r
Nosalty Logó

Vaddisznótokány 2.- narancsos

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
OsztriGa
Vaddisznótokány 2.- narancsos
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

366
Kalória
38.5g
Fehérje
11.6g
Szénhidrátok
15.9g
Zsír
363.1g
Víz
13.1g
Koleszterin
2.2g
Rost
7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1470 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    363.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 366 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    153.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2130.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    1443 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1452.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 1470 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    81.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    258 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 82 kcal

Elkészítés

  1. A húst fél centi vastag szeletekre vágjuk, szitába tesszük, és forró vízzel majd hideg vízzel leöblítjük.
  2. Hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, erős tűzön megpirítjuk, rátesszük a paradicsompürét, átkeverjük, felöntjük a borral és annyi vízzel, amennyi ellepi, majd sóval, borssal, kakukkfűvel és 2-3 babérlevéllel fűszerezzük, és fedő alatt félpuhára pároljuk. Ha kell időnként pótoljuk a vizet.
  3. Amikor már félig megpuhult hozzáadjuk a megtisztított, laskára vágott gombát, a narancs reszelt héját, és a kifacsart levét.
  4. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.
  5. Amikor a hús puha a tejszínnel behabarjuk, a fedőt levéve besűrítjük a levét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

Valamikor baráti körrel nyaraltunk egy tengerparton. A strandról jól látszott egy sziget, így szinte minden nap megbeszéltük , hogy egyszer majd oda átúszunk. Persze engem azért olyan nagyon nem fűtött a vágy, én  úszástudományom az első levegővételig tart ki... Egyszer azonban ketten közülünk eltűntek, és amikor újra megláttuk őket, már visszafelé úsztak, feltehetően a szigetről. Így aztán mire kiúsztak mindenki nagyon izgatott lett, mert az már szinte biztos volt, hogy a szigeten jártak... Amint a partra értek mindenki közrefogta őket, hogy meséljék el, hol voltak, és miért mentek el egyedül. Persze ők ketten a legjobb úszók voltak, ezért csak úgy úszás közben nekiindultak, és meg sem álltak a szigetig. Szóval amikor kiértek mindenki elkezdte kérdezgetni őket, és ekkor hangzott el a következő elmés kérdés: - És, mondjátok milyen messze van a sziget??? Messzebb van, mint gondolom??? :-) Minden recept "csínja-binja" azon múlik, hogy megérezzük azt a mértéket, amikor már nem kell tovább főzni, amikor már nem kell bele több savanyítás, több só, fűszer. Csak annyi, mint gondolom.. :-) És az csak tovább növeli a recept sikerét, ha a vadász egyik nap lő, másik nap meg gombászik békésen... :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bécsi krémes

Lajos Mari Házi sütemények című szakácskönyvből készítettem el, most első alkalommal. Nagyon finom lett. Egy kicsit változtattam a hozzávalóknál. Ajánlom mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!