Tengerihalas halászlé magyarosan
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
4g olívaolaj35 kcal
-
375g víz0 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
21 kcal
-
22 kcal
-
38g tonhalkonzerv74 kcal
-
38g makréla46 kcal
-
38g hering (konzerv)59 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1g só0 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
16g olívaolaj141 kcal
-
1500g víz0 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
20g halászlékocka88 kcal
-
150g tonhalkonzerv297 kcal
-
150g makréla185 kcal
-
150g hering (konzerv)237 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
4g só0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
56.6g víz0 kcal
-
6.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
3g sárgarépa1 kcal
-
3.8g paprika1 kcal
-
3.8g paradicsom1 kcal
-
3.8g sűrített paradicsom3 kcal
-
0.8g halászlékocka3 kcal
-
5.7g tonhalkonzerv11 kcal
-
5.7g makréla7 kcal
-
5.7g hering (konzerv)9 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
3.8g fehérbor3 kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1636.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 310 mg
-
Nátrium 1125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 572.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 308 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 656 micro
-
β-karotin 1855 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 7834 micro
-
Lut-zea 148 micro
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98.8 g
Zsír
-
Összesen 62.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6545.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 216 mg
-
Kálcium 299 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 275 mg
-
Foszfor 1239 mg
-
Nátrium 4499 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.8 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 2290.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 849 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 32 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 121 mg
-
D vitamin: 1233 micro
-
K vitamin: 116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 272 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 2623 micro
-
β-karotin 7421 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 31338 micro
-
Lut-zea 592 micro
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 247.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 170 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 86.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 99 micro
-
β-karotin 280 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1183 micro
-
Lut-zea 22 micro
Hozzávalók
-
1.5 l víz
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 db sárgarépa
-
1 db paprika
-
1 db paradicsom
-
100 g sűrített paradicsom
-
2 db halászlékocka
-
15 dkg tonhalkonzerv
-
1 csipet fehér bors
Elkészítés
- Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a többi összevágott zöldséget, és azokat is dinszteljük pár percig.
- Hozzáadjuk a vizet, ha felforrt, akkor mehet bele a halászlékocka. Ha feloldódott, mehet a paradicsomsűrítmény, a fokhagyma és a többi fűszer, a végén a fehérbor.
- Összefőzzük az alaplevet, amíg minden meg nem puhul, majd bormixerrel összeturmixoljuk - nem baj, ha magasabb edényben főzünk... Ha valakinek nincs otthon botmixer, az vágja apróra a hozzávalókat, úgy is jó.
- A végén beletesszük a halakat, és összefőzzük. Konzervhalnál jobb, ha haltörzset használunk aprólék helyett, egyszerűen csak beletesszük, szétesik magától keverés közben, amennyire kell.
- Tálalás után kenyérrel szoktuk fogyasztani.
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 6414
- Feltöltés dátuma: 2018. december 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hihetetlen, de finom. Végülis, nagyjából minden ugyanaz benne, mint egy rendes, magyar halászlében, még ha sokan ezért megköveznek is. Egy próbát mindenképp megér. Ez a recept annak való, aki nem szereti a szálkás, pocsolyaízű, zsíros húsú halat, vagy nem akar passzírozással bajlódni, de mégis enne egy kis halászlészerűt gyorsan, vagy csak szimplán szereti a tengeri halas dolgokat. Én általában abból dolgozok, ami itthon van, így konzervből készítem, mindegy, hogy olajos, paradicsomos vagy sós lében, a levet úgyis leöntöm, úgy kerül csak bele. Nem lehet majd érezni, hogy konzerves halból van. El lehet készíteni friss halból is, így a főzési idő növekszik, amíg a hal meg nem fő. A paradicsomsűrítmény elhagyható, ha valaki nem kedveli, így mediterrán stílusban, bár én pont ezért szeretem. A fűszerezés tájékoztató jellegű, kinek milyen nagyságú kávéskanala, milyen erősségű fűszere, és milyen ízlése van, folyamatos kóstolást javasolok.