Túrós lepény kapros-zöldséges tonhalraguval
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
A lepényhez
-
50g tehéntúró74 kcal
-
127 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
100g tej56 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A raguhoz
-
40g tonhalkonzerv79 kcal
-
69g újhagyma13 kcal
-
38g sárgarépa14 kcal
-
25g csemegekukorica22 kcal
-
63g főzőtejszín82 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
21g lime5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
755
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
A lepényhez
-
200g tehéntúró294 kcal
-
507 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
400g tej224 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A raguhoz
-
160g tonhalkonzerv317 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
150g sárgarépa55 kcal
-
100g csemegekukorica86 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
85g lime21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3014
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
A lepényhez
-
8.7g tehéntúró13 kcal
-
22 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
-
1.7g tejföl3 kcal
-
17.5g tej10 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
1.9g olívaolaj16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A raguhoz
-
14 kcal
-
12.1g újhagyma2 kcal
-
6.6g sárgarépa2 kcal
-
4.4g csemegekukorica4 kcal
-
10.9g főzőtejszín14 kcal
-
4.4g fehérbor4 kcal
-
1.9g olívaolaj16 kcal
-
7.9g kapor3 kcal
-
3.7g lime1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
130
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.9 g
Zsír
-
Összesen 43.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1891 g
-
Cink 133 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 440 mg
-
Vas 107 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 622 mg
-
Nátrium 406 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 301.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 597 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 129 micro
-
K vitamin: 123 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 61 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 1164 micro
-
β-karotin 3048 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 903 micro
Összesen
755
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 147.8 g
Zsír
-
Összesen 173.6 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 500 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7564.1 g
-
Cink 532 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 1760 mg
-
Vas 427 mg
-
Magnézium 506 mg
-
Foszfor 2488 mg
-
Nátrium 1625 mg
-
Réz 22 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 207.5 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1206 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2387 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 222 mg
-
D vitamin: 515 micro
-
K vitamin: 493 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 51 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 242 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 581 micro
-
Kolin: 438 mg
-
Retinol - A vitamin: 478 micro
-
α-karotin 4658 micro
-
β-karotin 12192 micro
-
β-crypt 124 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3611 micro
Összesen
3014
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 330.6 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 204 micro
-
β-karotin 533 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
A lepényhez
A raguhoz
-
160 g tonhalkonzerv
-
3 db újhagyma
-
2.5 dl főzőtejszín
-
0.5 dl olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A lepényhez
- A lepényhez egy nagyobb tálba tesszük a túrót, a tojásokat, a tejfölt, az olajat, sót, borsot és az egészet egy gépi habverővel jól eldolgozzuk.
- Majd beletesszük a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejet adunk hozzá, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk. Félretesszük pihenni, míg a ragut elkészítjük.
- A raguhoz egy magasabb falú serpenyőben olívaolajat hevítünk, rádobjuk a felaprított újhagymát, hozzáadjuk a bébi répát, ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk. Átforgatjuk, és mikor már eléggé felhevült, hozzáadjuk a bort, kiforraljuk az alkoholt, majd egy kevés vizet hozzáadva fedő alatt pároljuk pár percig.
- Mikor a répa roppanósra párolódott, hozzáadjuk a kukoricát és a lecsepegtetett tonhalat. Beletesszük a tejszínt és a felaprított kaprot, az egészet 2-3 perc alatt összeforraljuk.
- A lepényeket - olajjal vékonyan kikent serpenyőben, mint a palacsintát - mindkét oldalát megsütjük.
- Tányérra téve egyik felükre rászedjük a forró ragut, ráhajtjuk a másik felét, és a tetejét megszórjuk aprított kaporral és egy-két gerezd lime-ot, vagy citromot kínálunk hozzá.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 265
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8587
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt az ételt azoknak ajánlom, akik szeretik a hagyományos ízeket új köntösben tálalni. Gyors, egyszerű és nagyon mutatós, még vendégvárónak is kitűnő fogás lehet. A zsenge répa és kukorica üdítő ízeivel jól harmonizál a kapor és a tonhal. A lepény könnyű tésztája öleli át a selymesen tejszínes ragut.