Túrós málna tart
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Licsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
Kakaós linzer
-
35g vaj251 kcal
-
48g finomliszt173 kcal
-
23g porcukor87 kcal
-
23 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
63g tehéntúró92 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0g lime héja0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
-
5 kcal
-
13g cukor48 kcal
Málnagél
Befejezés
Összesen
923
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
Kakaós linzer
-
280g vaj2008 kcal
-
380g finomliszt1383 kcal
-
180g porcukor697 kcal
-
182 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
500g tehéntúró735 kcal
-
12g citromhéj6 kcal
-
2g lime héja1 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
8g lapzselatin28 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g cukor387 kcal
Málnagél
Befejezés
Összesen
7374
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
Kakaós linzer
-
10.7g vaj77 kcal
-
14.5g finomliszt53 kcal
-
6.9g porcukor27 kcal
-
3.1g cukrozatlan kakaópor7 kcal
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
19.1g tehéntúró28 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
0.1g lime héja0 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
15.3g habtejszín45 kcal
-
0.3g lapzselatin1 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
Málnagél
Befejezés
Összesen
282
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.6 g
Zsír
-
Összesen 53.1 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 239 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 951.2 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 128 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 342 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 151.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 419 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 409 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
923
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 172.5 g
Zsír
-
Összesen 425 g
-
Telített zsírsav 254 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 116 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1914 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7609.8 g
-
Cink 1314 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 1198 mg
-
Vas 1023 mg
-
Magnézium 705 mg
-
Foszfor 2735 mg
-
Nátrium 339 mg
-
Réz 54 mg
-
Mangán 49 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 776 g
-
Cukor 393 mg
-
Élelmi rost 75 mg
VÍZ
-
Összesen 1214.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3348 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 168 mg
-
D vitamin: 266 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 406 micro
-
Kolin: 892 mg
-
Retinol - A vitamin: 3272 micro
-
α-karotin 111 micro
-
β-karotin 822 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1657 micro
Összesen
7374
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.3 g
-
Cink 50 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 46.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 23 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
282
kcal
Hozzávalók
Kakaós linzer
-
280 g vaj
-
380 g finomliszt
-
180 g porcukor
-
80 g cukrozatlan kakaópor
-
80 g tojássárgája
-
1 csipet só
Töltelék
-
50 dkg tehéntúró
-
2 citromból nyert citromhéj
-
1 lime-ból nyert lime héja
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
400 ml habtejszín
-
4 db lapzselatin
-
10 g vaníliás cukor
Málnagél
Befejezés
Elkészítés
Kakaós linzer
- Minden alapanyagot az üstbe mérünk, összedolgozzuk. (Ne keverjük túl, csak épp össze kell állnia.)
- Hagyjuk hűlni a hűtőben 1 órát.
- A tésztát ezután kicsit átgyúrjuk, hogy nyújtható legyen, de ne túl sokáig, mert a zsiradék kicsapódhat. Kinyújtjuk, 3-5 mm vastagra, a formához megfelelő kiszúróval kiszúrjuk. A formát vajsprayvel kifújjuk, a tésztát beletesszük, villával megszurkáljuk, kifagyasztjuk.
- 165-170 fokon sütjük, az idő a forma nagyságától függ.
Töltelék
- A túróhoz hozzáadjuk a citrus héjakat, a cukrot, vaníliás cukrot, pici sót. Alaposan összekeverjük, hogy a cukor elolvadjon. Ha nem elég édes, adunk még hozzá, ha nem elég citrusos, akkor egy kis limelevet adagolunk hozzá.
- A zselatint hideg vízbe áztatjuk körülbelül 5 percig.
- A tejszínt habbá verjük.
- A túrót a tejszínhabbal lazítjuk.
- A zselatint kivesszük a hideg vízből, felolvasztjuk, és gyors mozdulatokkal elkeverjük a tejszínes túrókrémmel. Ha túl lágy, kicsit hagyjuk hűlni, majd ha megfelelő az állag, a tartokba adagoljuk.
Málnagél
- A hozzávalókat együtt felforraljuk, hagyjuk 1-2 percig forrni, hogy az agar-agar aktivizálódjon.
- A gélt kihűtjük, ha bekocsonyásodik, leturmixoljuk.
Befejezés
- A kihűlt tart formába töltjük a mousse-t, ha van egy kis málnalekvárunk, akkor hogy még ízesebb legyen a végeredmény, felhevített málnalekvárral kikenhetjük a tartunkat, mielőtt a mousse-szal töltjük.
- A tetejét málnagéllel díszítjük, hagyjuk kicsit összeérni az ízeket. Friss málnával vagy meringueval dekoráljuk. Jó étvágyat! :)
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1340
- Feltöltés dátuma: 2019. április 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Licsi
3 recept
Tökéletes, könnyed nyári sütemény. Meringuekkel díszíthetjük, de anélkül is tökéletes falat süti, egy nyári délutánon.