r
Nosalty Logó

Vaddisznó vadas (Vadas 2.)

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Oli
Vaddisznó vadas (Vadas 2.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A pácléhez

A vadashoz

A rántáshoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 643 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A pácléhez

A vadashoz

A rántáshoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 2574 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A pácléhez

A vadashoz

A rántáshoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 56 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    912 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2321 micro
  • β-karotin
    5533 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 643 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.9 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3752.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    616 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1923 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    3647.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22130 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 2574 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    212 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

A pácléhez

A vadashoz

A rántáshoz

A zsemlegombóchoz

Elkészítés

A pácléhez

  1. A pácléhez valókat kb. 2 liter vízben (vagy annyiban, hogy ellepje a húst) felforraljuk, még melegen a megtisztított húsra öntjük, s két-három napig hideg helyen tároljuk. (Sózni nem szabad még ilyenkor.)
  2. A hús főzéséhez ezt a páclevet is használhatjuk, de szerintem érdemesebb egy újat készíteni. A húst kuktába tesszük, az ecet kivételével ugyanilyen hozzávalókból levet készítünk, ráöntjük és megsózzuk, kb. 45 perc alatt megfőzzük.
  3. A zöldségeket kihalásszuk, összeturmixoljuk, a lisztből és olajból készült vékony rántással besűrítjük.
  4. Citromlével, mustárral, karamellizált cukorral ízesítjük. (Cukor karamellizálása: egy száraz serpenyőbe kristálycukrot vagy barna cukrot teszünk, felolvasztjuk, kicsit hagyjuk még a tűzön, míg finom karamell illata lesz. Nem kell túl sokáig pirítani, mert akkor esetleg megéghet. Így, folyékony állapotban mehet is a mártásba.)
  5. Zsemlegombócot készítünk: a vöröshagymát kis olajon megdinszteljük. (Piríthatunk bele bacont is.)
  6. A lisztből, tojásból és a hagymából galuskatésztát készítünk.
  7. A száraz zsemlét kockákra vágjuk, belekeverjük a tésztába.
  8. Lobogó, sós vízbe szaggatjuk, kifőzzük.
  9. A húst felszeleteljük, mártással és zsemlegombóccal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 261
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 99629
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 16.

Ajánló

zsemlegombóc

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy vadász ismerőstől a napokban ajándékba kaptunk egy gyönyörű vaddisznókarajt. Nem is volt kérdés, hogy legalább egy részéből vadas készüljön zsemlegombóccal, ahogy az dukál.

Hozzávalók

A pácléhez

A vadashoz

A rántáshoz

A zsemlegombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek