Tonhalropogós pikáns tésztasalátával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tonhalropogóshoz
-
35g tonhalkonzerv69 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
23g tehéntúró33 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
7g zsemle18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
A salátához
-
80g penne297 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
35 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
38g kecskesajt137 kcal
-
38g gomolya sajt142 kcal
A mártogatóhoz
Összesen
1652
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tonhalropogóshoz
-
140g tonhalkonzerv277 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
90g tehéntúró132 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
27g zsemle74 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
A salátához
-
320g penne1187 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
3g rozmaring4 kcal
-
139 kcal
-
64g olívaolaj566 kcal
-
150g kecskesajt546 kcal
-
150g gomolya sajt567 kcal
A mártogatóhoz
Összesen
6609
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tonhalropogóshoz
-
7.9g tonhalkonzerv16 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
5.1g vöröshagyma2 kcal
-
5.1g tehéntúró7 kcal
-
2.3g zsemlemorzsa9 kcal
-
1.5g zsemle4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14.4g napraforgó olaj127 kcal
A salátához
-
18.1g penne67 kcal
-
5.1g lilahagyma2 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
0.2g bazsalikom0 kcal
-
0.2g rozmaring0 kcal
-
8 kcal
-
3.6g olívaolaj32 kcal
-
8.5g kecskesajt31 kcal
-
8.5g gomolya sajt32 kcal
A mártogatóhoz
Összesen
373
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.6 g
Zsír
-
Összesen 123.6 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1691 g
-
Cink 61 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 258 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 583 mg
-
Nátrium 531 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 151.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 237 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 28 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 223 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 154 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 6197 micro
-
Lut-zea 317 micro
Összesen
1652
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 194.4 g
Zsír
-
Összesen 494.3 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 190 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 110 g
-
Koleszterin 412 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6764 g
-
Cink 244 mg
-
Szelén 358 mg
-
Kálcium 1032 mg
-
Vas 205 mg
-
Magnézium 444 mg
-
Foszfor 2333 mg
-
Nátrium 2123 mg
-
Réz 12 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 342.1 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 604.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 949 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 117 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 449 micro
-
K vitamin: 160 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 26 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 112 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 935 micro
-
Kolin: 363 mg
-
Retinol - A vitamin: 893 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 617 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 24787 micro
-
Lut-zea 1267 micro
Összesen
6609
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 27.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 381.9 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1400 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
373
kcal
Hozzávalók
A tonhalropogóshoz
-
1 db tojás
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
90 g tehéntúró
-
4 ek zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A salátához
-
320 g penne
-
1 közepes fej lilahagyma
-
1 ek kakukkfű
-
1 ek bazsalikom
-
1 ek rozmaring
-
6 db szárított paradicsom
-
8 ek olívaolaj
-
15 dkg kecskesajt
A mártogatóhoz
Elkészítés
A tonhalropogóshoz
- A salátához egy kisebb tálkában elkeverjük a felaprított lilahagymát, a félxfél cm-re vágott sajtokat, az apróra vágott szárított paradicsomot. Hozzáadjuk a felaprított friss zöldfűszereket is, és meglocsoljuk az olívaolajjal. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük. Kicsit állni hagyjuk, míg elkészítjük a tonhalropogóst. (Tipp:minél többet áll, annál jobb, mert a friss zöldfűszerek és a szárított paradicsom annál jobban átjárják az olívaolajat. Egy egész éjszaka a hűtőben igen jót tesz neki.)
- A tonhalropogóshoz a lecsöpögtetett tonhalat alaposan kikeverjük a túróval, a tojással és a tejbe áztatott, alaposan kinyomkodott fél zsemlével, valamint a nagyon apróra vágott vöröshagymával, majd annyi (kb. 4-5 ek) zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy közepesen lágy, de nem ragacsos masszát kapjunk. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.
- Kisebb diónyi gombócokat formálunk a masszából, kissé ellapítjuk korong alakúra, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és bő zsiradékban aranybarnára sütjük. 20 darab tallért ad ki a receptben írt mennyiség. A mártogatóhoz a majonézt elkeverjük a tejföllel és a fehérborral, és kevés frissen facsart citromlével ízesítjük. Gyengéden sózzuk.
- A tésztát fogkeményre főzzük, leszűrjük, és összeforgatjuk az olívaolajban érlelt fűszeres sajtokkal. Aki szereti, kis rukkola salátával is gazdagíthatja a salátát. Tálalásig hűtőben érleljük.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 527
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 21709
- Feltöltés dátuma: 2011. december 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyetemista koromban házibuli nem maradhatott el Eszterke barátnőm tejfölös-fehérboros-hagymás tonhalpástétoma nélkül. Lehet, hogy ő már nem emlékszik rá, mindenesetre én azóta is gyakran készítem, házi bagettel és mindenkinek nagyon ízlik. Ez a pástétom most más értelmet nyert, a savanykás ízvilágot a túró kölcsönzi a tejföl helyett. Önmagában, a mártogatóval igazi partifalat, a tésztasalátával kiegészítve első vagy akár könnyebb főfogás.