r
Nosalty Logó

Vegyespáros melegtál

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Vegyespáros melegtál
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A magyaros flekkenhez

A gyorspáchoz

Az ínyenc pulykatekercshez

A csirkemellhez

A rántott gombafejekhez

A rántott karfiolhoz

Összesen 1597 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A magyaros flekkenhez

A gyorspáchoz

Az ínyenc pulykatekercshez

A csirkemellhez

A rántott gombafejekhez

A rántott karfiolhoz

Összesen 12749 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A magyaros flekkenhez

A gyorspáchoz

Az ínyenc pulykatekercshez

A csirkemellhez

A rántott gombafejekhez

A rántott karfiolhoz

Összesen 240 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    112.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2028.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    777 mg
  • Nátrium
    747 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 1597 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    570.4 g

Zsír

  • Összesen
    897.6 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    406 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    290 g
  • Koleszterin
    2871 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16231.4 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    811 mg
  • Kálcium
    2316 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    818 mg
  • Foszfor
    6212 mg
  • Nátrium
    5976 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    583 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2429.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1272 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    289 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    553 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    148 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    997 micro
  • Kolin:
    2284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1226 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    503 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2416 micro
Összesen 12749 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    49 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

A magyaros flekkenhez

A gyorspáchoz

Az ínyenc pulykatekercshez

A csirkemellhez

A rántott gombafejekhez

A rántott karfiolhoz

Elkészítés

A magyaros flekkenhez

  1. Magyaros flekken készítése:
  2. A gyorspác hozzávalóit (mustár, fokhagyma, paprikakrém,olaj) összekeverjük.
  3. A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, az inas részeket bevagdossuk. A gyorspáccal bedörzsöljük, majd letakarva, hűtőszekrényben kb. 2 órát állni hagyjuk.
  4. Ezután mindkét oldalán megsütjük.
  5. A hússütés után maradt zsiradékban egy kevés lisztet pirítunk, zúzott fokhagymával ízesítjük, egy csipet kalocsai paprikával megszórjuk, felengedjük annyi hideg vízzel, hogy szósz sűrűségű legyen, ízesítjük egy kis sóval és kiforraljuk.
  6. Tálalásig fedő alatt melegen, tartjuk. Akkor mindenki ízlése szerint a szósszal együtt fogyaszthatja. (Ezt gulyáskrémmel is helyettesíthetjük).
  7. Ínyenc pulykatekercs párizsi bundában készítése:
  8. A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, óvatosan kiklopfoljuk, besózzuk.
  9. A hússzeletek felét a szeletekre vágott sonkával, felkarikázott paradicsommal és reszelt sajttal megtöltjük, oregánóval és őrölt fehérborssal fűszerezzük, a szeletet félbehajtjuk (az üres részt a töltöttre hajtjuk), megtűzzük hústűvel.
  10. A tojásból, tejből és lisztből sűrű palacsintatésztát készítünk, amibe ízlés szerint sót és esetleg borsot teszünk.
  11. A tekercseket a sűrű palacsintatésztába mártjuk, kicsit lecsepegtetjük, majd forró olajban egyenletesen, mérsékelt tűzön aranysárgára sütjük.
  12. A megsült szeleteket papírszalvétával bélelt tálra helyezzük, tálalásig fedő alatt melegen, tartjuk.
  13. Csirkemell párizsi bundában készítése:
  14. A tojásból, tejből és lisztből sűrű palacsintatésztát készítünk, amibe ízlés szerint sót és esetleg borsot teszünk.
  15. A csirkemell szeleteket nem túl vékonyra kiklopfoljuk, lisztben megforgatjuk, utána a sűrű palacsintatésztába mártjuk, kicsit lecsepegtetjük, majd forró olajban aranysárgára sütjük.
  16. A megsült szeleteket papírszalvétával bélelt tálra helyezzük, tálalásig fedő alatt melegen, tartjuk.
  17. Rántott gombafejek készítése:
  18. A gombákat alaposan megmossuk, jól leszárítjuk, és óvatosan leválasztjuk a kalapjukat. (A törzsükből készíthetünk levest, gombamártást ) A kalapok belsejébe ízlés szerint egy kis sót szórunk.
  19. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban mindkét oldalát szép aranysárgára sütjük.
  20. A megsült gombafejeket papírszalvétára kiszedjük, hogy az a felesleges zsiradékot felszívja. Melegen tartjuk.
  21. Rántott karfiol készítése:
  22. A karfiolt alaposan megmossuk, forró, sós vízben nagyon rövid ideig főzzük. Vigyázzunk, kemény maradjon, nehogy nagyon megpuhuljon! Leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk, lecsepegtetjük.
  23. A félig megfőtt karfiolt rózsáira szedjük. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk. A bepanírozott karfiolrózsákat bő, forró olajban kisütjük.
  24. A megsült karfiolrózsákat papírszalvétára kiszedjük, hogy az a felesleges zsiradékot felszívja. Melegen tartjuk.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 21465
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 11.

Ajánló

Köretként párolt rizst, párolt vegyes zöldég és pirított hasábburgonyát adunk hozzá. Díszítésként tépősaláta keveréket teszünk rá. Tartármártást kínálunk hozzá. Családi, baráti összejövetelekre, névnapra, születésnapra ajánljuk. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vegyespáros melegtál
Mártika és Feri 107 recept

A "Vidék íze" újságban rólunk megjelent Vegyespáros sodrófával cikk adta az alapötletet, hogy elkészítjük egymás kedvenc, könnyen elkészíthető klasszikus frissensült ételeit egy családi vasárnapi ebédre. Végül is megajándékoztuk egymást a közös sütés-főzés szeretetével. Mártika kedvencei: csirkemell párizsi bundában, rántott karfiol -Ferenc sütötte. Ferenc kedvencei: magyaros flekken, rántott gombafejek -Mártika sütötte. Mindketten szeretjük: ínyenc pulykatekercs párizsi bundában Ferenc töltötte, Mártika sütötte. A végeredményt a család közösen elfogyasztotta.

Hozzávalók

A magyaros flekkenhez

A gyorspáchoz

Az ínyenc pulykatekercshez

A csirkemellhez

A rántott gombafejekhez

A rántott karfiolhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...