Hering (konzerv)

Főként az Atlanti- és a Csendes-óceán hidegebb részeiben honos halfaj. Testhossza átlagosan 30cm, színe kékes-ezüstös. A középkorban már olyan alapvető ételnek számított Észak-Európában, mint a fűszerek, fizetőeszközként is használták. A hering húsa olajos, gazdag B12 vitaminban, kalciumban és omega-3 zsírsavban. A heringhús igen romlékony, nyers fogyasztásra alkalmatlan. Sütve vagy párolva fogyasztható, de füstöléssel tartósított változata is igen népszerű, s ezzel az eljárással a hal értékes tápanyagai sem sérülnek.
Bármikor.
Hűtőben.
fehérjetartalom
17.96 g
zsírtartalom
60007.909 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
72.05 g
Foszfor
236 mg
Nátrium
90 mg
Kalcium
57 mg
Magnézium
32 mg
B6 vitamin
0.302 g
Kolin
65 mg
Niacin - B3 vitamin
3.217 mg
E vitamin
1.07 mg
fehérje
17.96 g
Zsír
telített zsírsav
2.04 g
egyszeresen telített zsírsav
3.736 g
többszörösen telített zsírsav
2.133 g
koleszterin
60 g
ásványi anyagok
Kalcium
57 mg
Vas
1.1 mg
Magnézium
32 mg
Foszfor
236 mg
Nátrium
90 mg
Cink
0.99 mg
Réz
0.092 mg
Mangán
0.035 mg
Szelén
36.5 µg
szénhidrát
víz
72.05 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.092 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.233 mg
Niacin - B3 vitamin
3.217 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.645 mg
Folát
10 µg
Kolin
65 mg
Retinol
28 µg
E vitamin
1.07 mg
D vitamin
167 µg
K vitamin
0.1 µg
B12 vitamin
13.67 µg
A vitamin
28 µg
C vitamin
0.7 mg
B6 vitamin
0.302 g
Sok magyar imádja ezeket a termékeket, azonban ma már cseppet sem olyan jó minőségűek, mint régen.
NosaltySajtos roló, káposztás hasé, töltött sonkatekercsek vagy bármilyen ízű pogácsa szégyentelen mennyiségben? Melyik az a sós vendégváró falat, aminek sose - így húsvétkor se - mond nemet a csillagjegyed?
NosaltyNem kell mindig a tradicionális menühármasokhoz ragaszkodni: ma például elmarad a leves, helyét rántott újhagyma veszi át, főétel gyanánt hummuszt tunkolhatunk, édességként pedig ökörszem jár.
NosaltySok magyar imádja ezeket a termékeket, azonban ma már cseppet sem olyan jó minőségűek, mint régen.
Odavagy a csokoládék sokszínű világáért? Bármilyen napszakban lecsúszna egy szelet vagy egy tábla csoki? Akkor ez a teszt nem fog ki rajtad!
Lehet, hogy nap mint nap te is megteszed ezeket.
A sült töltelék egyike a kedvenc ételeinknek, ami a húsvéti asztalon terítékre kerül. Frissen melegen, de hidegen is nagyon ízletes. Sok zöldséggel és tormával ajánljuk! Jó ...
Az őzgerincformában sült baconös-sajtos csirke egy igazán ínycsiklandó és laktató étel, ami látványra és ízre egyaránt lenyűgöző. A bacon aranybarnára sült és ropogós külsőt ...
Húsvétra sonkát főzni sokkal egyszerűbb, mint azt az első alkalom előtt sokan gondolnák, és bár sokáig tart, közben nem kell a tűzhely mellett állni. Nálunk most úgy alakult, hogy az ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!