Vegyespáros melegtál
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 20% Zsír
A magyaros flekkenhez
-
125 kcal
-
0g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
0g só0 kcal
A gyorspáchoz
-
3g mustár2 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
Az ínyenc pulykatekercshez
-
75g pulykamell118 kcal
-
19g trappista sajt66 kcal
-
13g paradicsom2 kcal
-
13g sonka17 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g tej7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A csirkemellhez
-
50g csirkemellfilé60 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g tej7 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
A rántott gombafejekhez
-
63g csiperkegomba13 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
19g zsemlemorzsa74 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0g só0 kcal
A rántott karfiolhoz
-
88g karfiol9 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
19g zsemlemorzsa74 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
0g só0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 20% Zsír
A magyaros flekkenhez
-
600g sertés rövidkaraj996 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
A gyorspáchoz
-
20g mustár12 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
5g paprikakrém0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Az ínyenc pulykatekercshez
-
600g pulykamell942 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A csirkemellhez
-
400g csirkemellfilé480 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
A rántott gombafejekhez
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
0g só0 kcal
A rántott karfiolhoz
-
700g karfiol70 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g só0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 20% Zsír
A magyaros flekkenhez
-
11.4g sertés rövidkaraj19 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
-
0g só0 kcal
A gyorspáchoz
-
0.4g mustár0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
Az ínyenc pulykatekercshez
-
11.4g pulykamell18 kcal
-
2.8g trappista sajt10 kcal
-
1.9g paradicsom0 kcal
-
1.9g sonka3 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
-
1.9g tej1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
3.2g napraforgó olaj28 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A csirkemellhez
-
7.6g csirkemellfilé9 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
-
1.9g tej1 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
A rántott gombafejekhez
-
9.5g csiperkegomba2 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
2.8g zsemlemorzsa11 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
3.2g napraforgó olaj28 kcal
-
0g só0 kcal
A rántott karfiolhoz
-
13.3g karfiol1 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
-
2.8g zsemlemorzsa11 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.2g napraforgó olaj28 kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.3 g
Zsír
-
Összesen 112.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 359 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2028.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 290 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 777 mg
-
Nátrium 747 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 303.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 285 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 322 micro
-
Lut-zea 302 micro
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 570.4 g
Zsír
-
Összesen 897.6 g
-
Telített zsírsav 165 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 406 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 290 g
-
Koleszterin 2871 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16231.4 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 811 mg
-
Kálcium 2316 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 818 mg
-
Foszfor 6212 mg
-
Nátrium 5976 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 583 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 2429.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1272 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 289 mg
-
C vitamin: 162 mg
-
D vitamin: 553 micro
-
K vitamin: 114 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 148 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 997 micro
-
Kolin: 2284 mg
-
Retinol - A vitamin: 1226 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 503 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 2416 micro
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 307.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 49 micro
-
Lut-zea 46 micro
Hozzávalók
A magyaros flekkenhez
-
60 dkg sertés rövidkaraj
-
1 kk fűszerpaprika
-
1 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
A gyorspáchoz
-
2 ek mustár
-
1 ek paprikakrém
-
1 dl napraforgó olaj
Az ínyenc pulykatekercshez
-
15 dkg trappista sajt
-
1 db paradicsom
-
10 dkg sonka
-
10 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
1 dl tej
-
só ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
2 dl napraforgó olaj
A csirkemellhez
-
40 dkg csirkemellfilé
-
2 db tojás
-
1 dl tej
-
10 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
A rántott gombafejekhez
-
3 db tojás
-
15 dkg zsemlemorzsa
-
10 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
A rántott karfiolhoz
-
1 közepes fej karfiol
-
2 db tojás
-
15 dkg zsemlemorzsa
-
10 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A magyaros flekkenhez
- Magyaros flekken készítése:
- A gyorspác hozzávalóit (mustár, fokhagyma, paprikakrém,olaj) összekeverjük.
- A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, az inas részeket bevagdossuk. A gyorspáccal bedörzsöljük, majd letakarva, hűtőszekrényben kb. 2 órát állni hagyjuk.
- Ezután mindkét oldalán megsütjük.
