r
Nosalty Logó

Tequilás csirke citromos burgonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Tequilás csirke citromos burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez és a marinádhoz

A sütés közbeni kenegetéshez

A citromos burgonyához

Összesen 1144 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez és a marinádhoz

A sütés közbeni kenegetéshez

A citromos burgonyához

Összesen 4572 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez és a marinádhoz

A sütés közbeni kenegetéshez

A citromos burgonyához

Összesen 108 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2731.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    1872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 1144 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    199.2 g

Zsír

  • Összesen
    224.7 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    771 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10926.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    527 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    2196 mg
  • Nátrium
    7490 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.2 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2273 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    738 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    525 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    698 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    440 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    466 micro
Összesen 4572 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez és a marinádhoz

A sütés közbeni kenegetéshez

A citromos burgonyához

Elkészítés

A csirkéhez és a marinádhoz

  1. Elkészítjük a marinádot, és egy éjszakára belefektetjük a kicsikét fóliával lefedve.
  2. Másnap 170 fokos sütőben tűzálló tálban letakarva, elkezdjük sütni a csirkét 3/4 órán át.
  3. Levesszük a fedelet, megkenjük a mázzal, és elkezdjük pirongatni egyik felét a másik után.
  4. Ha a csirke elkészült, a fennmaradó ínycsiklandó pecsenyeléhez 5 dkg vajat keverünk és 3 ek étkezési keményítőt feloldva kevés vízzel, így tekintélyes mennyiségű szószhoz jutunk.
  5. A burgonyát feltesszük héjastól sós vízben, és 5-10 percig előfőzzük.
  6. Ezután lehűtjük, lehúzzuk a héját, azt is tűzálló tálba tesszük, megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal, olívaolajat és citromlevet locsolunk rá, valamint közé dugdossuk a két citromot felkarikázva és a megtisztított fokhagyma-gerezdeket.
  7. 180 fokon 30 perc alatt mindkét oldalát megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2679
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tequilás csirke citromos burgonyával
Évi néni 1830 recept

Régóta készülök ennek a csirkének az elkészítésére, mert azt hallottam egy kollegámtól, hogy igen finom. Most már én is tudom, hogy ez valóban így van. Keresgettem hozzá recepteket, mert az ismerősöm azt mondta, mindenütt meg fogom találni, de mégsem volt egyszerű. Végül is egy hibridet gyártottam, ami megfelel az én ízvilágomnak.

Hozzávalók

A csirkéhez és a marinádhoz

A sütés közbeni kenegetéshez

A citromos burgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...