r
Nosalty Logó

Vaddisznó vadas (Vadas 2.)

5,0

1 ÉRTÉKELÉS15 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Oli
Vaddisznó vadas (Vadas 2.)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pácléhez

A vadashoz

A rántáshoz

A zsemlegombóchoz

643
Kalória
63g
Fehérje
65.2g
Szénhidrátok
13.3g
Zsír
912g
Víz
45g
Koleszterin
8.2g
Rost
13.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A pácléhez

A vadashoz

A rántáshoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 643 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A pácléhez

A vadashoz

A rántáshoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 2574 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A pácléhez

A vadashoz

A rántáshoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 56 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    912 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2321 micro
  • β-karotin
    5533 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 643 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.9 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3752.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    616 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1923 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    3647.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22130 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 2574 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    83.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    212 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 56 kcal

Elkészítés

A pácléhez

  1. A pácléhez valókat kb. 2 liter vízben (vagy annyiban, hogy ellepje a húst) felforraljuk, még melegen a megtisztított húsra öntjük, s két-három napig hideg helyen tároljuk. (Sózni nem szabad még ilyenkor.)
  2. A hús főzéséhez ezt a páclevet is használhatjuk, de szerintem érdemesebb egy újat készíteni. A húst kuktába tesszük, az ecet kivételével ugyanilyen hozzávalókból levet készítünk, ráöntjük és megsózzuk, kb. 45 perc alatt megfőzzük.
  3. A zöldségeket kihalásszuk, összeturmixoljuk, a lisztből és olajból készült vékony rántással besűrítjük.
  4. Citromlével, mustárral, karamellizált cukorral ízesítjük. (Cukor karamellizálása: egy száraz serpenyőbe kristálycukrot vagy barna cukrot teszünk, felolvasztjuk, kicsit hagyjuk még a tűzön, míg finom karamell illata lesz. Nem kell túl sokáig pirítani, mert akkor esetleg megéghet. Így, folyékony állapotban mehet is a mártásba.)
  5. Zsemlegombócot készítünk: a vöröshagymát kis olajon megdinszteljük. (Piríthatunk bele bacont is.)
  6. A lisztből, tojásból és a hagymából galuskatésztát készítünk.
  7. A száraz zsemlét kockákra vágjuk, belekeverjük a tésztába.
  8. Lobogó, sós vízbe szaggatjuk, kifőzzük.
  9. A húst felszeleteljük, mártással és zsemlegombóccal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 90 perc

Egy vadász ismerőstől a napokban ajándékba kaptunk egy gyönyörű vaddisznókarajt. Nem is volt kérdés, hogy legalább egy részéből vadas készüljön zsemlegombóccal, ahogy az dukál.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!