r
Nosalty Logó

Vajas sajtszószos csirkemell gombás rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Vajas sajtszószos csirkemell gombás rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1106 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 5542 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 134 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2479.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    695 mg
  • Nátrium
    1313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    888 micro
Összesen 1106 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    296.9 g

Zsír

  • Összesen
    310 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12397.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    391 mg
  • Kálcium
    1382 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    3476 mg
  • Nátrium
    6565 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2719.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1871 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    765 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    105 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1478 micro
  • Kolin:
    850 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1641 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    2730 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4438 micro
Összesen 5542 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük
  2. A jénaiba teszünk olívaolajat, beleöntjük a rizst.
  3. Beletesszük a szeletelt gombát, sózzuk és borsozzuk, belekeverjük a kurkumát, és bőven, dupla mennyiségű vízzel öntjük fel.
  4. A kurkumára figyeljünk, feltétlen legyen egyenletesen elkeverve, a jénai fedőjét tegyük rá.
  5. Előmelegített sütőbe téve készre pároljuk, kikapcsolás után még 10 percet benn hagyjuk, így teljesen kipereg, és tálalhatjuk.
  6. Az olavíolajat egy lábasba tesszük, beletesszük a kicsire vágott újhagymát, a kis csíkokra vágott bacont, az áttört fokhagymát, csipetnyi sót, és fedő alatt pároljuk össze.
  7. Beletesszük a felkockázott csirkemellfilét, és fehéredésig pároljuk-pirítjuk, keverés mellett.
  8. Kóstoljuk, szükség szerint sózzuk, őrölt borssal ízesítjük. Beleteszünk friss vagy házilag eltett mirelit zöldpaprikát, fűszerezzük zsályával, rozmaringgal, petrezselyemzölddel, kb. 1-2 dl vizet ráöntve, fedő alatt, kis lángon főzzük, ha kész, kóstoljuk, és vegyük ki a zöldpaprikát.
  9. A vajat felolvasztjuk, elkeverjük a zacskós alappal, ráöntjük a tejszínt, és simára keverjük, szükség esetén kevés tejet tegyünk bele.
  10. Felöntjük ezzel a vajas-tejszínes sajtszósz alappal a csirkemellet, és összeforraljuk.
  11. Tálaljuk a párolt gombás rizzsel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6606
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 13.

Ajánló

Tálaljunk mellé  jó sok reszelt sajtot. :-)) Aki gondolja, házilag eltett befőttet is kínálhat mellé, vagy savanyút -ki mit szeretne, de a sajttal is nagyon finom:-))) Finom bor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajas sajtszószos csirkemell gombás rizzsel
Éva-Anyóca 350 recept

Csirkemelles-szószos ötlet, a mindennapok:  "mi legyen az ebéd?" -kérdésére válaszolva. Finom, gyors és laktató ebéd megoldására vágytam, a sok karácsonyi sütés-főzés közepette.

Hozzávalók

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...