Tequilás csirke citromos burgonyával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
A csirkéhez és a marinádhoz
-
325g csirke475 kcal
-
45g narancslé21 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
43g lime11 kcal
-
15g tequila35 kcal
-
19g méz57 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g chili0 kcal
-
3g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g lime levél0 kcal
A sütés közbeni kenegetéshez
-
23g narancslé11 kcal
-
7g limelé2 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
13g méz38 kcal
-
15g tequila35 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
0g lime levél0 kcal
A citromos burgonyához
Összesen
1144
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
A csirkéhez és a marinádhoz
-
1300g csirke1901 kcal
-
180g narancslé85 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
170g lime43 kcal
-
60g tequila139 kcal
-
75g méz228 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g chili0 kcal
-
10g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g lime levél0 kcal
A sütés közbeni kenegetéshez
-
90g narancslé42 kcal
-
28g limelé7 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
50g méz152 kcal
-
60g tequila139 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g lime levél0 kcal
A citromos burgonyához
Összesen
4572
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
A csirkéhez és a marinádhoz
-
31.3g csirke46 kcal
-
4.3g narancslé2 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
4.1g lime1 kcal
-
1.4g tequila3 kcal
-
1.8g méz5 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0.2g szójaszósz0 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.2g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g lime levél0 kcal
A sütés közbeni kenegetéshez
-
2.2g narancslé1 kcal
-
0.7g limelé0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
1.2g méz4 kcal
-
1.4g tequila3 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
0g lime levél0 kcal
A citromos burgonyához
Összesen
108
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.8 g
Zsír
-
Összesen 56.2 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 193 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2731.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 549 mg
-
Nátrium 1872 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.8 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 568.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 131 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 110 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
1144
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 199.2 g
Zsír
-
Összesen 224.7 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 771 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10926.8 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 527 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 524 mg
-
Foszfor 2196 mg
-
Nátrium 7490 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 395.2 g
-
Cukor 146 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 2273 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 738 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 525 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 350 micro
-
Kolin: 736 mg
-
Retinol - A vitamin: 698 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 264 micro
-
β-crypt 440 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 466 micro
Összesen
4572
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
A csirkéhez és a marinádhoz
-
2 narancsból nyert narancslé
-
1 citromból nyert citromlé
-
60 ml tequila
-
3 ek méz
-
3 ek olívaolaj
-
1 ek szójaszósz
-
1 ek himalája só
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
A sütés közbeni kenegetéshez
-
1 narancsból nyert narancslé
-
1 lime-ból nyert limelé
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 ek méz
-
60 ml tequila
-
5 dkg vaj
A citromos burgonyához
Elkészítés
A csirkéhez és a marinádhoz
- Elkészítjük a marinádot, és egy éjszakára belefektetjük a kicsikét fóliával lefedve.
- Másnap 170 fokos sütőben tűzálló tálban letakarva, elkezdjük sütni a csirkét 3/4 órán át.
- Levesszük a fedelet, megkenjük a mázzal, és elkezdjük pirongatni egyik felét a másik után.
- Ha a csirke elkészült, a fennmaradó ínycsiklandó pecsenyeléhez 5 dkg vajat keverünk és 3 ek étkezési keményítőt feloldva kevés vízzel, így tekintélyes mennyiségű szószhoz jutunk.
- A burgonyát feltesszük héjastól sós vízben, és 5-10 percig előfőzzük.
- Ezután lehűtjük, lehúzzuk a héját, azt is tűzálló tálba tesszük, megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal, olívaolajat és citromlevet locsolunk rá, valamint közé dugdossuk a két citromot felkarikázva és a megtisztított fokhagyma-gerezdeket.
- 180 fokon 30 perc alatt mindkét oldalát megsütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x25
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2682
- Feltöltés dátuma: 2011. december 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Régóta készülök ennek a csirkének az elkészítésére, mert azt hallottam egy kollegámtól, hogy igen finom. Most már én is tudom, hogy ez valóban így van. Keresgettem hozzá recepteket, mert az ismerősöm azt mondta, mindenütt meg fogom találni, de mégsem volt egyszerű. Végül is egy hibridet gyártottam, ami megfelel az én ízvilágomnak.