r
Nosalty Logó

Gombás csirkemáj sajtszószos burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Németi Olga
Gombás csirkemáj sajtszószos burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

A szószhoz

Összesen 494 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

A szószhoz

Összesen 1484 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

A szószhoz

Összesen 27 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1480.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    737 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1487.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5520 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1045 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5491 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    924 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 494 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4441.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    2212 mg
  • Nátrium
    913 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    4462.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    16561 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    306 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3135 micro
  • Kolin:
    1116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16473 micro
  • α-karotin
    173 micro
  • β-karotin
    907 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    2773 micro
  • Lut-zea
    463 micro
Összesen 1484 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 27 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

A szószhoz

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A kockákra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, beletesszük a köménymagot, paradicsomot, paprikát, sózzuk. Pár percig pirítjuk, majd a tűzről lehúzva belerakjuk a pirospaprikát. (Pörkölt alapot készítünk.)
  2. Közben a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük; az elkészült pörköltalaphoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Pár percig pároljuk, míg elmegy a leve.
  3. A csirkemájat nagyobb darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a gombához, pár percig pirítjuk, ételízesítővel megszórjuk, ha szükséges, akkor kicsi vizet öntsünk hozzá. Ha puha a máj és nem véres már a közepe, akkor levesszük a tűzről.
  4. A körethez a burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Közben elkészítjük a sajtszószt: kevés olajba vagy olvasztott margarinba öntjük a tasakos alapot, felengedjük a tejjel, és felfőzzük.
  5. A megfőtt burgonyát leszűrjük, kiolajozott tepsibe tesszük, és nyakon öntjük a sajtszósszal, 200 fokos sütőbe toljuk, kb. 20 percig sütjük, míg pirulni kezd a teteje.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 208
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 25091
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 01.

Ajánló

Uborkasalátával kínálhatjuk. Ha karakteresebbre szeretnénk a krumplit, akkor mielőtt ráöntjük a sajtszószt, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás csirkemáj sajtszószos burgonyával
Németi Olga 105 recept

Ebédre csirkemájat meg gombát gondoltam, s nem akartam túlbonyolítani, hanem inkább a köretet gondoltam feldobni kicsit.

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...