r
Nosalty Logó

Tejszínes-gombás-sajtszószos sertéskaraj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Tejszínes-gombás-sajtszószos sertéskaraj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 669 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4005 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1173 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 669 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.7 g

Zsír

  • Összesen
    146.5 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7038.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    547 mg
  • Kálcium
    735 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    517 mg
  • Foszfor
    2866 mg
  • Nátrium
    2313 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1341.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    761 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1473 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    561 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2401 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2607 micro
Összesen 4005 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát megtisztítva félretesszük.
  2. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Kissé kiklopfoljuk nejlon zacskóban, hogy ne fröcsögjön szét. Minden szelet mindkét oldalát bedörzsöljük sóval és borssal.
  3. Egy serpenyőben (lehetőleg teflon, hogy ne ragadjon oda a hús) a vajat az olajjal felhevítjük, majd ezen a keveréken a húsok mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Kivesszük a serpenyőből a húsokat egy tányérra, félretesszük.
  4. A maradék zsiradékra dobjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Rányomjuk a fokhagymákat, átkeverjük kissé, majd visszatesszük a szeleteket, ráöntjük a gombát (melyet leszűrtünk előtte), felöntjük kb. 3 dl vízzel, lefedjük, s kb. 1 órán keresztül lassú tűzön pároljuk.
  5. Ha puha a hús és a gomba is, a hideg tejjel és főzőtejszínnel elkevert sajtszósz alapot hozzáöntve, kevergetve 4-5 perc alatt készre főzzük. Dús, sűrű szaftja lesz. Ha nagyon híg lenne, kissé főzzük tovább fedő nélkül, így elpárolog a felesleges lé.
  6. Lefedve kb. fél órát pihentetjük, ezalatt ki lehet főzni hozzá a tésztát - lehetőleg orsótésztát, de bármilyen más tészta megfelelő.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 5903
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 13.

Ajánló

Én a sajtszósz alap helyett szoktam reszelt Trappista és füstölt sajt keverékével készíteni, ekkor annyi sajtot reszelek bele, hogy megfelelő sűrűségű legyen! Ha sűrűre sikeredne, öntsünk hozzá egy kis tejet, ha túl hígra sikeredne, reszeljünk még bele sajtot! Érdemes több napra készíteni, természetesen növelve arányosan a hozzávalókat, mert másnap úgy, de úgy megennéd, annyira finom, nem beszélve arról, hogy nem kell minden nap főznöd! Akár ünnepi ebédnek is kiváló!! Ajánlom mindenkinek! jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fergetegesen finom, nagy kedvencünk, nem túl macerás, nem nehéz elkészíteni...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...