r
Nosalty Logó

Túrós-barackos bögrés torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós-barackos bögrés torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A túrótöltelékhez

A csokimázhoz, és a díszítéshez

Összesen 927 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A túrótöltelékhez

A csokimázhoz, és a díszítéshez

Összesen 7420 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A túrótöltelékhez

A csokimázhoz, és a díszítéshez

Összesen 245 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902.1 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.8 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 927 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.6 g

Zsír

  • Összesen
    346.5 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    774 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7216.4 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1101 mg
  • Vas
    1023 mg
  • Magnézium
    576 mg
  • Foszfor
    2479 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    54 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    958.2 g
  • Cukor
    666 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1529.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1780 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1540 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2589 micro
  • β-crypt
    584 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    986 micro
Összesen 7420 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.1 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrótöltelékhez

A csokimázhoz, és a díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást, tejfölt és az étolajat összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a szódabikarbónát, majd a kakaóport. Legvégül pedig a liszteket.
  2. 22 cm-es tortaformába öntjük, közepes lángon 50 perc alatt készre sütjük.
  3. Ha megsült, hagyjuk kicsit hűlni, majd félbevágjuk.

A túrótöltelékhez

  1. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.
  2. A habtejszínt kemény habbá verjük (pár evőkanálnyit tegyünk félre a torta díszítéséhez). A zselatint felfőzzük a vízben, majd a túróhoz keverjük. Ezután hozzáforgatjuk a habtejszínt.
  3. Legvégül pedig a barackot felkockázzuk (2 db-ot egészben tegyünk félre a díszítéshez), és a túróhoz adjuk.
  4. Betöltjük a tortát.

A csokimázhoz, és a díszítéshez

  1. Gőz fölött megolvasztjuk a margarint, majd beletördeljük a tortabevonó csokit. Ha elolvadt és sűrű lett, félretesszük kicsit hűlni (nem kell sokat várni vele), majd ráöntjük a tortára és bekenegetjük vele.:)
  2. A habtejszínnel és a barackkal kidíszítjük, amint megszilárdult a tortabevonó.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2135
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem igazán szeretem a piskótát, ezért ezzel a jól bevált és sokkal egyszerűbb bögrés tésztával készítettem el ezt a születésnapi tortát.:) 

Hozzávalók

A tésztához

A túrótöltelékhez

A csokimázhoz, és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...