r
Nosalty Logó

Tigris szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Tigris szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 976 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5866 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    167 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 976 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.6 g

Zsír

  • Összesen
    354.2 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6288 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1717 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    2539 mg
  • Nátrium
    1598 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    601.8 g
  • Cukor
    321 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1002.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1664 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    93 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1515 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1613 micro
  • β-crypt
    359 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1172 micro
Összesen 5866 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tepsit kivajazzuk, és lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, és egy keverőedénybe szitáljuk. A kakaó és az ételszínezék kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük.
  3. A tésztát elfelezzük, az egyik feléhez az ételszínezéket, a másik feléhez a kakaót keverjük.
  4. A tésztát a közepéről indulva a tepsibe töltjük úgy, hogy felváltva 2 ek sárga, majd 2 ek kakaós tészta kerüljön egymás fölé. A tésztát ne simítsuk el, a tepsi oldalát megütögetve hagyjuk, hogy egyenletesen szétosztódjon.
  5. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és megsütjük.
  6. A barackot lecsöpögtetjük, apró kockákra vágjuk. A süteményt elfelezzük. Az egyik tortalap köré sütőkeretet helyezünk.
  7. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és feloldjuk.
  8. A ricottát elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével. 3 ek-nyit a ricottából a a feloldott zselatinhoz keverünk, majd a megmaradt ricottához keverjük a zselatint.
  9. A tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a ricottás massza zselésedni kezd, hozzákeverjük a tejszínhabot, majd a barackdarabokat.
  10. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tésztalapon, majd ráhelyezzük a másik tortalapot. A süteményt legalább 3 órára hűtőbe helyezzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x20x5
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 20174
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy TV-adásban készítették el ezt a finom süteményt, láttam, megtetszett, én is elkészítettem.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...