adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g vaddisznókaraj305 kcal
-
75g gomba16 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
13g bacon50 kcal
-
75g vörösbor64 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Összesen
562
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g vaddisznókaraj1220 kcal
-
300g gomba64 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
51g bacon200 kcal
-
300g vörösbor255 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Összesen
2247
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
42.2g vaddisznókaraj51 kcal
-
12.7g gomba3 kcal
-
7.6g vöröshagyma3 kcal
-
2.2g bacon8 kcal
-
12.7g vörösbor11 kcal
-
8.4g zöldpaprika1 kcal
-
8.4g paradicsom2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.2g sűrített paradicsom3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Összesen
94
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.2 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 728.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 456 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 460.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 66 micro
-
β-karotin 536 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 8478 micro
-
Lut-zea 208 micro
Összesen
562
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 240.9 g
Zsír
-
Összesen 86.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2914.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 276 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 1823 mg
-
Nátrium 491 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.7 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1843.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 201 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 265 micro
-
β-karotin 2145 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 33910 micro
-
Lut-zea 831 micro
Összesen
2247
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 123 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1431 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
-
1 kg vaddisznókaraj
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 szelet bacon
-
3 dl vörösbor
-
2 db zöldpaprika
-
2 db paradicsom
-
2 gerezd fokhagyma
-
10 dkg sűrített paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 ek napraforgó olaj
-
szerecsendió ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
Elkészítés
- A húst megmossuk és kisujjnyi vastag csíkokra szeleteljük.
- A hagymát felaprítjuk, az olajon megdinszteljük, és mikor már félig megpuhult, hozzáadjuk a kb. 1 cm széles csíkokra vágott bacont, tovább pirítjuk.
- Hozzáadjuk a húst, megsózzuk, és tovább pároljuk.
- A gombát megmossuk, csíkokra vágjuk, és mikor a hús már félig megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott paprikával és darabokra vágott paradicsommal, fokhagymával együtt.
- Hozzákanalazzuk a paradicsomsűrítményt, fűszerezzük, majd felöntjük vörösborral.
- Fedő alatt puhára pároljuk, időnként megkevergetjük, hogy ne égjen le. (A vaddisznót tovább kell főzni, ezért ha túl hamar elfőné a levét, kis vízzel pótoljuk. A végén a szaftnak elég sűrűnek kell lennie.)
- Burgonyaropogóssal, tört hagymás burgonyával vagy burgonyafánkkal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 37835
- Feltöltés dátuma: 2009. január 19.
Ajánló
Burgonyaropogós, hagymás tört krumpli, burgonyafánk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Oli
62 recept
Ugyan a vaddisznószezon már a végén tart, de ha sikerül beszerezni, akkor ajánlom figyelmetekbe ezt a tokányt. Nagyon ízletes, főleg ha valamilyen karakteres ízű erdei gombával készítjük.