Gombás csirkemáj sajtszószos burgonyával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Németi Olga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
A pörkölthöz
-
167g csirkemáj198 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
33g paprika5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
A körethez
A szószhoz
Összesen
494
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
A pörkölthöz
-
500g csirkemáj595 kcal
-
300g gomba64 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
A körethez
A szószhoz
Összesen
1484
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
A pörkölthöz
-
9.5g csirkemáj11 kcal
-
5.7g gomba1 kcal
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
1.9g paradicsom0 kcal
-
1.9g paprika0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
A körethez
A szószhoz
-
0.6g sajtszósz1 kcal
-
4.7g tej3 kcal
-
0.2g napraforgó olaj1 kcal
Összesen
27
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.6 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 578 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1480.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 737 mg
-
Nátrium 304 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1487.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 5520 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 28 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1045 micro
-
Kolin: 372 mg
-
Retinol - A vitamin: 5491 micro
-
α-karotin 58 micro
-
β-karotin 302 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 924 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
494
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.8 g
Zsír
-
Összesen 43.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1734 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4441.1 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 304 mg
-
Kálcium 607 mg
-
Vas 52 mg
-
Magnézium 327 mg
-
Foszfor 2212 mg
-
Nátrium 913 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.1 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 4462.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 16561 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 83 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 306 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3135 micro
-
Kolin: 1116 mg
-
Retinol - A vitamin: 16473 micro
-
α-karotin 173 micro
-
β-karotin 907 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 2773 micro
-
Lut-zea 463 micro
Összesen
1484
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 84.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 84.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 314 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 53 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
27
kcal
Hozzávalók
A pörkölthöz
-
50 dkg csirkemáj
-
30 dkg gomba
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
0.3 teáskanál köménymag
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db paprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
A körethez
A szószhoz
-
2.5 dl tej
Elkészítés
A pörkölthöz
- A kockákra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, beletesszük a köménymagot, paradicsomot, paprikát, sózzuk. Pár percig pirítjuk, majd a tűzről lehúzva belerakjuk a pirospaprikát. (Pörkölt alapot készítünk.)
- Közben a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük; az elkészült pörköltalaphoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Pár percig pároljuk, míg elmegy a leve.
- A csirkemájat nagyobb darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a gombához, pár percig pirítjuk, ételízesítővel megszórjuk, ha szükséges, akkor kicsi vizet öntsünk hozzá. Ha puha a máj és nem véres már a közepe, akkor levesszük a tűzről.
- A körethez a burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Közben elkészítjük a sajtszószt: kevés olajba vagy olvasztott margarinba öntjük a tasakos alapot, felengedjük a tejjel, és felfőzzük.
- A megfőtt burgonyát leszűrjük, kiolajozott tepsibe tesszük, és nyakon öntjük a sajtszósszal, 200 fokos sütőbe toljuk, kb. 20 percig sütjük, míg pirulni kezd a teteje.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30×20
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 208
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 25091
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 01.
Ajánló
Uborkasalátával kínálhatjuk. Ha karakteresebbre szeretnénk a krumplit, akkor mielőtt ráöntjük a sajtszószt, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Németi Olga
105 recept
Ebédre csirkemájat meg gombát gondoltam, s nem akartam túlbonyolítani, hanem inkább a köretet gondoltam feldobni kicsit.