Vaddisznókaraj
Leírás
A vaddisznókaraj tulajdonképpen az állat háta, amely a gerincen és a bordákon fekszik. Az állat nyakhúsától (tarja) egészen a gerinc közepéig tart a zsírosabb hosszúkaraj, ami a kevésbé zsíros rövidkarajban folytatódik. Megvásárolhatjuk csontosan, illetve csont nélkül is, a tervezett felhasználási módtól függően. A vaddisznó húsának jellegzetesen erős íze és illata van, ezért érdemes előre bepácolni vörösboros, fűszeres páclébe. A vaddisznókarajt általában megsütik, egészben csontosan vagy anélkül, szeletelve, vagy akár göngyölve. Elkészíthető továbbá pároltan is. A sült vagy párolt vaddisznókarajt kínálhatjuk különböző gyümölcsökkel, például szilvával, áfonyával, de készíthetünk mellé különböző szószokat is. Mivel a vaddisznó húsa izmosabb, mint a házi sertésé, ezért főzési, sütési ideje is hosszabb, de íze is markánsabb, zamatosabb.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Vaddisznókaraj
fehérjetartalom
21.51 g
zsírtartalom
2.77 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
72.54 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
120 mg
Kalcium
12 mg
Szelén
9.8 µg
Top vitaminok
Niacin - B3 vitamin
4 mg
Tiamin - B1 vitamin
0.39 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.11 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
21.51 g
Zsír
telített zsírsav
0.99 g
egyszeresen telített zsírsav
1.3 g
többszörösen telített zsírsav
0.48 g
ásványi anyagok
Kalcium
12 mg
Foszfor
120 mg
Szelén
9.8 µg
szénhidrát
víz
72.54 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.39 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.11 mg
Niacin - B3 vitamin
4 mg