r
Nosalty Logó

Vega hamburger zabfasírttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vega hamburger zabfasírttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A hambugerhez

A fasírthoz (kb. 8 darabhoz)

Összesen 581 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A hambugerhez

A fasírthoz (kb. 8 darabhoz)

Összesen 2322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A hambugerhez

A fasírthoz (kb. 8 darabhoz)

Összesen 158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1521 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    1482 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 581 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    88.7 g

Zsír

  • Összesen
    75 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6084.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1325 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    572 mg
  • Foszfor
    1953 mg
  • Nátrium
    2019 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    903.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    1554 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    5926 micro
  • Lut-zea
    1165 micro
Összesen 2322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    409 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

A hambugerhez

A fasírthoz (kb. 8 darabhoz)

Elkészítés

A hambugerhez

  1. A zabpelyhet egy kevés sós, forró vízzel leöntjük, letakarjuk addig, amíg megphuhul, és felszívja a vizet. Ha sok lett a víz, öntsük le róla.
  2. A kihűlt masszához hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát - a legjobb, ha géppel aprítjuk -, majd a fűszereket és egy evőkanál mustárt.
  3. A masszához keverhetünk különféle magokat is, majd a 2 evőkanál zabkorpát.
  4. Olajat forrósítunk, és kisütjük a fasírtokat.
  5. Félbevágjuk a zsemléket, és először mustárral kenjük meg.
  6. Erre tesszük a zöld leveleket (saláta/spenót).
  7. Ráhelyezzük a fasírtot.
  8. Tetszés szerint beletesszük a felkarikázott zöldségeket (hagyma, uborka, paradicsom).
  9. Következnek a sajtszeletek, végül pedig ketchupot nyomunk a zsemlébe.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 291
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 26836
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A zabfasírt receptje a Napfényes Élet Alapítvány 'Gabonaételek' c. szakácskönyvéből való, kis átalakítással, mert tönkölymorzsát épp nem találtam a boltokban. Egyáltalán nem hiányzik a hús íze ennél az ételnél.

Hozzávalók

A hambugerhez

A fasírthoz (kb. 8 darabhoz)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...