r
Nosalty Logó

Túrós-meggyes és mákos-almás rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Giovanna
Túrós-meggyes és mákos-almás rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

3 rúd réteshez

Mákos-almás töltelékhez (1 rúd)

Túrós meggyes töltelékhez (2 rúd)

Összesen 707 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

3 rúd réteshez

Mákos-almás töltelékhez (1 rúd)

Túrós meggyes töltelékhez (2 rúd)

Összesen 4229 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

3 rúd réteshez

Mákos-almás töltelékhez (1 rúd)

Túrós meggyes töltelékhez (2 rúd)

Összesen 175 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1221.5 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 707 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.8 g

Zsír

  • Összesen
    177.7 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7328.9 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    2138 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    2065 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    47 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.7 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1235.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    609 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2342 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    641 micro
Összesen 4229 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.5 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

3 rúd réteshez

Mákos-almás töltelékhez (1 rúd)

Túrós meggyes töltelékhez (2 rúd)

Elkészítés

3 rúd réteshez

  1. A három rúd rétes elkészítéséhez rudanként 5-5 lapot használunk (az egyikhez + 1db). Rétesenként a lapokat egyenként olvasztott vajas-olajos keverékkel átkenünk, úgy helyezzük egymásra. Az ötödik lap tetejét a kenés után búzadarával is megszórjuk, erre kenjük a tölteléket.
  2. A tölteléket nem a teljes lapon, hanem harmadán/felén egyengetjük el, erre ráhajtjuk a lap tőlünk távol eső részét, és így felcsavarjuk. A túrós-meggyes réteshez a réteslapra rákent, túrós keverék tetejét rakjuk meg jó sűrűn a meggyel, ezt követően tekerjük csak fel.
  3. A három rúd tetejét előbb a maradék vajas-olajos keverékkel kenjük meg, majd tojássárgájával.
  4. Előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük.

Mákos-almás töltelékhez (1 rúd)

  1. A mákos töltelékhez a mákot megdaráljuk, hozzáadjuk a kétféle cukrot, felöntjük tejjel, és feltesszük főni. Ha már forró a keverék, hozzáadjuk a tejszínes pudingport (1/2 cs!), ezzel pár perc alatt besűrítjük. Ha már krém állagú, lehúzzuk a tűzről, hagyjuk hűlni.
  2. Az almákat megpucoljuk, nagy lukú reszelőn lereszeljük, citromlével elkeverjük. Rövid pihentetés után kifacsarjuk, és a kihűlt mákos keverékhez adjuk.

Túrós meggyes töltelékhez (2 rúd)

  1. A túrós töltelékhez a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrokat, a citromlevet és a vaníliás pudingport.
  2. A meggyet kimagozzuk, lecsöpögtetjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9645
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 23.

Ajánló

Ebéd után desszertnek magában, akár vanília fagyival tálalva kitűnő!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós-meggyes és mákos-almás rétes
Giovanna 46 recept

A rétessel még nem próbálkoztam, de ezután gyakrabban fogok:) Mi tésztásabban szeretjük, ezért használtam rudanként 5 lapot, ha valaki kevésbé, akkor elegendő 3 lap is egy tekercshez. A töltelék gyakorlatilag bármi lehet, én most az idénynek megfelelő gyümölccsel (meggy), és az otthoni maradék mákból indultam ki. A mákos-almás rétes a tejszínes pudingos sűrítés miatt különlegesebb az átlagosnál, nem is gondolnátok, milyen finoman krémesíti, és ízesíti a máktölteléket, és egészíti ki az almát. Használhatnánk vaníliás pudingport is, vagy akár kapható francia-krémes ízesítésű pudingpor is, tessék bátran kísérletezni! Citromlé helyett/mellett citrom/lime héja is mehet a krémekbe. A túrótölteléket szintén jobban krémesíthetjük a pudingporral, további előny, hogy szeletelésnél nem esik szét darabosra a töltelék, jobban összeáll, mert sülés közben a túróból és a meggyből származó nedvességgel kellemesen "összefő".

Hozzávalók

3 rúd réteshez

Mákos-almás töltelékhez (1 rúd)

Túrós meggyes töltelékhez (2 rúd)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...