r
Nosalty Logó

Valentin napi áfonyás kuglófvirág

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Valentin napi áfonyás kuglófvirág
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz

Összesen 582 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz

Összesen 4651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz

Összesen 275 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 582 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.6 g

Zsír

  • Összesen
    183.5 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    801 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3327.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    886 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1447 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    650.6 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    635 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1328 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    718 micro
Összesen 4651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl langyos, cukrostejen felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi folyékony hozzávalót is alulra téve, a szilárdakat pedig felülre kenyérsütő üstjében 20 perc alatt megdagasztjuk a tésztát. Néhány csepp ételfestékkel megszínezzük a tésztát, végül pedig, mikor lejárna a dagasztás, előtte 1-2 perccel hozzáadjuk az áfonyát.
  2. Egy órát kelesztjük a tésztát, és amikor már kétszeresére nőtt, enyhén lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk és betesszük a virág formájú szilikon sütőformába, amiben újabb 20 percig kelesztjük. (Kevéske tésztából 2 szívformájú tésztaadagot is sütöttem egy külön kis tepsin).
  3. Előmelegített sütőben 160 oC-on, hőlégkeverésen 50-60 perc alatt pirosra sütjük. Ha kész, rácson kihűtjük.
  4. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk 1 dl tejszín társaságában és némi kék és piros ételfesték, valamint 1 ek levendulaszirup társaságában, majd levéve a gőzről folyamatos keverés mellett, amikor elkezd sűrűsödni, belemártjuk a szíveket és a többit a virág tetejére öntjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1285
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valentin napi áfonyás kuglófvirág
Évi néni 1830 recept

Ez a lényeg. Mivel a levendulás habcsókom festése kiválóan sikerült, úgy gondoltam, ez itt is sikerülhet, és majd itt állok a csili-vili rózsaszín virágommal, amivel majd elkápráztatom egyébként igen hálás közönségemet, a férjemet. Ember tervez... Már a tészta sem lett olyan színű, amilyet elterveztem, de gondoltam sebaj, majd a máz eltakarja a döglött színű tésztát. Azt viszont nem is álmodtam, hogy a hő hatására a máz színei ilyen horrorisztikus ihletésűek lesznek. Már maga a fehér csoki sem olyan könnyen kezelhető, mint sötét, értékesebb társa, de a szín minél tovább kevertem, annál sötétebb lila lett. Zombieland-ben nagy sikerem lett volna vele. Igazán azért tettem fel, mert az illata és az íze viszont fantasztikus. Tehát aki kikísérletezi, hogyan lesz ez rózsaszín, az jól jár vele. Itt szeretném őt megkérni, engem is tudasson az eredményről, akkor jövőre újra kipróbálom. Csak tájékoztatás gyanánt: a képen a szelet kuglóf előtt egy szív hever.

Hozzávalók

A tésztához

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek