Vaddisznótokány 2.- narancsos
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
150g vaddisznókaraj183 kcal
-
53 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3 kcal
-
38g vörösbor32 kcal
-
150g gomba32 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
11g narancslé5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
25g víz0 kcal
-
38g főzőtejszín49 kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
600g vaddisznókaraj732 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
13 kcal
-
150g vörösbor128 kcal
-
600g gomba128 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
45g narancslé21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
33.7g vaddisznókaraj41 kcal
-
1.3g napraforgó olaj12 kcal
-
5.1g vöröshagyma2 kcal
-
0.9g sűrített paradicsom1 kcal
-
8.4g vörösbor7 kcal
-
33.7g gomba7 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
2.5g narancslé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
5.6g víz0 kcal
-
8.4g főzőtejszín11 kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 38.5 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 532.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 361 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 363.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 1151 micro
-
Lut-zea 16 micro
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 153.8 g
Zsír
-
Összesen 63.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2130.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 1443 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1452.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 193 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 4602 micro
-
Lut-zea 64 micro
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 81.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 258 micro
-
Lut-zea 4 micro
Hozzávalók
-
60 dkg vaddisznókaraj
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 ek sűrített paradicsom
-
1.5 dl vörösbor
-
60 dkg gomba
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 fél narancsból nyert narancslé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
1 db babérlevél
-
1.5 dl főzőtejszín
Elkészítés
- A húst fél centi vastag szeletekre vágjuk, szitába tesszük, és forró vízzel majd hideg vízzel leöblítjük.
- Hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, erős tűzön megpirítjuk, rátesszük a paradicsompürét, átkeverjük, felöntjük a borral és annyi vízzel, amennyi ellepi, majd sóval, borssal, kakukkfűvel és 2-3 babérlevéllel fűszerezzük, és fedő alatt félpuhára pároljuk. Ha kell időnként pótoljuk a vizet.
- Amikor már félig megpuhult hozzáadjuk a megtisztított, laskára vágott gombát, a narancs reszelt héját, és a kifacsart levét.
- Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.
- Amikor a hús puha a tejszínnel behabarjuk, a fedőt levéve besűrítjük a levét.
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8389
- Feltöltés dátuma: 2010. november 05.
Ajánló
Burgonyafánkkal, pirított burgonyával, burgonypürével, makaróni tésztával és testes vörösborral.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Valamikor baráti körrel nyaraltunk egy tengerparton. A strandról jól látszott egy sziget, így szinte minden nap megbeszéltük , hogy egyszer majd oda átúszunk. Persze engem azért olyan nagyon nem fűtött a vágy, én úszástudományom az első levegővételig tart ki... Egyszer azonban ketten közülünk eltűntek, és amikor újra megláttuk őket, már visszafelé úsztak, feltehetően a szigetről. Így aztán mire kiúsztak mindenki nagyon izgatott lett, mert az már szinte biztos volt, hogy a szigeten jártak... Amint a partra értek mindenki közrefogta őket, hogy meséljék el, hol voltak, és miért mentek el egyedül. Persze ők ketten a legjobb úszók voltak, ezért csak úgy úszás közben nekiindultak, és meg sem álltak a szigetig. Szóval amikor kiértek mindenki elkezdte kérdezgetni őket, és ekkor hangzott el a következő elmés kérdés: - És, mondjátok milyen messze van a sziget??? Messzebb van, mint gondolom??? :-) Minden recept "csínja-binja" azon múlik, hogy megérezzük azt a mértéket, amikor már nem kell tovább főzni, amikor már nem kell bele több savanyítás, több só, fűszer. Csak annyi, mint gondolom.. :-) És az csak tovább növeli a recept sikerét, ha a vadász egyik nap lő, másik nap meg gombászik békésen... :)