r
Nosalty Logó

Tökfőzelék fasírttal és körtesalátával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sodrofa
Tökfőzelék fasírttal és körtesalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tökfőzelék

Fasírt

Körte

Összesen 855 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tökfőzelék

Fasírt

Körte

Összesen 3418 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tökfőzelék

Fasírt

Körte

Összesen 83 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3146.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    1963 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    522.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 855 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.5 g

Zsír

  • Összesen
    112.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12584.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    1395 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    572 mg
  • Foszfor
    2431 mg
  • Nátrium
    7854 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.3 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    2088.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1013 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    344 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    860 micro
  • Kolin:
    933 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    696 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3061 micro
Összesen 3418 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Tökfőzelék

Fasírt

Körte

Elkészítés

Tökfőzelék

  1. Fonnyasszuk meg a hagymát és a fokhagymát kevés olajon. Adjuk hozzá a gyalult tököt a sóval és fehérborssal együtt és főzzük kb. 10 percig. Elég sok levet fog engedni, ettől nem kell megijedni.
  2. Amint a levét elfőtte, adjuk hozzá a zöldségalaplevet vagy vizet, majd mehet hozzá a tej és a csokor kapor is. Főzzük további 10-15 percig, majd adjuk hozzá az ecetet. Turmixoljuk krémes állagúra, ha akarjuk át is passzírozhatjuk. Forgassuk össze a körtét a dresszinggel és tegyünk egy keveset a tányérra. Dobjunk rá néhány friss kaporlevelet. Önstük fel a főzelékkel és tegyünk egy fasírtot a körtesaláta mellé. Nincs más dolgunk...jöhet a kóstolás.

Fasírt

  1. Egy kis lábasban vagy serpenyőben, kevés olajon fonnyasszuk meg a hagymát és a fokhagymát. A száraz kenyérszeleteket vagy zsemléket áztassuk vízbe pár perce, majd nyomkodjuk ki jól és tegyük egy keverőtálba. Ezután adjuk hozzá a többi fasírt hozzávalót és jól keverjük össze.
  2. Fasírtok formázása nyilván függ attól, hogy ki hogyan szereti. Lehet fasírtgolyó, pogácsa, esetleg rúd a sütőben elkészítve. Most párnácskákat formázunk. Ehhez osszuk el három adagra a masszát és adagonként tekerjük hosszabb rudacska formára a fasírt alapot. Kissé lapogassuk meg a tenyerünkkel és tegyük a hűtőbe kb. fél órára.
  3. Fél óra után szeleteljük 6 cm hosszú darabokra, és csak ezután távolítsuk el a fóliát, nehogy szétessen szeletelés közben. Ezt követően panírozzuk be a fasírtokat a szokott módon.
  4. Süssük 165 °C- on aranybarnára a fasírtokat, de ne tegyünk egyszerre 3-4 darabnál többet az olajba.

Körte

  1. Alaposan mossuk meg a körtéket, negyedeljük, vágjuk ki a magházat, majd mandolinnal vagy késsel szeleteljük 1.5 mm vastagra. Keverjük össze a fehér balzsamecetet az olívaolajat és a sót. Csak tálalás előtt forgassuk össze a dresszinget a körtével.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1208
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökfőzelék fasírttal és körtesalátával
sodrofa 33 recept

Hozzávalók

Tökfőzelék

Fasírt

Körte

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...