Velence farsangi fánkja
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 47% Zsír
-
13g tej7 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
1 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
3g marsala8 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
5g mazsola15 kcal
-
10g víz0 kcal
-
2g brandy5 kcal
-
1g fenyőmag7 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
2g porcukor8 kcal
Összesen
576
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 47% Zsír
-
125g tej70 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
13g friss élesztő13 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
25g marsala82 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
100g víz0 kcal
-
20g brandy46 kcal
-
10g fenyőmag67 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
-
21g porcukor81 kcal
Összesen
5763
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 47% Zsír
-
10.8g tej6 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
1.1g friss élesztő1 kcal
-
4.3g vaj31 kcal
-
21.5g finomliszt78 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.7g tojássárgája6 kcal
-
2.2g marsala7 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
0.5g narancshéj1 kcal
-
4.3g mazsola13 kcal
-
8.6g víz0 kcal
-
1.7g brandy4 kcal
-
0.9g fenyőmag6 kcal
-
36.6g napraforgó olaj324 kcal
-
1.8g porcukor7 kcal
Összesen
497
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 47% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 48.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 115.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
576
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 47% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.1 g
Zsír
-
Összesen 487 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 214 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 162 g
-
Koleszterin 339 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1150.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 524 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 308.4 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 199 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 463 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 178 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 452 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 266 micro
Összesen
5763
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 47% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 42 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 99.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
497
kcal
Hozzávalók
-
4 dkg cukor
-
1.3 dkg friss élesztő
-
25 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
1 db tojássárgája
-
1 dl víz
-
2.5 ek brandy
Elkészítés
- A langyos tejben elkeverünk 0,5 tk cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyen kb. 5 perc alatt felfuttatjuk.
- A lisztbe belekeverjük az élesztőt, a bort, a sót, a tojássárgáját, a marsalat, a maradék cukrot és a narancs és citrom reszelt héját, majd kb. 10 perces dagasztással szép tésztát készítünk belőle.
- Megkenjük mindkét oldalát egy kis olvasztott vajjal vagy olajjal, lefedjük a tálat folpackkal, és meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
- Ez idő alatt a vízbe beleöntjük a brandyt, és felforraljuk benne a mazsolát, majd miután elzártuk alatta a tüzet, még a lében hagyjuk, s kb. 10 perc után leszűrjük, és nagyobb darabokra vágjuk.
- Ha megkelt a tészta, átgyúrjuk ismét, s közben beledolgozzuk a mazsolát és az aprított, pirított fenyőmagot, majd ismét lefedjük, meleg helyre tesszük, és újabb 20 percig kelesztjük.
- Egy mély fazékba bőségesen öntünk olajat, a tésztából egy nedves evőkanállal gombócokat szedünk, s megsütjük mindkét oldalát aranybarnára. Egyszerre max. 8 gombócot tegyünk egy kb. 30 cm átmérőjű fazékba.
- A végén porcukorral és lekvárral tálaljuk. Az olaszok nem esznek hozzá lekvárt, de nekem úgy volt az igazán finom.
- Tepsi mérete: 30
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7159
- Feltöltés dátuma: 2012. február 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ha február, akkor farsang, vagy karnevál, vagy carnevale, ki, hogyan szereti. Egy biztos, ilyenkor mindenki, aki teheti álarcot húz, s elvegyül a tömegben. Ilyenkor nem számít, hogy ki szegény, ki gazdag, egyformán ünnepel a világ apraja-nagyja. S ennek az egyik központi városa Velence. A nagy forgatagban a csodás maskarák mögött meghúzódó emberek azt fürkészik, ki, mennyire figyel fel rá, hány turista fényképezi, s ezeknek a turistáknak a kezében lát-e fritole-t, vagyis azt az apró kis fánkocskát, amelyet ilyenkor úgy lehet kapni Velence sikátoraiban, mint más napokon a sült gesztenyét. Kóstoljuk meg ezt a fánkot most mi is!