r
Nosalty Logó

Túrós málna tart

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Licsi
Túrós málna tart
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kakaós linzer

Töltelék

Málnagél

Befejezés

Összesen 923 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kakaós linzer

Töltelék

Málnagél

Befejezés

Összesen 7374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kakaós linzer

Töltelék

Málnagél

Befejezés

Összesen 282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951.2 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 923 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.5 g

Zsír

  • Összesen
    425 g
  • Telített zsírsav
    254 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1914 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7609.8 g
  • Cink
    1314 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1198 mg
  • Vas
    1023 mg
  • Magnézium
    705 mg
  • Foszfor
    2735 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    54 mg
  • Mangán
    49 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    776 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    1214.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3348 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    266 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    892 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3272 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    822 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1657 micro
Összesen 7374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.3 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Kakaós linzer

Töltelék

Málnagél

Befejezés

Elkészítés

Kakaós linzer

  1. Minden alapanyagot az üstbe mérünk, összedolgozzuk. (Ne keverjük túl, csak épp össze kell állnia.)
  2. Hagyjuk hűlni a hűtőben 1 órát.
  3. A tésztát ezután kicsit átgyúrjuk, hogy nyújtható legyen, de ne túl sokáig, mert a zsiradék kicsapódhat. Kinyújtjuk, 3-5 mm vastagra, a formához megfelelő kiszúróval kiszúrjuk. A formát vajsprayvel kifújjuk, a tésztát beletesszük, villával megszurkáljuk, kifagyasztjuk.
  4. 165-170 fokon sütjük, az idő a forma nagyságától függ.

Töltelék

  1. A túróhoz hozzáadjuk a citrus héjakat, a cukrot, vaníliás cukrot, pici sót. Alaposan összekeverjük, hogy a cukor elolvadjon. Ha nem elég édes, adunk még hozzá, ha nem elég citrusos, akkor egy kis limelevet adagolunk hozzá.
  2. A zselatint hideg vízbe áztatjuk körülbelül 5 percig.
  3. A tejszínt habbá verjük.
  4. A túrót a tejszínhabbal lazítjuk.
  5. A zselatint kivesszük a hideg vízből, felolvasztjuk, és gyors mozdulatokkal elkeverjük a tejszínes túrókrémmel. Ha túl lágy, kicsit hagyjuk hűlni, majd ha megfelelő az állag, a tartokba adagoljuk.

Málnagél

  1. A hozzávalókat együtt felforraljuk, hagyjuk 1-2 percig forrni, hogy az agar-agar aktivizálódjon.
  2. A gélt kihűtjük, ha bekocsonyásodik, leturmixoljuk.

Befejezés

  1. A kihűlt tart formába töltjük a mousse-t, ha van egy kis málnalekvárunk, akkor hogy még ízesebb legyen a végeredmény, felhevített málnalekvárral kikenhetjük a tartunkat, mielőtt a mousse-szal töltjük.
  2. A tetejét málnagéllel díszítjük, hagyjuk kicsit összeérni az ízeket. Friss málnával vagy meringueval dekoráljuk. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1344
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökéletes, könnyed nyári sütemény. Meringuekkel díszíthetjük, de anélkül is tökéletes falat süti, egy nyári délutánon. 

Hozzávalók

Kakaós linzer

Töltelék

Málnagél

Befejezés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...