r
Nosalty Logó

Túrós lepény kapros-zöldséges tonhalraguval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Túrós lepény kapros-zöldséges tonhalraguval
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lepényhez

A raguhoz

755
Kalória
36.9g
Fehérje
51.9g
Szénhidrátok
43.4g
Zsír
301.5g
Víz
125g
Koleszterin
8g
Rost
15.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A lepényhez

A raguhoz

Összesen 755 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A lepényhez

A raguhoz

Összesen 3014 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A lepényhez

A raguhoz

Összesen 130 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1891 g
  • Cink
    133 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    107 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    301.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    1164 micro
  • β-karotin
    3048 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    903 micro
Összesen 755 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.8 g

Zsír

  • Összesen
    173.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7564.1 g
  • Cink
    532 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1760 mg
  • Vas
    427 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    2488 mg
  • Nátrium
    1625 mg
  • Réz
    22 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.5 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1206 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2387 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    515 micro
  • K vitamin:
    493 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    242 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    581 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    4658 micro
  • β-karotin
    12192 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3611 micro
Összesen 3014 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    533 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

A lepényhez

  1. A lepényhez egy nagyobb tálba tesszük a túrót, a tojásokat, a tejfölt, az olajat, sót, borsot és az egészet egy gépi habverővel jól eldolgozzuk.
  2. Majd beletesszük a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejet adunk hozzá, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk. Félretesszük pihenni, míg a ragut elkészítjük.
  3. A raguhoz egy magasabb falú serpenyőben olívaolajat hevítünk, rádobjuk a felaprított újhagymát, hozzáadjuk a bébi répát, ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk. Átforgatjuk, és mikor már eléggé felhevült, hozzáadjuk a bort, kiforraljuk az alkoholt, majd egy kevés vizet hozzáadva fedő alatt pároljuk pár percig.
  4. Mikor a répa roppanósra párolódott, hozzáadjuk a kukoricát és a lecsepegtetett tonhalat. Beletesszük a tejszínt és a felaprított kaprot, az egészet 2-3 perc alatt összeforraljuk.
  5. A lepényeket - olajjal vékonyan kikent serpenyőben, mint a palacsintát - mindkét oldalát megsütjük.
  6. Tányérra téve egyik felükre rászedjük a forró ragut, ráhajtjuk a másik felét, és a tetejét megszórjuk aprított kaporral és egy-két gerezd lime-ot, vagy citromot kínálunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Ezt az ételt azoknak ajánlom, akik szeretik a hagyományos ízeket új köntösben tálalni. Gyors, egyszerű és nagyon mutatós, még vendégvárónak is kitűnő fogás lehet. A zsenge répa és kukorica üdítő ízeivel jól harmonizál a kapor és a tonhal. A lepény könnyű tésztája öleli át a selymesen tejszínes ragut.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Az eredeti legényfogó leves

A legényfogó leves egy tartalmas, krémes tradícionális magyar raguleves, amelyet gyakran azért készítettek, hogy elnyerjék a legények szívét – így kapta a nevét is. Gazdag íze és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!