- A hússütés után maradt zsiradékban egy kevés lisztet pirítunk, zúzott fokhagymával ízesítjük, egy csipet kalocsai paprikával megszórjuk, felengedjük annyi hideg vízzel, hogy szósz sűrűségű legyen, ízesítjük egy kis sóval és kiforraljuk.
- Tálalásig fedő alatt melegen, tartjuk. Akkor mindenki ízlése szerint a szósszal együtt fogyaszthatja. (Ezt gulyáskrémmel is helyettesíthetjük).
- Ínyenc pulykatekercs párizsi bundában készítése:
- A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, óvatosan kiklopfoljuk, besózzuk.
- A hússzeletek felét a szeletekre vágott sonkával, felkarikázott paradicsommal és reszelt sajttal megtöltjük, oregánóval és őrölt fehérborssal fűszerezzük, a szeletet félbehajtjuk (az üres részt a töltöttre hajtjuk), megtűzzük hústűvel.
- A tojásból, tejből és lisztből sűrű palacsintatésztát készítünk, amibe ízlés szerint sót és esetleg borsot teszünk.
- A tekercseket a sűrű palacsintatésztába mártjuk, kicsit lecsepegtetjük, majd forró olajban egyenletesen, mérsékelt tűzön aranysárgára sütjük.
- A megsült szeleteket papírszalvétával bélelt tálra helyezzük, tálalásig fedő alatt melegen, tartjuk.
- Csirkemell párizsi bundában készítése:
- A tojásból, tejből és lisztből sűrű palacsintatésztát készítünk, amibe ízlés szerint sót és esetleg borsot teszünk.
- A csirkemell szeleteket nem túl vékonyra kiklopfoljuk, lisztben megforgatjuk, utána a sűrű palacsintatésztába mártjuk, kicsit lecsepegtetjük, majd forró olajban aranysárgára sütjük.
- A megsült szeleteket papírszalvétával bélelt tálra helyezzük, tálalásig fedő alatt melegen, tartjuk.
- Rántott gombafejek készítése:
- A gombákat alaposan megmossuk, jól leszárítjuk, és óvatosan leválasztjuk a kalapjukat. (A törzsükből készíthetünk levest, gombamártást ) A kalapok belsejébe ízlés szerint egy kis sót szórunk.
- Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban mindkét oldalát szép aranysárgára sütjük.
- A megsült gombafejeket papírszalvétára kiszedjük, hogy az a felesleges zsiradékot felszívja. Melegen tartjuk.
- Rántott karfiol készítése:
- A karfiolt alaposan megmossuk, forró, sós vízben nagyon rövid ideig főzzük. Vigyázzunk, kemény maradjon, nehogy nagyon megpuhuljon! Leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk, lecsepegtetjük.
- A félig megfőtt karfiolt rózsáira szedjük. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk. A bepanírozott karfiolrózsákat bő, forró olajban kisütjük.
- A megsült karfiolrózsákat papírszalvétára kiszedjük, hogy az a felesleges zsiradékot felszívja. Melegen tartjuk.
- Sütés ideje: 120 perc
- Receptkönyvben: 112
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 21465
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 11.
Ajánló
Köretként párolt rizst, párolt vegyes zöldég és pirított hasábburgonyát adunk hozzá. Díszítésként tépősaláta keveréket teszünk rá. Tartármártást kínálunk hozzá. Családi, baráti összejövetelekre, névnapra, születésnapra ajánljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
A "Vidék íze" újságban rólunk megjelent Vegyespáros sodrófával cikk adta az alapötletet, hogy elkészítjük egymás kedvenc, könnyen elkészíthető klasszikus frissensült ételeit egy családi vasárnapi ebédre. Végül is megajándékoztuk egymást a közös sütés-főzés szeretetével. Mártika kedvencei: csirkemell párizsi bundában, rántott karfiol -Ferenc sütötte. Ferenc kedvencei: magyaros flekken, rántott gombafejek -Mártika sütötte. Mindketten szeretjük: ínyenc pulykatekercs párizsi bundában Ferenc töltötte, Mártika sütötte. A végeredményt a család közösen elfogyasztotta.