r
Nosalty Logó

Tejszínes-gombás-sajtszószos sertéskaraj

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Walaky
Tejszínes-gombás-sajtszószos sertéskaraj
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

669
Kalória
37.6g
Fehérje
73.7g
Szénhidrátok
24.4g
Zsír
223.6g
Víz
95g
Koleszterin
5.5g
Rost
6.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 669 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4005 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1173 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    223.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 669 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.7 g

Zsír

  • Összesen
    146.5 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7038.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    547 mg
  • Kálcium
    735 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    517 mg
  • Foszfor
    2866 mg
  • Nátrium
    2313 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1341.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    761 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1473 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    561 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2401 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2607 micro
Összesen 4005 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

  1. Először a hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát megtisztítva félretesszük.
  2. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Kissé kiklopfoljuk nejlon zacskóban, hogy ne fröcsögjön szét. Minden szelet mindkét oldalát bedörzsöljük sóval és borssal.
  3. Egy serpenyőben (lehetőleg teflon, hogy ne ragadjon oda a hús) a vajat az olajjal felhevítjük, majd ezen a keveréken a húsok mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Kivesszük a serpenyőből a húsokat egy tányérra, félretesszük.
  4. A maradék zsiradékra dobjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Rányomjuk a fokhagymákat, átkeverjük kissé, majd visszatesszük a szeleteket, ráöntjük a gombát (melyet leszűrtünk előtte), felöntjük kb. 3 dl vízzel, lefedjük, s kb. 1 órán keresztül lassú tűzön pároljuk.
  5. Ha puha a hús és a gomba is, a hideg tejjel és főzőtejszínnel elkevert sajtszósz alapot hozzáöntve, kevergetve 4-5 perc alatt készre főzzük. Dús, sűrű szaftja lesz. Ha nagyon híg lenne, kissé főzzük tovább fedő nélkül, így elpárolog a felesleges lé.
  6. Lefedve kb. fél órát pihentetjük, ezalatt ki lehet főzni hozzá a tésztát - lehetőleg orsótésztát, de bármilyen más tészta megfelelő.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 90 perc

Fergetegesen finom, nagy kedvencünk, nem túl macerás, nem nehéz elkészíteni...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!