Túrós-pudingos gyümölcstorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nikóka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskótához
-
14g tojás17 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
19 kcal
-
8g tej5 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Pudinghoz
Krémhez
Tetejére
-
1g zselatin4 kcal
-
35 kcal
-
13g víz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
42 kcal
-
15 kcal
-
8g eper3 kcal
-
17g kivi8 kcal
Összesen
430
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
26g napraforgó olaj225 kcal
-
100g tej56 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
Pudinghoz
Krémhez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
200g víz0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
171 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
Tetejére
-
15g zselatin50 kcal
-
150g gyümölcskonzervlé425 kcal
-
150g víz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
250g őszibarack konzerv180 kcal
-
100g eper30 kcal
-
200g kivi93 kcal
Összesen
5174
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskótához
-
5.3g tojás7 kcal
-
4.8g cukor19 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
3.2g tej2 kcal
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
Pudinghoz
-
1.4g vaníliás pudingpor6 kcal
-
16.1g tej9 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
Krémhez
-
8.1g tehéntúró12 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
6.4g víz0 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
1.4g vaníliás pudingpor6 kcal
-
6.4g növényi habtejszín16 kcal
Tetejére
-
0.5g zselatin2 kcal
-
4.8g gyümölcskonzervlé14 kcal
-
4.8g víz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
6.4g növényi habtejszín16 kcal
-
8.1g őszibarack konzerv6 kcal
-
3.2g eper1 kcal
-
6.4g kivi3 kcal
Összesen
168
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 464.4 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.3 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 92.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
430
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 127.3 g
Zsír
-
Összesen 164.4 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 548 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5573 g
-
Cink 654 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 1396 mg
-
Vas 507 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 1475 mg
-
Nátrium 1249 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 795.7 g
-
Cukor 538 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1114.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 317 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 198 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 472 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 918 micro
-
β-crypt 226 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1055 micro
Összesen
5174
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.5 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 35.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
Piskótához
-
3 db tojás
-
15 dkg cukor
-
0.3 dl napraforgó olaj
-
18 dkg finomliszt
-
4 g sütőpor
Pudinghoz
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
5 dl tej
-
6 dkg cukor
Krémhez
-
25 dkg tehéntúró
-
0.5 dkg zselatin
-
2 dl víz
-
10 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 dl növényi habtejszín
Tetejére
-
1.5 dkg zselatin
-
1.5 dl gyümölcskonzervlé
-
1.5 dl víz
-
2 dl növényi habtejszín
-
25 dkg őszibarack konzerv
-
10 dkg eper
-
2 közepes db kivi
Elkészítés
Piskótához
- A tortához a tojásfehérjéket 6 dkg cukorral habbá verjük.
- A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk.
- Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
- 26 cm-es tortakarikában megsütjük kb. 25-30 perc alatt 170 fokon.
- Ha kihűlt, elvágjuk félbe.
Pudinghoz
- A tejben a cukorral megfőzzük a pudingport.
- A tortalap alsó felét visszatesszük a karikába, és ráöntjük a forró pudingot, kissé elsimítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Krémhez
- A zselatint felfőzzük fél deci vízben.
- Közben a pudingport a többi vízzel kikeverjük, és hozzáadjuk a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a zselatint, és alaposan összekeverjük.
- Majd ehhez még hozzákeverjük a felvert hulalát.
- A krém nagy részét rákenjük a kihűlt pudingra, rátesszük a másik lapot, majd erre kenjük a többi krémet.
- Betesszük a hűtőbe 2-3 órára.
Tetejére
- A zselatint a befőtt levével és a vízzel felfőzzük, hozzáadjuk a festéket, majd hagyjuk kihűlni.
- Közben a gyümölcsöket összevágjuk, és rátesszük a torta tetejére. Leöntjük a zselatinnal, és betesszük a hűtőbe, amíg megdermed.
- Felverjük a hulalát, és feldíszítjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 13589
- Feltöltés dátuma: 2014. március 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nikóka
172 recept
Még tavaly készítettem szülinapra. A barátnőm kitalálta, hogy puding legyen benne, külön valami túrós krém. Én meg ezt alkottam belőle!