Sajtszósz

A sajtszósz lényege, hogy forró közegben (tejszín, rántás) valamilyen sajtot vagy sajtokat szószos állagúra keverünk, így kapjuk a sajt ízét tartalmazó öntetet. Teljes egészében elkészíthetjük otthon, vagy megvehetjük por formában a boltban. Felhasználhatjuk sült húsokhoz, tésztákhoz, rakott ételekhez.
Bármikor.
Hűtőben.
fehérjetartalom
6.71 g
zsírtartalom
29012.432 g
szénhidráttartalom
6.83 g
víztartalom
70.5 g
Nátrium
828 mg
Kalcium
184 mg
Foszfor
157 mg
Magnézium
9 mg
B6 vitamin
0.017 g
C vitamin
0.4 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.125 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.114 mg
fehérje
6.71 g
Zsír
telített zsírsav
6.01 g
egyszeresen telített zsírsav
3.823 g
többszörösen telített zsírsav
2.599 g
koleszterin
29 g
ásványi anyagok
Kalcium
184 mg
Vas
0.21 mg
Magnézium
9 mg
Foszfor
157 mg
Nátrium
828 mg
Cink
0.98 mg
Réz
0.018 mg
Mangán
0.01 mg
Szelén
3.2 µg
szénhidrát
rost
0.5 g
cukor
0.42 g
víz
70.5 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.006 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.114 mg
Niacin - B3 vitamin
0.024 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.125 mg
Folát
4 µg
Retinol
77 µg
B12 vitamin
0.14 µg
A vitamin
80 µg
C vitamin
0.4 mg
B6 vitamin
0.017 g
Jó ötlet rendszeresen fogyasztani olyan ételeket, mint a csípős paprikás gulyás, a pikáns arrabbiata vagy éppen olyan nassolnivalókat, mint a jalapeno poppers? Nézzük!
Szabó AnnaEljött ez az időszak is: négy nap vár ránk, ami jobb esetben nem munkával, hanem kikapcsolódással és húsvéti finomságok fogyasztásával telhet. Íme egy kis inspiráció, ha még nem biztos a menüsor!
NosaltyLássuk, hogyan élnek és étkeznek a francia nők, akik valahogy sosem híznak meg. Vajon mi a magyarázat?
NosaltyMindenki ujjongással fogadta, hogy visszatér a retro Traubisoda, azonban pár nap alatt eltűnt a boltok polcairól. Most kiderült, mi áll a dolog hátterében.
Tündérinek tűnik, hasonlít a kamillára és a százszorszépre, pici virágaival vonzza a méheket, darazsakat, de ha csoportosan nő, rendkívül invazív és kártékony lehet kertünkben.
Átlagos hétköznapi reggeleken csak pár tojást kell megfőznünk, azonban amikor eljön a húsvét, gyakran ipari mennyiségek kerülnek az asztalra. Nézzük, mi változik ilyen estben a tojásfőzésnél.
Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...
Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!
A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!