r
Nosalty Logó

Tonhalropogós pikáns tésztasalátával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tonhalropogós pikáns tésztasalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tonhalropogóshoz

A salátához

A mártogatóhoz

Összesen 1652 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tonhalropogóshoz

A salátához

A mártogatóhoz

Összesen 6609 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tonhalropogóshoz

A salátához

A mártogatóhoz

Összesen 373 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    123.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1691 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6197 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 1652 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.4 g

Zsír

  • Összesen
    494.3 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    190 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    110 g
  • Koleszterin
    412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6764 g
  • Cink
    244 mg
  • Szelén
    358 mg
  • Kálcium
    1032 mg
  • Vas
    205 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    2333 mg
  • Nátrium
    2123 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    342.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    604.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    949 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    117 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    449 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    112 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    935 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    893 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    24787 micro
  • Lut-zea
    1267 micro
Összesen 6609 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1400 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

A tonhalropogóshoz

A salátához

A mártogatóhoz

Elkészítés

A tonhalropogóshoz

  1. A salátához egy kisebb tálkában elkeverjük a felaprított lilahagymát, a félxfél cm-re vágott sajtokat, az apróra vágott szárított paradicsomot. Hozzáadjuk a felaprított friss zöldfűszereket is, és meglocsoljuk az olívaolajjal. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük. Kicsit állni hagyjuk, míg elkészítjük a tonhalropogóst. (Tipp:minél többet áll, annál jobb, mert a friss zöldfűszerek és a szárított paradicsom annál jobban átjárják az olívaolajat. Egy egész éjszaka a hűtőben igen jót tesz neki.)
  2. A tonhalropogóshoz a lecsöpögtetett tonhalat alaposan kikeverjük a túróval, a tojással és a tejbe áztatott, alaposan kinyomkodott fél zsemlével, valamint a nagyon apróra vágott vöröshagymával, majd annyi (kb. 4-5 ek) zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy közepesen lágy, de nem ragacsos masszát kapjunk. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.
  3. Kisebb diónyi gombócokat formálunk a masszából, kissé ellapítjuk korong alakúra, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és bő zsiradékban aranybarnára sütjük. 20 darab tallért ad ki a receptben írt mennyiség. A mártogatóhoz a majonézt elkeverjük a tejföllel és a fehérborral, és kevés frissen facsart citromlével ízesítjük. Gyengéden sózzuk.
  4. A tésztát fogkeményre főzzük, leszűrjük, és összeforgatjuk az olívaolajban érlelt fűszeres sajtokkal. Aki szereti, kis rukkola salátával is gazdagíthatja a salátát. Tálalásig hűtőben érleljük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 527
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 21709
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyetemista koromban házibuli nem maradhatott el Eszterke barátnőm tejfölös-fehérboros-hagymás tonhalpástétoma nélkül. Lehet, hogy ő már nem emlékszik rá, mindenesetre én azóta is gyakran készítem, házi bagettel és mindenkinek nagyon ízlik. Ez a pástétom most más értelmet nyert, a savanykás ízvilágot a túró kölcsönzi a tejföl helyett. Önmagában, a mártogatóval igazi partifalat, a tésztasalátával kiegészítve első vagy akár könnyebb főfogás.

Hozzávalók

A tonhalropogóshoz

A salátához

A mártogatóhoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...