Tigris szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
6 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
17g víz0 kcal
-
33g napraforgó olaj295 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
3 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
A krémhez
-
48 kcal
-
2g lapzselatin7 kcal
-
33g ricotta50 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
6 kcal
-
53g habtejszín156 kcal
Összesen
976
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
100g víz0 kcal
-
200g napraforgó olaj1768 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
21 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
400g őszibarack konzerv288 kcal
-
12g lapzselatin42 kcal
-
200g ricotta300 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
320g habtejszín934 kcal
Összesen
5866
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
14.3g finomliszt52 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
9.5g cukor37 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
10.5g tojás13 kcal
-
4.8g víz0 kcal
-
9.5g napraforgó olaj84 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
A krémhez
-
19.1g őszibarack konzerv14 kcal
-
0.6g lapzselatin2 kcal
-
9.5g ricotta14 kcal
-
1.9g citromlé0 kcal
-
1.4g cukor6 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
15.3g habtejszín45 kcal
Összesen
280
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 59 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 201 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1048 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 286 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 423 mg
-
Nátrium 266 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.3 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 167 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 277 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 269 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
976
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.6 g
Zsír
-
Összesen 354.2 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 138 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 82 g
-
Koleszterin 1203 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6288 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 1717 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 230 mg
-
Foszfor 2539 mg
-
Nátrium 1598 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 601.8 g
-
Cukor 321 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1002.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1664 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 93 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 252 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 711 mg
-
Retinol - A vitamin: 1515 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1613 micro
-
β-crypt 359 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1172 micro
Összesen
5866
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 299.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
280
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
300 g finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
200 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 db tojás
-
100 ml víz
-
200 ml napraforgó olaj
-
3 tk cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
400 g őszibarack konzerv
-
200 g ricotta
-
1 citromból nyert citromlé
-
30 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
320 ml habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A tepsit kivajazzuk, és lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
- A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, és egy keverőedénybe szitáljuk. A kakaó és az ételszínezék kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük.
- A tésztát elfelezzük, az egyik feléhez az ételszínezéket, a másik feléhez a kakaót keverjük.
- A tésztát a közepéről indulva a tepsibe töltjük úgy, hogy felváltva 2 ek sárga, majd 2 ek kakaós tészta kerüljön egymás fölé. A tésztát ne simítsuk el, a tepsi oldalát megütögetve hagyjuk, hogy egyenletesen szétosztódjon.
- A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és megsütjük.
- A barackot lecsöpögtetjük, apró kockákra vágjuk. A süteményt elfelezzük. Az egyik tortalap köré sütőkeretet helyezünk.
- A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és feloldjuk.
- A ricottát elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével. 3 ek-nyit a ricottából a a feloldott zselatinhoz keverünk, majd a megmaradt ricottához keverjük a zselatint.
- A tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a ricottás massza zselésedni kezd, hozzákeverjük a tejszínhabot, majd a barackdarabokat.
- A krémet egyenletesen elsimítjuk a tésztalapon, majd ráhelyezzük a másik tortalapot. A süteményt legalább 3 órára hűtőbe helyezzük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x20x5
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 20174
- Feltöltés dátuma: 2011. április 15.
Receptjellemzők
Glaser
1980 recept
Egy TV-adásban készítették el ezt a finom süteményt, láttam, megtetszett, én is elkészítettem.