Tésztafészek
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
56g spagetti tészta206 kcal
-
1g olívaolaj8 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
56g darált sertéshús101 kcal
-
4 kcal
-
16 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
18 kcal
-
6g sajt20 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g snidling0 kcal
A sajtmártáshoz
-
7g vaj48 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
-
33g tej19 kcal
-
11g krémsajt28 kcal
-
17g sajt59 kcal
Összesen
562
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
500g spagetti tészta1855 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
38 kcal
-
147 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
200g sűrített paradicsom164 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g snidling0 kcal
A sajtmártáshoz
-
60g vaj430 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
300g tej168 kcal
-
100g krémsajt250 kcal
-
150g sajt528 kcal
Összesen
5054
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
15.4g spagetti tészta57 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
15.4g darált sertéshús28 kcal
-
1 kcal
-
5 kcal
-
9.2g paradicsom2 kcal
-
6.2g sűrített paradicsom5 kcal
-
1.5g sajt5 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g snidling0 kcal
A sajtmártáshoz
-
1.8g vaj13 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
-
9.2g tej5 kcal
-
3.1g krémsajt8 kcal
-
4.6g sajt16 kcal
Összesen
155
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.3 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 920 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 225 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 365 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 189.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 252 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 108 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 1432 micro
-
β-crypt 310 micro
-
Likopin 7250 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
562
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 254.7 g
Zsír
-
Összesen 207 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 690 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8279.6 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 477 mg
-
Kálcium 2024 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 641 mg
-
Foszfor 3283 mg
-
Nátrium 1787 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 538 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 1707.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2266 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 968 mg
-
D vitamin: 132 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1602 micro
-
Kolin: 618 mg
-
Retinol - A vitamin: 1054 micro
-
α-karotin 514 micro
-
β-karotin 12884 micro
-
β-crypt 2786 micro
-
Likopin 65247 micro
-
Lut-zea 1406 micro
Összesen
5054
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 397 micro
-
β-crypt 86 micro
-
Likopin 2009 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg spagetti tészta
-
1 ek olívaolaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
50 dkg darált sertéshús
-
3 db paradicsom
-
200 g sűrített paradicsom
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
snidling ízlés szerint
A sajtmártáshoz
-
6 dkg finomliszt
-
3 dl tej
Elkészítés
A tésztához
- A spagettit egyben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. Meglocsoljuk olívaolajjal, és egy kivajazott vagy olívaolajjal kikent tűzálló tálba rakjuk úgy, hogy egy villa és egy salátáskanál segítségével fészkeket csinálunk. Nekem 9 db fészkem lett.
- Amíg a tészta fő, a hagymát és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük. Olívaolajban megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált sertéshúst és egy kevés vizet, majd a húst fehéredésig pirítjuk.
- A paradicsomot vékonyan felszeleteljük, a paprikákat vékony csíkokra vágjuk, és hozzáadjuk a darált húshoz. Vizet is adunk hozzá, de nem sokat, mert a hús és a zöldségek még engednek levet.
- Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és ízlés szerint az oregánót, a bazsalikomot, a sót és a borsot. 30 percig főzzük. Ha elkészült, belekanalazzuk a fészkekbe. A fészkek tetejét megszórjuk az 5 dkg reszelt sajttal.
- Lassú tűzön a 6 dkg olvasztott vajban elkeverjük a lisztet, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet. Addig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik. Ekkor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a krémsajtot, illetve a reszelt sajtot. Szépen rákanalazzuk a sajtmártást is a fészkek tetejére.
- Előmelegített sütőben addig sütjük, míg aranybarna nem lesz a sajtmártás teteje.
- Ha elkészült, óvatosan kiemelünk egy fészket a salátáskanál és a villa segitségével, majd snidlinggel meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 31X23
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 123
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 13833
- Feltöltés dátuma: 2010. július 21.
Ajánló
Készíthetjük vegyes zöldségekkel, gombával, kevesebb vagy több paprikával és paradicsommal, hús nélkül...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szintén a receptgyűjteményemben találtam ezt a receptet. Eredetileg csak zöldségekkel és jóval kevesebb sajttal készül. Nekem olyan "semilyennek" tűnt az eredeti recept, és ezért változtattam rajta. De variációk szempontjából határ a csillagos ég, hiszen a lényeg a tésztafészek :)