r
Nosalty Logó

Tengerihalas halászlé magyarosan

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Josefakonyhaban
Tengerihalas halászlé magyarosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 312 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 46 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1636.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    1125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    572.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    308 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    656 micro
  • β-karotin
    1855 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    7834 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 312 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6545.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1239 mg
  • Nátrium
    4499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    2290.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    32 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    1233 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    2623 micro
  • β-karotin
    7421 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    31338 micro
  • Lut-zea
    592 micro
Összesen 1249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1183 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 46 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a többi összevágott zöldséget, és azokat is dinszteljük pár percig.
  2. Hozzáadjuk a vizet, ha felforrt, akkor mehet bele a halászlékocka. Ha feloldódott, mehet a paradicsomsűrítmény, a fokhagyma és a többi fűszer, a végén a fehérbor.
  3. Összefőzzük az alaplevet, amíg minden meg nem puhul, majd bormixerrel összeturmixoljuk - nem baj, ha magasabb edényben főzünk... Ha valakinek nincs otthon botmixer, az vágja apróra a hozzávalókat, úgy is jó.
  4. A végén beletesszük a halakat, és összefőzzük. Konzervhalnál jobb, ha haltörzset használunk aprólék helyett, egyszerűen csak beletesszük, szétesik magától keverés közben, amennyire kell.
  5. Tálalás után kenyérrel szoktuk fogyasztani.
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 6414
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Josefakonyhaban 1 recept

Hihetetlen, de finom. Végülis, nagyjából minden ugyanaz benne, mint egy rendes, magyar halászlében, még ha sokan ezért megköveznek is. Egy próbát mindenképp megér. Ez a recept annak való, aki nem szereti a szálkás, pocsolyaízű, zsíros húsú halat, vagy nem akar passzírozással bajlódni, de mégis enne egy kis halászlészerűt gyorsan, vagy csak szimplán szereti a tengeri halas dolgokat. Én általában abból dolgozok, ami itthon van, így konzervből készítem, mindegy, hogy olajos, paradicsomos vagy sós lében, a levet úgyis leöntöm, úgy kerül csak bele. Nem lehet majd érezni, hogy konzerves halból van. El lehet készíteni friss halból is, így a főzési idő növekszik, amíg a hal meg nem fő. A paradicsomsűrítmény elhagyható, ha valaki nem kedveli, így mediterrán stílusban, bár én pont ezért szeretem. A fűszerezés tájékoztató jellegű, kinek milyen nagyságú kávéskanala, milyen erősségű fűszere, és milyen ízlése van, folyamatos kóstolást javasolok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...