Túrós-citromos torta
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
28g cukor108 kcal
-
35g finomliszt127 kcal
-
13g napraforgó olaj113 kcal
-
15g tej8 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
30g tehéntúró44 kcal
-
40g habtejszín117 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
4 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
10g tej6 kcal
-
17g citrom3 kcal
A díszítéshez
-
17 kcal
-
50g cukorfondant173 kcal
-
30g marcipán139 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
280g cukor1084 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
150g tej84 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
-
300g tehéntúró441 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
49g porcukor190 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
100g tej56 kcal
-
170g citrom26 kcal
A díszítéshez
-
60g lekvár/ dzsem167 kcal
-
500g cukorfondant1730 kcal
-
300g marcipán1386 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
8.9g cukor35 kcal
-
11.2g finomliszt41 kcal
-
4.1g napraforgó olaj36 kcal
-
4.8g tej3 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
9.6g tehéntúró14 kcal
-
12.8g habtejszín37 kcal
-
3.2g tejföl6 kcal
-
1.6g porcukor6 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
3.2g tej2 kcal
-
5.4g citrom1 kcal
A díszítéshez
-
1.9g lekvár/ dzsem5 kcal
-
16g cukorfondant55 kcal
-
9.6g marcipán44 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 38.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 895 g
-
Cink 79 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 61 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 287 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.1 g
-
Cukor 96 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 82.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 36 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 183.5 g
Zsír
-
Összesen 381.6 g
-
Telített zsírsav 128 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 1223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8949.9 g
-
Cink 786 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 1985 mg
-
Vas 610 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 2873 mg
-
Nátrium 2279 mg
-
Réz 31 mg
-
Mangán 27 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1261.5 g
-
Cukor 960 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 828.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1551 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 59 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 251 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 76 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 362 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 221 micro
-
Kolin: 702 mg
-
Retinol - A vitamin: 1527 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 268 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1051 micro
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.6 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.3 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Hozzávalók
A piskótához
-
280 g cukor
-
350 g finomliszt
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
1.5 dl tej
-
4 db tojás
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
A díszítéshez
-
3 ek lekvár/ dzsem
-
50 dkg cukorfondant
-
30 dkg marcipán
Elkészítés
A piskótához
- A piskóta elkészítését nem írom le, mindenkinek van bevált receptje. Az én piskótám Kiskukta tortás blogjáról van, tökéletesen meg vagyok vele elégedve. 4 tojásból sütöttem 26 cm-es tortaformában. A kisült, majd kihűlt piskótátháromfele vágjuk.
- A krémhez:azselatint elkeverjük a tejben, addig melegítjük míg szépen elolvad, majd félretesszük hűlni. A túrót a tejföllel, az 5 ek porcukorral és a vaníliás cukorral összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a citrom levét és reszelt héját.
- A jól behűtött tejszínt keményre verjük a 2 ek porcukorral, majd összekeverjük a túrós keverékkel. Végül állandóan keverve hozzáadjuk a zselatinos tejet. És kész is a krémünk.
- Rakjuk össze a tortát. Kapcsos tortaforma aljára teszünk egy lapot, rá a fele krém, rá a második lap, másik adag krém,és végül a harmadik lappal fedjük be. Több órás hűtés után szabad csak a forma oldalát levenni,és díszíteni. Nálam egy éjszakát volt hűtőben.
- Aztán jöhet a díszítés. A tortát vékonyan bekenjüklekvárral, hogy a fondant tudjon tapadni.(Csak eperlekvár volt otthon, tudom, egy kicsit vicces egy citromos ízesítésű tortánál, de annyira vékonyan kentem, hogy nem lehetett észrevenni, és így is finom lett). Aztán megy rá a fondant. (Mivel nekem soha nem elég piros a beszínezett fondantom, ezért utána ecsettel vékonyan bekentem a piros ételfestékkel.) Erre mentek a fekete marcipáncsíkok, oldalra a golyók,a tetejére a papucsés egy-két rózsa.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7439
- Feltöltés dátuma: 2013. március 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Egy igazán csajos tortát szerettem volna készíteni egy családtag szülinapjára. Az ötlet a piros-fekete színkombinációról és a papucsról a tetején már hónapokkal korábban megvolt. Természetesen neten böngészés során leltem hasonlóra. A túrós-citromos krém az ünnepelt kérése volt. Szeretek mindent magam csinálni, mindennek utánajárok. A papucs házi készítésű hamis marcipánból van. Köszönöm! Már egy héttel korábban elkezdtem gyártani a papucsot, ami szuper ötlet volt, mert az első ketté is tört száradás alatt. Nem mondom, egy párszor megszenvedtem vele, de végül sikerült. A fondantot is én szoktam csinálni, a köszönet ezért is Nassoló Naplopónak jár!!! :) A piskótáért köszönet Kiskuktának!!! A 4 tojásos receptjét csináltam meg innen. A krém dicsérete is Kiskuktát illeti!!! Köszönet neki a fantasztikus ötleteiért, amit a blogján találok!!! Szóval az én érdemem csak az összeállítás, a díszítés, a kreativitás és a kitartás. Nehézségi fokozatot csakis azért jelöltem, mert tényleg minden saját készítésű, és azért tudni kell, hogy folyamatában 3 napig készült a torta.