Tökfőzelék fasírttal és körtesalátával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
sodrofa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tökfőzelék
-
250g közönséges tök34 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
75g zöldség alaplé5 kcal
-
38g tej21 kcal
Fasírt
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
3g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
38g kenyér103 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
106g napraforgó olaj0 kcal
Körte
Összesen
855
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tökfőzelék
-
1000g közönséges tök135 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
300g zöldség alaplé21 kcal
-
150g tej84 kcal
Fasírt
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
12g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
150g kenyér411 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
425g napraforgó olaj0 kcal
Körte
Összesen
3418
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tökfőzelék
-
24.4g közönséges tök3 kcal
-
8.3g vöröshagyma3 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
4.4g kapor2 kcal
-
7.3g zöldség alaplé1 kcal
-
3.7g tej2 kcal
Fasírt
-
12.2g darált sertéshús22 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
1.3g tojás2 kcal
-
3.7g kenyér10 kcal
-
3.7g finomliszt13 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
-
2.4g zsemlemorzsa10 kcal
-
10.4g napraforgó olaj0 kcal
Körte
-
9.8g körte5 kcal
-
0.4g fehér balzsamecet0 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
83
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.4 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3146.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 349 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 608 mg
-
Nátrium 1963 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 522.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 253 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 233 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 174 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 765 micro
Összesen
855
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 189.5 g
Zsír
-
Összesen 112.5 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 855 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12584.3 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 268 mg
-
Kálcium 1395 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 572 mg
-
Foszfor 2431 mg
-
Nátrium 7854 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 409.3 g
-
Cukor 99 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 2088.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1013 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 344 mg
-
D vitamin: 209 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 860 micro
-
Kolin: 933 mg
-
Retinol - A vitamin: 257 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 696 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3061 micro
Összesen
3418
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 307.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
Tökfőzelék
-
2 nagy db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
1 csokor kapor
-
300 ml zöldség alaplé
-
150 ml tej
Fasírt
-
500 g darált sertéshús
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
2 teáskanál só
-
1 db tojás
-
5 dl napraforgó olaj
Körte
-
3 ek fehér balzsamecet
-
3 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Tökfőzelék
- Fonnyasszuk meg a hagymát és a fokhagymát kevés olajon. Adjuk hozzá a gyalult tököt a sóval és fehérborssal együtt és főzzük kb. 10 percig. Elég sok levet fog engedni, ettől nem kell megijedni.
- Amint a levét elfőtte, adjuk hozzá a zöldségalaplevet vagy vizet, majd mehet hozzá a tej és a csokor kapor is. Főzzük további 10-15 percig, majd adjuk hozzá az ecetet. Turmixoljuk krémes állagúra, ha akarjuk át is passzírozhatjuk. Forgassuk össze a körtét a dresszinggel és tegyünk egy keveset a tányérra. Dobjunk rá néhány friss kaporlevelet. Önstük fel a főzelékkel és tegyünk egy fasírtot a körtesaláta mellé. Nincs más dolgunk...jöhet a kóstolás.
Fasírt
- Egy kis lábasban vagy serpenyőben, kevés olajon fonnyasszuk meg a hagymát és a fokhagymát. A száraz kenyérszeleteket vagy zsemléket áztassuk vízbe pár perce, majd nyomkodjuk ki jól és tegyük egy keverőtálba. Ezután adjuk hozzá a többi fasírt hozzávalót és jól keverjük össze.
- Fasírtok formázása nyilván függ attól, hogy ki hogyan szereti. Lehet fasírtgolyó, pogácsa, esetleg rúd a sütőben elkészítve. Most párnácskákat formázunk. Ehhez osszuk el három adagra a masszát és adagonként tekerjük hosszabb rudacska formára a fasírt alapot. Kissé lapogassuk meg a tenyerünkkel és tegyük a hűtőbe kb. fél órára.
- Fél óra után szeleteljük 6 cm hosszú darabokra, és csak ezután távolítsuk el a fóliát, nehogy szétessen szeletelés közben. Ezt követően panírozzuk be a fasírtokat a szokott módon.
- Süssük 165 °C- on aranybarnára a fasírtokat, de ne tegyünk egyszerre 3-4 darabnál többet az olajba.
Körte
- Alaposan mossuk meg a körtéket, negyedeljük, vágjuk ki a magházat, majd mandolinnal vagy késsel szeleteljük 1.5 mm vastagra. Keverjük össze a fehér balzsamecetet az olívaolajat és a sót. Csak tálalás előtt forgassuk össze a dresszinget a körtével.
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1208
- Feltöltés dátuma: 2023. április 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
sodrofa
33 recept