r
Nosalty Logó

Töltött pizza A kis gasztronauta konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
A kis gasztronauta
Töltött pizza A kis gasztronauta konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A pizzatésztához

A paradicsomszószhoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 540 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A pizzatésztához

A paradicsomszószhoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3235 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A pizzatésztához

A paradicsomszószhoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    991.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3374 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 540 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.1 g

Zsír

  • Összesen
    85.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5947 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    1794 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    2121 mg
  • Nátrium
    1424 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1548.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    528 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    2820 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20243 micro
  • Lut-zea
    878 micro
Összesen 3235 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    792 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

A pizzatésztához

A paradicsomszószhoz

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A pizzatésztához

  1. Az élesztőt langyos tejben kis cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, olívaolajat és a langyos vizet. Összedolgozzuk, hogy sima és rugalmas tésztát kapjunk. Konyharuhával letakarva kb. 1 órát pihentetjük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket. A vöröshagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és a felszeletelt gombát. Pár percig együtt pirítjuk majd beletesszük a fokhagymát és ízlés szerint fűszerezzük.
  3. A paradicsomszószhoz kevés olívaolajon megpároljuk a fokhagymát, hozzáöntjük a konzervparadicsomot, sózzuk, borsozzuk. Lehetőleg friss bazsalikommal, de ha az nincsen, akkor szárítottal fűszerezzük. Egy kis kanál cukrot teszünk hozzá és 20 percig főzzük.
  4. A tésztát két cipóra osztjuk (az alja egy kicsit vastagabb legyen), és egy nagy tepsit kiolajozunk. Az egyik cipót ovális formára nyújtjuk és a tepsibe helyezzük.
  5. A közepére öntjük a paradicsomszószt, a szélein 2-3 cm-t hagyjuk szabadon. Erre kerül a sonkás-gombás töltelék.
  6. A cipó másik felét kinyújtjuk és óvatosan a tetejére helyezzük. A széleit kis vízzel megkenjük, hogy jobban összetapadjanak.
  7. Paradicsomkarikákkal és mozzarellával díszítjük, és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6147
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött pizza A kis gasztronauta konyhájából
A kis gasztronauta 142 recept

Baráti összejövetelekre, vendégvárónak kiválóan alkalmas: laktató, gazdaságos és garantált a siker. :)

Hozzávalók

A pizzatésztához

A paradicsomszószhoz

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...