r
Nosalty Logó

Túrós-citromos torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Túrós-citromos torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

929
Kalória
18.3g
Fehérje
126.1g
Szénhidrátok
38.2g
Zsír
82.8g
Víz
122.3g
Koleszterin
2.2g
Rost
96g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 929 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 9270 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 296 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.1 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 929 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.5 g

Zsír

  • Összesen
    381.6 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8949.9 g
  • Cink
    786 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1985 mg
  • Vas
    610 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    2873 mg
  • Nátrium
    2279 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1261.5 g
  • Cukor
    960 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    828.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1551 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    76 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    362 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1527 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1051 micro
Összesen 9270 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.6 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 296 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta elkészítését nem írom le, mindenkinek van bevált receptje. Az én piskótám Kiskukta tortás blogjáról van, tökéletesen meg vagyok vele elégedve. 4 tojásból sütöttem 26 cm-es tortaformában. A kisült, majd kihűlt piskótátháromfele vágjuk.
  2. A krémhez:azselatint elkeverjük a tejben, addig melegítjük míg szépen elolvad, majd félretesszük hűlni. A túrót a tejföllel, az 5 ek porcukorral és a vaníliás cukorral összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a citrom levét és reszelt héját.
  3. A jól behűtött tejszínt keményre verjük a 2 ek porcukorral, majd összekeverjük a túrós keverékkel. Végül állandóan keverve hozzáadjuk a zselatinos tejet. És kész is a krémünk.
  4. Rakjuk össze a tortát. Kapcsos tortaforma aljára teszünk egy lapot, rá a fele krém, rá a második lap, másik adag krém,és végül a harmadik lappal fedjük be. Több órás hűtés után szabad csak a forma oldalát levenni,és díszíteni. Nálam egy éjszakát volt hűtőben.
  5. Aztán jöhet a díszítés. A tortát vékonyan bekenjüklekvárral, hogy a fondant tudjon tapadni.(Csak eperlekvár volt otthon, tudom, egy kicsit vicces egy citromos ízesítésű tortánál, de annyira vékonyan kentem, hogy nem lehetett észrevenni, és így is finom lett). Aztán megy rá a fondant. (Mivel nekem soha nem elég piros a beszínezett fondantom, ezért utána ecsettel vékonyan bekentem a piros ételfestékkel.) Erre mentek a fekete marcipáncsíkok, oldalra a golyók,a tetejére a papucsés egy-két rózsa.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 180 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy igazán csajos tortát szerettem volna készíteni egy családtag szülinapjára. Az ötlet a piros-fekete színkombinációról és a papucsról a tetején már hónapokkal korábban megvolt. Természetesen neten böngészés során leltem hasonlóra. A túrós-citromos krém az ünnepelt kérése volt. Szeretek mindent magam csinálni, mindennek utánajárok. A papucs házi készítésű hamis marcipánból van. Köszönöm! Már egy héttel korábban elkezdtem gyártani a papucsot, ami szuper ötlet volt, mert az első ketté is tört száradás alatt. Nem mondom, egy párszor megszenvedtem vele, de végül sikerült. A fondantot is én szoktam csinálni, a köszönet ezért is Nassoló Naplopónak jár!!! :) A piskótáért köszönet Kiskuktának!!! A 4 tojásos receptjét csináltam meg innen. A krém dicsérete is Kiskuktát illeti!!! Köszönet neki a fantasztikus ötleteiért, amit a blogján találok!!! Szóval az én érdemem csak az összeállítás, a díszítés, a kreativitás és a kitartás. Nehézségi fokozatot csakis azért jelöltem, mert tényleg minden saját készítésű, és azért tudni kell, hogy folyamatában 3 napig készült a torta.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!