r
Nosalty Logó

Tésztafészek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tésztafészek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A sajtmártáshoz

Összesen 562 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A sajtmártáshoz

Összesen 5054 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A sajtmártáshoz

Összesen 155 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    920 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    1432 micro
  • β-crypt
    310 micro
  • Likopin
    7250 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 562 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.7 g

Zsír

  • Összesen
    207 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8279.6 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    477 mg
  • Kálcium
    2024 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    3283 mg
  • Nátrium
    1787 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1707.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2266 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    968 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1602 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1054 micro
  • α-karotin
    514 micro
  • β-karotin
    12884 micro
  • β-crypt
    2786 micro
  • Likopin
    65247 micro
  • Lut-zea
    1406 micro
Összesen 5054 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    2009 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sajtmártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A spagettit egyben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. Meglocsoljuk olívaolajjal, és egy kivajazott vagy olívaolajjal kikent tűzálló tálba rakjuk úgy, hogy egy villa és egy salátáskanál segítségével fészkeket csinálunk. Nekem 9 db fészkem lett.
  2. Amíg a tészta fő, a hagymát és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük. Olívaolajban megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált sertéshúst és egy kevés vizet, majd a húst fehéredésig pirítjuk.
  3. A paradicsomot vékonyan felszeleteljük, a paprikákat vékony csíkokra vágjuk, és hozzáadjuk a darált húshoz. Vizet is adunk hozzá, de nem sokat, mert a hús és a zöldségek még engednek levet.
  4. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és ízlés szerint az oregánót, a bazsalikomot, a sót és a borsot. 30 percig főzzük. Ha elkészült, belekanalazzuk a fészkekbe. A fészkek tetejét megszórjuk az 5 dkg reszelt sajttal.
  5. Lassú tűzön a 6 dkg olvasztott vajban elkeverjük a lisztet, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet. Addig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik. Ekkor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a krémsajtot, illetve a reszelt sajtot. Szépen rákanalazzuk a sajtmártást is a fészkek tetejére.
  6. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg aranybarna nem lesz a sajtmártás teteje.
  7. Ha elkészült, óvatosan kiemelünk egy fészket a salátáskanál és a villa segitségével, majd snidlinggel meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 31X23
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13814
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 21.

Ajánló

Készíthetjük vegyes zöldségekkel, gombával, kevesebb vagy több paprikával és paradicsommal, hús nélkül...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szintén a receptgyűjteményemben találtam ezt a receptet. Eredetileg csak zöldségekkel és jóval kevesebb sajttal készül. Nekem olyan "semilyennek" tűnt az eredeti recept, és ezért változtattam rajta. De variációk szempontjából határ a csillagos ég, hiszen a lényeg a tésztafészek :)

Hozzávalók

A tésztához

A sajtmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...