r
Nosalty Logó

Vidám pudingos muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vidám pudingos muffin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A muffinhoz

A bevonathoz

A színhez

A pudinghoz

A cukormázhoz

Összesen 470 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A muffinhoz

A bevonathoz

A színhez

A pudinghoz

A cukormázhoz

Összesen 5633 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A muffinhoz

A bevonathoz

A színhez

A pudinghoz

A cukormázhoz

Összesen 239 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 470 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    113.2 g

Zsír

  • Összesen
    184.1 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3427.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    877 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1106 mg
  • Nátrium
    969 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    884.7 g
  • Cukor
    601 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    786 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1263 micro
Összesen 5633 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

A muffinhoz

A bevonathoz

A színhez

A pudinghoz

A cukormázhoz

Elkészítés

A muffinhoz

  1. A muffinsütés előtt 1 vagy 2 nappal csináljuk meg a bevonatot, a hamis marcipánt. Ehhez a receptötletet itt találtam, kicsit átírtam, és vegyítettem. 6 ek vizet, keverjük el a zselatinnal és 2 ek mézzel, tűzhelyen kavargassuk pár percig. Keverjünk hozzá 1 ek olvasztott margarint, 300 g porcukrot és 1-2 ek mandulaaromát.
  2. Én hígnak találtam ezt a masszát, így sűrítettem egy másik hamis marcipán receptel, ami magában is fogyasztható. Ez pedig a következő: 2 ek tejbe, elkeverjük az 5 ek cukrot és 2 ek réteslisztet, teszünk hozzá 2 ek finomlisztet, 1 ek mandulaaromát. Ezt is tűzhelyen kis fazékban kavargatjuk, míg egy sűrű masszát kapunk, és ezt elkeverjük az előbbi hígabb fondant-ban.
  3. Szétosztjuk a masszát 5 kisebb edénybe, amiket külön-külön ízesítünk/színesítünk aromákkal ízlés szerint. Majd celofánokba burkoljuk őket (én alufóliával csináltam, amibe beleragadt, és nehéz volt kiszedni), és hűtőbe álljanak 1-2 napig.
  4. Muffinsütés előtt vegyük ki őket a hűtőből, kicsit gyúrjuk meg őket, és hagyjuk szobahőmérsékleten, míg sütögetünk.
  5. A muffinhoz a tojásokat szétválasztjuk, fehérjéből és 2 vaníliás cukorból kemény habot verünk. Ebből rögtön 2 ek-nyit félre is teszünk.
  6. A sárgájához keverjük a 6 ek cukrot, fél vanília aromát, 2 poharas pudingot és 100 g olvasztott margarint. Majd a száraz anyagát is belekeverjük 1 cs sütőport, 5-5 ek rétes- és finomlisztet, csipet sót, majd a legvégén 3 ek olajat. Homogénné keverjük, majd a tojáshabot is óvatosan belezuttyintjuk, s elegyítjük.
  7. Megcsináljuk a tölteléket is. Negyed liter tejet felrakunk melegedni, míg a másik negyedbe belekeverjük a pudingporokat, 2 ek kakaóport, 4 ek cukrot, és 3 ek csokilikőrt (ezt lehet rumaromával helyettesíteni), homogénné keverjük, majd hozzáöntjük a melegedő tejhez, s folyamatosan kavargatjuk, míg sűrű pudingállaga nem lesz.
  8. A muffinsütőket kikenjük, vay muffinpapírokkal kibéleljük, és mindegyikbe 1-1 ek massztát teszünk. A közepükbe 1-1 kiskanál pudingot. Majd befedjük 1-1 ek masszával, míg el nem fogy az anyag. (24 muffin)
  9. Sütőben 5 percet nagylángon, majd 30-40 percet kislángon sülnek.
  10. A külön tett kis tojásfehérjéhez keverünk 4 ek porcukrot, és a kész muffinok tetejét picit ecsettel bekenjük vele, s még 2 percet sülnek.
  11. A hamis marcipánokból apró hengereket sodrunk, és karikákba formázva díszítjük a tetejüket. Lehet gombócokat gyúrni, kockába vágni, smile-kat formázni, ízlés szerint. :) Tetejüket díszíthetjük még csokis mogyorókkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 37 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6385
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 12.

Ajánló

A pudingot lehet cserélgetni, estleg túrótölteléket belerakni helyette. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom szülinapjára készültek ezek a vidám kis muffinok, tudtam, hogy anyukájától fog kapni isteni tortát (jól gondoltam, rögtön kettőt kapott :) ), így gondoltam, kap annyi muffint, ahány éves, olyanokat amilyeneket szeret. :) Készítésről bővebben, képekkel itt: http://www.habcsok.eoldal.hu/cikkek/muffin/vidam-pudingos-muffin.html

Hozzávalók

A muffinhoz

A bevonathoz

A színhez

A pudinghoz

A cukormázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...