Hering (konzerv)
Leírás
Főként az Atlanti- és a Csendes-óceán hidegebb részeiben honos halfaj. Testhossza átlagosan 30cm, színe kékes-ezüstös. A középkorban már olyan alapvető ételnek számított Észak-Európában, mint a fűszerek, fizetőeszközként is használták. A hering húsa olajos, gazdag B12 vitaminban, kalciumban és omega-3 zsírsavban. A heringhús igen romlékony, nyers fogyasztásra alkalmatlan. Sütve vagy párolva fogyasztható, de füstöléssel tartósított változata is igen népszerű, s ezzel az eljárással a hal értékes tápanyagai sem sérülnek.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Hering (konzerv)
fehérjetartalom
17.96 g
zsírtartalom
60007.909 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
72.05 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
236 mg
Nátrium
90 mg
Kalcium
57 mg
Magnézium
32 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.302 g
Kolin
65 mg
Niacin - B3 vitamin
3.217 mg
E vitamin
1.07 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
17.96 g
Zsír
telített zsírsav
2.04 g
egyszeresen telített zsírsav
3.736 g
többszörösen telített zsírsav
2.133 g
koleszterin
60 g
ásványi anyagok
Kalcium
57 mg
Vas
1.1 mg
Magnézium
32 mg
Foszfor
236 mg
Nátrium
90 mg
Cink
0.99 mg
Réz
0.092 mg
Mangán
0.035 mg
Szelén
36.5 µg
szénhidrát
víz
72.05 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.092 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.233 mg
Niacin - B3 vitamin
3.217 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.645 mg
Folát
10 µg
Kolin
65 mg
Retinol
28 µg
E vitamin
1.07 mg
D vitamin
167 µg
K vitamin
0.1 µg
B12 vitamin
13.67 µg
A vitamin
28 µg
C vitamin
0.7 mg
B6 vitamin
0.302 g