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1535 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    531 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 1163 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    342.5 g

Zsír

  • Összesen
    383.7 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    2092 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14885.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    497 mg
  • Kálcium
    2748 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    4608 mg
  • Nátrium
    6482 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1498.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7764 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    45 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    98 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1508 micro
  • Kolin:
    1398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7677 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    945 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    2655 micro
  • Lut-zea
    1370 micro
Összesen 5806 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    98 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A tésztát kiolvasztjuk és kinyújtjuk akkorára, hogy a csirkehúst belecsavarhassuk.
  2. A gombát tisztítjuk, apróra, szeletre vágjuk, a paprikát kis kockákra, a paradicsomot és a vöröshagymát 2 mm szeletekre vágjuk.
  3. Egy serpenyőbe lesütjük a gombát, a vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd belerakjuk a paprikát és a paradicsomot, ezzel is pirítjuk kb. 5 percig, amíg össze nem esik kicsit, majd jöhet a nagyon apróra vágott máj és a mozsárban apróra tört vargánya, sózzuk, és hozzásütjük.
  4. Lassú tűzön forraljuk a gombát, majd behabarjuk egy kevés tejföllel és rászitált liszt keverékével, ízesítjük a fokhagymával, borssal, bazsalikommal, majoránnával és 1 kk mustárral. Felforraljuk, ezzel kész is a töltelék.
  5. A csirkemellet úgy vágjuk szeletekre, hogy ketté tudjuk hajtani, a felsőcomb filét szintén így készítjük el. Ízesítjük sóval, borssal, a húsokat a tésztára terítjük, melyet előtte vékonyan megkentünk a töltelékkel. Erre rétegezzük a szalonnát, a gombás tölteléket és reszelt sajtot. Ekkor a csirkemellet, ami immár töltelékes, belecsavarjuk úgy a leveles tésztába, hogy sehol ne lógjon ki.
  6. Olajozott tepsibe helyezzük, és megsütjük (előmelegített sütőben) úgy, hogy először csak alufóliába kb. 120 fokon 35-40 percig sütjük, majd a fóliát levéve a tésztát tojássárgájával megkenve, további 15-25 percig, kb. 180–200 fokon sütjük, míg a tészta kívülről elkészül, megsül.
  7. Készítsünk hozzá valamilyen fehérmártást, pl. enyhe hollandi mártást, mert a sajtos zsemlegombócoknak erőteljes íze van, amit valamivel érdemes kiütni kicsit.
  8. A diós-kéksajt gombóchoz: A zsemléket 1,5 cm széles szeletekre vágjuk, majd a szeleteket kockákra aprítjuk. Tepsiben elterítjük, és 120-150 fokon 10 percig pirítjuk sütőben. Az olajon a nagyon apróra vágott hagymát és az aprított diót 3 percig pirítjuk, s akkor hozzáadjuk a zsemlekockákat.
  9. A 2 tojást, a lisztet összedolgozzuk a zsemlekockákkal és a morzsolt kéksajttal. A tésztát osszuk 8 részre, majd nedves, vízbemártogatott kézzel gombócokat formálunk, s azokat bő, sós vízben megfőzzük, vagy tepsibe téve, forró vízzel leöntve sütőben 10 percig főzzük, alufóliával lefedve, majd 5 percig leszedve azt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Karácsonykor, mikor a kötelező halételeken túlesik családom, szívesen készítek nekik valami különleges és nem feleslegesen nehéz ételt. Az eredeti wellington bélszín vesepecsenyéből drága és olyan laktató, hogy másnap is még emészti az ember, ez az étel könnyedségével, és szokatlan ízeivel komoly fénypontja a karácsonyunknak. A receptet mivel csak nyomokban hasonlít az eredeti Wellington bélszínre ezért helyesírási hibával W"eel"ington-nak kereszteltük el. Ajánlom mindazoknak, akik nem rettennek meg valami szokatlan ízt, harmóniában életre kelteni és megtapasztalni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Gyros házilag

Imádom az ilyen típusú pitekenyérben a gyrost, és ritkán lehet kapni, úgyhogy gondoltam elkészítem otthon az egészet. A gyrosnál csak egy jobb dolog van, a házi készítésű gyros. ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!