r
Nosalty Logó

Töltött paprika paradicsomszószban

4,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hobbychef
Töltött paprika paradicsomszószban
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

paprika és töltelék

szósz

983
Kalória
31.1g
Fehérje
153.3g
Szénhidrátok
24.3g
Zsír
802.4g
Víz
151g
Koleszterin
14.8g
Rost
20.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

paprika és töltelék

szósz

Összesen 983 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

paprika és töltelék

szósz

Összesen 1966 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

paprika és töltelék

szósz

Összesen 86 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2613 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    1684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    802.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    292 micro
  • β-karotin
    1850 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    1541 micro
Összesen 983 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5226 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1084 mg
  • Nátrium
    3368 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1604.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    538 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    449 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    712 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    585 micro
  • β-karotin
    3699 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    3081 micro
Összesen 1966 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    572 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 86 kcal

Elkészítés

paprika és töltelék

  1. A rizst beáztatjuk reggel, majd délben félig megfőzzük.
  2. A paprikák sapkáját levágjuk, a csumát eltávolítjuk. A krumplikat megkapirgáljuk, kockára vágjuk.
  3. A paradicsomot rövid időre forró vízbe dobjuk, lehúzzuk a héját. A hagymákat, paradicsomot, zöldeket aprítjuk.
  4. Egy lábasban kevés olívaolajon a hagymákat megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, együtt dinszteljük.
  5. Áttesszük egy keverőtálba, beleütjük a tojást, az aprított paprika sapkákat, a petrezselyem és zellerlevelet, a főtt rizst, fűszerezzük, összekeverjük. Megtöltjük a paprikákat.
  6. A krumplit sós vízben előfőzzük.
  7. Egy lábasban megdinszteljük a hagymákat, rádobjuk a darabolt zellerleveleket, bazsalikomot, aprított paradicsomot, chili paprikát, ráöntjük a krumpli főzőlevét, fűszerezzük.
  8. A paprikákat betesszük a lábasba, s lassú tűzön főzzük. Amikor kész, kivesszük a paprikákat. A szószt botmixerrel összekeverjük. A lábasba visszatesszük a paprikákat, a krumplikat, ráöntjük a szószt, vörösbort, szórunk rá kevés lisztet, összekeverjük, és felrottyantjuk.
  9. Tálaláskor a tányérra helyezünk két paprikát, néhány krumplit, öntünk hozzá paradicsomszószt, locsolunk rá Tabascot, s a paprikákra teszünk egy kanál tejfölt s egy bazsalikom levelet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 45 perc

Van aki külön főzi a paprikát és a szószt, én egyben szeretem, így az ízek jobban összeérnek, s a paprikából nem csorog a víz.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!