Tejszínes-gombás-sajtszószos sertéskaraj
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Walaky
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
100g sertés rövidkaraj166 kcal
-
67g gombakonzerv21 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
24 kcal
-
8g teavaj60 kcal
-
5g sajtszósz9 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
17g tej9 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
83g tészta309 kcal
Összesen
669
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
600g sertés rövidkaraj996 kcal
-
400g gombakonzerv128 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
50g teavaj359 kcal
-
30g sajtszósz52 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
100g tej56 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
500g tészta1855 kcal
Összesen
4005
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
26.2g sertés rövidkaraj43 kcal
-
17.4g gombakonzerv6 kcal
-
14.8g vöröshagyma5 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
2.2g teavaj16 kcal
-
1.3g sajtszósz2 kcal
-
8.7g főzőtejszín11 kcal
-
4.4g tej2 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
21.8g tészta81 kcal
Összesen
174
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.6 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1173 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 478 mg
-
Nátrium 386 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 223.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 124 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 246 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 400 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 434 micro
Összesen
669
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 225.7 g
Zsír
-
Összesen 146.5 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 570 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7038.2 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 547 mg
-
Kálcium 735 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 517 mg
-
Foszfor 2866 mg
-
Nátrium 2313 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 441.9 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1341.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 761 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 130 micro
-
K vitamin: 747 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 71 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1473 micro
-
Kolin: 493 mg
-
Retinol - A vitamin: 561 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2401 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2607 micro
Összesen
4005
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
174
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg gombakonzerv
-
2 nagy db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
5 dkg teavaj
-
1 dl tej
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Először a hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát megtisztítva félretesszük.
- A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Kissé kiklopfoljuk nejlon zacskóban, hogy ne fröcsögjön szét. Minden szelet mindkét oldalát bedörzsöljük sóval és borssal.
- Egy serpenyőben (lehetőleg teflon, hogy ne ragadjon oda a hús) a vajat az olajjal felhevítjük, majd ezen a keveréken a húsok mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Kivesszük a serpenyőből a húsokat egy tányérra, félretesszük.
- A maradék zsiradékra dobjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Rányomjuk a fokhagymákat, átkeverjük kissé, majd visszatesszük a szeleteket, ráöntjük a gombát (melyet leszűrtünk előtte), felöntjük kb. 3 dl vízzel, lefedjük, s kb. 1 órán keresztül lassú tűzön pároljuk.
- Ha puha a hús és a gomba is, a hideg tejjel és főzőtejszínnel elkevert sajtszósz alapot hozzáöntve, kevergetve 4-5 perc alatt készre főzzük. Dús, sűrű szaftja lesz. Ha nagyon híg lenne, kissé főzzük tovább fedő nélkül, így elpárolog a felesleges lé.
- Lefedve kb. fél órát pihentetjük, ezalatt ki lehet főzni hozzá a tésztát - lehetőleg orsótésztát, de bármilyen más tészta megfelelő.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 134
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5919
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 13.
Ajánló
Én a sajtszósz alap helyett szoktam reszelt Trappista és füstölt sajt keverékével készíteni, ekkor annyi sajtot reszelek bele, hogy megfelelő sűrűségű legyen! Ha sűrűre sikeredne, öntsünk hozzá egy kis tejet, ha túl hígra sikeredne, reszeljünk még bele sajtot! Érdemes több napra készíteni, természetesen növelve arányosan a hozzávalókat, mert másnap úgy, de úgy megennéd, annyira finom, nem beszélve arról, hogy nem kell minden nap főznöd! Akár ünnepi ebédnek is kiváló!! Ajánlom mindenkinek! jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Walaky
186 recept
Fergetegesen finom, nagy kedvencünk, nem túl macerás, nem nehéz elkészíteni...