r
Nosalty Logó

Túrós-citromos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós-citromos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 929 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 9270 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 296 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.1 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 929 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.5 g

Zsír

  • Összesen
    381.6 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8949.9 g
  • Cink
    786 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1985 mg
  • Vas
    610 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    2873 mg
  • Nátrium
    2279 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1261.5 g
  • Cukor
    960 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    828.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1551 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    76 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    362 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1527 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1051 micro
Összesen 9270 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.6 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta elkészítését nem írom le, mindenkinek van bevált receptje. Az én piskótám Kiskukta tortás blogjáról van, tökéletesen meg vagyok vele elégedve. 4 tojásból sütöttem 26 cm-es tortaformában. A kisült, majd kihűlt piskótátháromfele vágjuk.
  2. A krémhez:azselatint elkeverjük a tejben, addig melegítjük míg szépen elolvad, majd félretesszük hűlni. A túrót a tejföllel, az 5 ek porcukorral és a vaníliás cukorral összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a citrom levét és reszelt héját.
  3. A jól behűtött tejszínt keményre verjük a 2 ek porcukorral, majd összekeverjük a túrós keverékkel. Végül állandóan keverve hozzáadjuk a zselatinos tejet. És kész is a krémünk.
  4. Rakjuk össze a tortát. Kapcsos tortaforma aljára teszünk egy lapot, rá a fele krém, rá a második lap, másik adag krém,és végül a harmadik lappal fedjük be. Több órás hűtés után szabad csak a forma oldalát levenni,és díszíteni. Nálam egy éjszakát volt hűtőben.
  5. Aztán jöhet a díszítés. A tortát vékonyan bekenjüklekvárral, hogy a fondant tudjon tapadni.(Csak eperlekvár volt otthon, tudom, egy kicsit vicces egy citromos ízesítésű tortánál, de annyira vékonyan kentem, hogy nem lehetett észrevenni, és így is finom lett). Aztán megy rá a fondant. (Mivel nekem soha nem elég piros a beszínezett fondantom, ezért utána ecsettel vékonyan bekentem a piros ételfestékkel.) Erre mentek a fekete marcipáncsíkok, oldalra a golyók,a tetejére a papucsés egy-két rózsa.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7439
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy igazán csajos tortát szerettem volna készíteni egy családtag szülinapjára. Az ötlet a piros-fekete színkombinációról és a papucsról a tetején már hónapokkal korábban megvolt. Természetesen neten böngészés során leltem hasonlóra. A túrós-citromos krém az ünnepelt kérése volt. Szeretek mindent magam csinálni, mindennek utánajárok. A papucs házi készítésű hamis marcipánból van. Köszönöm! Már egy héttel korábban elkezdtem gyártani a papucsot, ami szuper ötlet volt, mert az első ketté is tört száradás alatt. Nem mondom, egy párszor megszenvedtem vele, de végül sikerült. A fondantot is én szoktam csinálni, a köszönet ezért is Nassoló Naplopónak jár!!! :) A piskótáért köszönet Kiskuktának!!! A 4 tojásos receptjét csináltam meg innen. A krém dicsérete is Kiskuktát illeti!!! Köszönet neki a fantasztikus ötleteiért, amit a blogján találok!!! Szóval az én érdemem csak az összeállítás, a díszítés, a kreativitás és a kitartás. Nehézségi fokozatot csakis azért jelöltem, mert tényleg minden saját készítésű, és azért tudni kell, hogy folyamatában 3 napig készült a torta.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!